به گزارش خبرگزاری مهر، «روزنامه آغاز» به تحقیق از نخست وزیر سابق و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در دادگاه کیفری بین المللی پرداخت و نوشت: از یک سو آمریکا بار دیگر قطعنامه برقراری آتش بس را وتو کرد. حلقه. در ادامه رویکرد حمایت از رژیم صهیونیستی در شورای امنیت و از سوی دیگر فشار رژیم صهیونیستی و شرکای آن به ویژه آمریکا بر دیوان کیفری بین المللی برای ممانعت از تصویب حکم فوق الذکر. . از طریق کمپین هایی برای بی اعتبار ساختن سازمان ها، اتهامات بین المللی تشدید شده بود. بر اساس یک گزارش، حکم بازداشت صادر شده از جهات مختلف حائز اهمیت است. البته مهم ترین اهمیت آن این است که اولین حکم این دادگاه در موضوع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است که مورد استقبال همگان قرار گرفت. دادگاه کیفری بینالمللی در سال 2002 برای تعقیب جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، نسلکشی و جنایات تجاوز تشکیل شد. این دادگاه می تواند جرایمی را که توسط اتباع کشورهای عضو یا در قلمرو کشورهای عضو توسط سایر بازیگران مرتکب شده اند تحت پیگرد قرار دهد. مقر این دادگاه در لاهه هلند است. دیوان کیفری بین المللی 124 عضو دارد و بودجه آن برای سال 2024 حدود 187 میلیون یورو بوده است.
سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دوم آذرماه در رزمایش 60 هزار نفری بیت المقدس 15 اهواز، حکم دادگاه کیفری را برجسته کرد و اظهار داشت: دیوان کیفری بینالمللی نقشی ستودنی در این اقدام دارد. سران رژیم صهیونیستی را جنایتکاران جنگی معرفی کرد که باید مجازات شوند. آنها باید تحت تعقیب، دستگیری و محاکمه قرار گیرند، گفت: این یک پیروزی بزرگ برای جنبش مقاومت فلسطین و لبنان بود و به معنای پایان سیاسی رژیم صهیونیستی است. وی با بیان اینکه امروز با پایان و مرگ سیاسی این رژیم روبرو هستیم و دنیا درهای خود را به روی این رژیم بسته است، تاکید کرد: اکنون نوبت دولت هاست که شریان های اقتصادی این رژیم را ببندند و ما می گوییم. مسلمانان به ویژه کشورها به طوری که همه تسلیحات به مسدود کردن این رژیم از خشکی و دریا کمک کنند. امروز نوبت مسلمانان است و اگر این محاصره اقتصادی انجام شود، زوال رژیم صهیونیستی شتاب خواهد گرفت.
اروپا از حکم بازداشت نتانیاهو استقبال کرد
تنها سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نبود که از حکم دادگاه استقبال کرد، بلکه کشورهای اروپایی نیز از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی استقبال کردند.
اتحادیه اروپا، فرانسه، سوئیس، انگلیس، بلژیک و هلند از جمله کشورهایی هستند که به رای اخیر دیوان چراغ سبز نشان داده اند. این در حالی است که کشورهای مذکور از متحدان آمریکا بوده و در راستای سیاست ها و راهبردهای این کشور عمل می کنند. از این رو رای دادگاه کیفری که مورد تایید اروپایی ها نیز قرار گرفت، واکنش، خشم و تهدید قانونگذاران آمریکایی را برانگیخت. پس از صدور این حکم، کاخ سفید و سیاستمداران و قانونگذاران دو حزب اصلی در آمریکا به جز چند چهره، پیرو سنت همیشگی واشنگتن در حمایت از صهیونیست ها، با ابراز خشم نسبت به صدور این حکم واکنش نشان دادند. و تهدید به انتقام.
نخست، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس مطبوعاتی با رسانه ها اظهار داشت: دولت بایدن تصمیم دادگاه کیفری بین المللی برای صدور حکم بازداشت مقامات ارشد اسرائیل را رد می کند. وی در پاسخ به این سوال که نمایندگان جمهوری خواه در کنگره به دنبال اعمال تحریم علیه این دادگاه بین المللی هستند، گفت: در حال رایزنی با متحدان خود از جمله اسرائیل در این زمینه هستیم تا اقدامات بعدی را انجام دهیم.
