بازار؛ گروه آب و انرژی: مجید امیدپور، رئیس پژوهشکده نیرو در گفتگو با بازار اظهار داشت: تاجیکستان به دلیل داشتن منابع آبی ظرفیت زیادی برای توسعه نیروگاه های برق آبی دارد. برق ایران با تاجیک ها هست. البته اکنون به برکت مذاکرات و سفرهای دو کشور در بالاترین سطح ممکن (رؤسای جمهور) این امید وجود دارد که این همکاری ها هر روز بیشتر توسعه یابد.
ظرفیت فعلی تاجیکستان برای تولید برق از منابع آبی تا 20 برابر افزایش می یابد، این آمار نشان می دهد که این کشور به سرمایه گذاری های کلان در این زمینه نیاز دارد و شرکت ها و سرمایه گذاران ایرانی می توانند خدمات خوبی را در این کشور توسعه دهند. کشور
امید پور با اشاره به اینکه ظرفیت فعلی تاجیکستان برای تولید برق از منابع آبی تا 20 برابر قابل افزایش است، تصریح کرد: این آمار نشان می دهد که این کشور به سرمایه گذاری های کلان در این زمینه نیاز دارد و شرکت ها و سرمایه گذاران ایرانی می توانند خدمات خوبی را به این کشور صادر کنند. در حال توسعه در سطح کشور
رئیس پژوهشکده نیرو با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی سازندگی ایران و ارائه توانمندی های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در صنایع پایه از پنجم تا نهم دی ماه سال جاری در شهر دوشنبه تاجیکستان افزود. : حضور در نمایشگاه های بین المللی تاجیکستان و هیئت های اعزام و پذیرش. برنامه های تجاری دو کشور نیز یکی از اصلی ترین برنامه های ایران برای افزایش مبادلات تجاری طرفین به شمار می رود.
به گفته این مقام وزارت نیرو، این ظرفیت وجود دارد تا بتوانیم در حوزه فنی و مهندسی این کشور اقدامات ویژه ای انجام دهیم. به همین منظور از کلیه شرکت های فعال دعوت می کنیم تا جهت تبادل کالا و خدمات به ویژه صادرات خدمات فنی و مهندسی در تاجیکستان حضور داشته باشند تا خدمات و توانمندی های فرهنگی و زبانی خود را به این کشور ارائه دهند. زیرا این موضوع می تواند از نظر اقتصادی بازار خوبی را برای آنها فراهم کند.
به گفته امیدپور، برگزاری این نمایشگاه می تواند به توسعه همکاری های علمی و پژوهشی و ارائه خدمات فنی و مهندسی بین دو کشور در زمینه های مختلف فرآورده های نفتی نیز منجر شود. از صنایع شیمیایی و پلیمری گرفته تا صنایع زیربنایی مانند آب و برق.
وی با بیان اینکه ایران از نظر صادرات خدمات فنی و مهندسی به ویژه در صنعت برق جایگاه خوبی در منطقه دارد، ادامه داد: اگر این پتانسیل ها به سمت تاجیکستان هدایت شود زمینه توسعه این کشور را فراهم می کند. علاوه بر این، گسترش همکاری ها می تواند از نظر اقتصادی به نفع ایران باشد. البته باید پتانسیل کشور مقابل را هم بسنجید.
رئیس پژوهشکده نیرو با بیان اینکه ایران بخش خوبی از روابط تجاری تاجیکستان را به خود اختصاص داده است، گفت: البته با توجه به پتانسیل و توان دو کشور می توان این قسمت را چندین برابر کرد. علاوه بر این، ایران آمادگی لازم را برای نوعی اقدام در زمینه توسعه همکاری های اقتصادی با تاجیکستان دارد.
لازم به ذکر است همانطور که در بیانیه مشترک امضا شده بین روسای جمهور دو کشور که در شهریور ماه سال جاری صورت گرفت، طرفین بر لزوم تبادلات اقتصادی و تجاری و ایجاد تسهیلات و توسعه ظرفیت توافق کردند. برای افزایش حجم مبادلات تجاری به 500 میلیون دلار تا سال 1404 شایان ذکر است بر اساس اهداف تعیین شده، مبادلات تجاری دو کشور باید در سال جاری به حدود 250 میلیون دلار و در سال های 1403 و 500 به 375 میلیون دلار افزایش یابد. میلیون دلار در سال 1404