تهدید قانونگذاران آمریکا علیه دیوان کیفری بین المللی
«لیندسی گراهام»، سناتور تندرو جمهوری خواه آمریکا، قول داد هر کشوری را که با دادگاه کیفری بین المللی برای تسهیل اجرای این بازداشت با وضع قوانین همکاری کند مجازات کند. وی در صفحه شبکه اجتماعی «ایکس» خود نوشت: این اشتباه بزرگی است که آمریکا به این حکم واکنش شدیدی نشان ندهد و اگر واشنگتن این کار را انجام ندهد، صلاحیت این دادگاه بر آمریکا را خواهد پذیرفت. “
او گفت: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم جهان حتی برای یک لحظه باور کند که این حکم به منزله اعمال قانونی صلاحیت قضایی این دادگاه علیه اسرائیل است، زیرا این بدان معناست که ما احتمالاً بعدی خواهیم بود.»
سناتور جمهوری خواه تهدید کرد: «من قانونی را معرفی خواهم کرد که به سایر کشورها هشدار می دهد که اگر به دیوان کیفری بین المللی در اقدامش علیه اسرائیل کمک کنند و از آنها حمایت کنند، باید منتظر عواقبی از سوی ایالات متحده باشند. هر کشوری که پس از این حادثه مشمئز کننده به دادگاه کیفری بینالمللی بپیوندد، در اقدامی بیملاحظه که ناقض حاکمیت قانون است، شریک است.»
جان فترمن، سناتور ایالت پنسیلوانیا، با عباراتی توهین آمیز به دادگاه کیفری بین المللی حمله کرد و از اسرائیل حمایت کرد و گفت که این دادگاه “هیچ اعتبار، جایگاه و جهتی ندارد”. سخنان «بنیامین نتانیاهو» تیرماه گذشته در مقابل کنگره آمریکا مورد استقبال و استماع قرار گرفت، حالا پس از اطلاع از حکم بازداشت وی و وزیر جنگ کابینه اش، خشم و تهدید خود را علیه دادگاه جنایی ابراز می کنند. آورده اند
خشم آنها نه تنها شامل دادگاه می شود، بلکه از دوستان و شرکای قدیمی خود اروپایی ها نیز عصبانی هستند و انتظار نداشتند اروپا به سمت دیوان حرکت کند!
حکم دادگاه کیفری و آزمونی برای اروپایی ها
حال با توجه به روابط آمریکا با اروپا، باید دید واکنش آن کشور به واکنش شدید کاخ سفید در این زمینه چیست، به خصوص که واشنگتن دوست دارد وانمود کند که «اروپا» به عنوان یک نهاد واحد عمل می کند، اما در واقع چنین چیزی وجود ندارد. اتحادیه اروپا توانسته است اعضای خود را از نظر تجارت، مقررات و پول به یکدیگر نزدیک کند، اما یک نهاد سیاسی واحد نیست. تصمیمات امنیتی هنوز در پایتخت هایی که هزاران کیلومتر از هم فاصله دارند گرفته می شود.
این بدان معناست که کشورهای اروپایی تهدیدها را به یک شکل درک نمی کنند. کشورهای اروپای شرقی نگران روسیه هستند، کشورهای اروپای جنوبی نگران دریای مدیترانه و جریان مهاجران هستند و کشورهایی مانند فرانسه به منافع خود در آفریقا و جاهای دیگر توجه دارند. وی همچنین اعتراف کرد که مکانیسم های اروپایی برای فرماندهی مشترک طراحی نشده است. جنگ یا تصمیم گیری در شرایط بحرانی. از سوی دیگر، ناتو برای دفاع از اروپا در مواقع بحرانی موقعیت بهتری دارد، اما همچنان به شدت به توانایی ها و پرسنل ایالات متحده وابسته است. هر مسیر معتبر برای آینده دفاعی اروپا باید تقسیم کار بین مؤسسات اتحادیه اروپا، ساختارهای موجود ناتو و تکامل زیرواحدهای ناتو مانند مثلث وایمار (فرانسه، آلمان، لهستان) را در نظر بگیرد.
با این حال، حکم بازداشت نتانیاهو آزمونی برای اروپاست. آیا صحنه تهدید رهبران آمریکا را ترک خواهند کرد یا به تصمیمی که در مورد حکم دادگاه کیفری گرفته اند ادامه خواهند داد؟