افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
2

شورای نگهبان برای تایید هر نامزد ریاست جمهوری به چند رای نیاز دارد؟

  • کد خبر : 285059
شورای نگهبان برای تایید هر نامزد ریاست جمهوری به چند رای نیاز دارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، هادی طحن‌ظیف، عضو فقیه و سخنگوی شورای نگهبان در نشست مسئولان و جانشینان برادر بسیجی دانشگاه‌های سراسر کشور دعوت شد. بعدازظهر یکشنبه 23 خرداد 1403 در دانشگاه انقلاب اسلامی. وی ابتدا با تسلیت به مناسبت شهادت رئیسی و یارانش خاطرنشان کرد: امروز سالگرد […]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، هادی طحن‌ظیف، عضو فقیه و سخنگوی شورای نگهبان در نشست مسئولان و جانشینان برادر بسیجی دانشگاه‌های سراسر کشور دعوت شد. بعدازظهر یکشنبه 23 خرداد 1403 در دانشگاه انقلاب اسلامی.

وی ابتدا با تسلیت به مناسبت شهادت رئیسی و یارانش خاطرنشان کرد: امروز سالگرد سخنرانی امام خمینی (ره) در سال 1342 است که منجر به تشکیل قیام 15 خرداد شد و مقدمه نهضت اسلامی بود.

وی قیام پانزده خرداد را مهم دانست و یکی از دلایل آن را حضور مردم در محل طبق فرمایشات امام دانست که سرانجام پس از 15 سال به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.

طحنازیف خاطرنشان کرد: پانزدهم خرداد سالروز غیرت دینی مردم در برابر حاکمان غیر دینی بود.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: امام مبارزه با استکبار را به ما آموخت. استکبار قیام در برابر حق و قرار دادن نفس در برابر حقایق است. استکبار چون با حقیقت روبرو می شود محکوم به شکست می داند و به همین دلیل دیگران را برای بقای خود ضعیف می کند.

وی در توضیح اصطلاح «ضعیف» گفت: ضعیف، ضعیف نیست، بلکه ضعیف شده است و این ضعف ابتدا در ذهن آنها شکل گرفت؛ مستکبران برای تضعیف دیگران، ادبیاتی مانند ادبیات اول و سوم را رواج می دهند. جهان و جوامع عقب مانده و پیشرفته.

وی تاکید کرد: امام نماد مخالفت با استکبار بود. امام برای مقابله با استکبار ابتدا با ضعف مقابله کرد و این اعتقاد را در ملت متجلی کرد که می شود با استکبار مقابله کرد.

این استاد دانشگاه افزود: امام نماد مخالفت با استکبار است. امام برای مبارزه با استکبار ابتدا با ضعف مبارزه کرد زیرا معتقد بود اگر مردم اعتماد به نفس پیدا کنند و بدانند قدرت های استکبار باطل است، خود به خود استکبار از بین می رود. 15 خرداد تحقق این خودباوری در مردم ایران بود. آغاز راهی بود که امروز جبهه مقاومت جهانی گام های نهایی خود را برمی دارد.

امام خمینی رحمت الله علیه نمادهای استکبار را که مصداق بارز رژیم صهیونیستی بود، با جان و دل حمله کردند. امام مختصات صحیح تاریخ را ترسیم کرد و آزادگان را به آن سو فرا خواند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین با بیان اینکه امام مختصات سمت صحیح تاریخ را نشان دادند و تبیین کردند و بر سر آن مختصات ایستادند، از آزادگان جهان خواستند تا به سمت آن مختصات حرکت کنند. جبهه وسیع و جهانی مقاومت که امروز وجود سلطه جهانی را به چالش کشیده است، نتیجه موضع گیری این امام است. امام نه تنها جنگید، امام ابتدا ارزش های عالم سلطه را انکار کرد و سپس الگوهای پسندیده ارائه کرد، مهم ترین الگویی که ارائه کرد الگوی حکومت دینی بود. الگوی مردم سالاری دینی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقشه راه این مدل است. در واقع قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که این توانایی را دارد که زمینه ساز پیشرفت کشور شود.

وی ادامه داد: امام را حامی مردم می دانستند و نقش تاثیرگذاری به او می دادند. نمایش های انتخاباتی رژیم های گذشته که نزدیکان شاه نیز به آن اذعان داشتند، کنار گذاشته شد و انتخابات واقعی برگزار شد.

طحنظیف در این خصوص خاطرنشان کرد: قانون اساسی با رای مردم تعیین شد. همه مسئولان کشور هم با رای و انتخاب مردم سر کار بیایند. نقش مردم تزئینی نیست و نتایج انتخابات قابل پیش بینی نیست. این بدان معناست که رقابت واقعی وجود دارد.

این عضو حقوقی شورای نگهبان در پایان این قسمت از سخنان خود اعلام کرد: در انتخابات گذشته (انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی) بیش از 50 هزار نفر برای رقابت شرکت کردند و برای هر کرسی بیش از 50 نامزد وجود داشت. در انتخابات بعدی نظر، رای و اراده مردم برای کشور مشخص خواهد شد.

اجرای تایید شرایط ثبت نام.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان بسیجی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۶۳۶ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند. در انتخابات ریاست جمهوری شاهد رشد ثبت نام در هر دوره نسبت به دوره قبل بودیم که برخی از آنها شرایط اولیه را نداشتند.

وی افزود: در سال 1395 سیاست های انتخابات سراسری از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد. در بندهای 5 تا 10 سیاست های مذکور مقرر شده است که تعیین و اعلام ضوابط و شرایط لازم برای شناخت توان سیاسی، مذهبی، مدیریتی و تیزهوشی نامزدهای ریاست جمهوری باید توسط شورای نگهبان انجام شود.

طحن نظیف گفت: از این رو شورای نگهبان در سال 1395 مصوبه ای در این خصوص به تصویب رساند تا معیارها و شاخص های سیاسی و متدین بودن، مدیر و مدبر بودن را مشخص کند. این مصوبه هم در مراحل ثبت نام داوطلبان و هم در احراز صلاحیت در شورای نگهبان مبنای اقدام قرار گرفت.

این عضو حقوقی شورای نگهبان تصریح کرد: این مصوبه در سال 1400 عینی و کمی شد، هرچند دولت در زمان ثبت نام این مصوبه را اعمال نکرد، اما شورای نگهبان پرونده آن دسته از افرادی را که دارای شرایط اولیه بودند بررسی کرد. علاوه بر این تعداد ثبت نام کنندگان نیز به حدود 600 نفر کاهش یافت.

وی در خصوص انتخابات پیش رو نیز گفت: در جلساتی که با وزارت کشور داشتیم تاکید کردیم که این مصوبه باید مبنای اقداماتی باشد که اکنون در حال انجام است و تا حدودی ثبت نام ها منطقی تر شده است. .

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی اظهار داشت: برخی شرایط کیفی است اما تلاش شده شاخص ها و معیارها مشخص شود. این موضوع با تصمیم اعضای شورای نگهبان است و برای تایید صلاحیت هر یک از نامزدها باید حداقل هفت رای به صندوق ها بیفتد.

اساس قانون است.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوالی عنوان کرد: ما در شورای نگهبان به عنوان یک نهاد حقوقی و قانونی مبنای ما را قانون می دانیم. قانون باید مبنا باشد.

با اشاره به سوال دانشجو که آبروی افراد مهمتر است یا نظام؟ وی گفت: بارها گفته ام که قانون به شورای نگهبان اجازه نمی دهد دلایل رد صلاحیت ها را به صورت علنی منتشر کند. البته پس از بحث های فراوان در مورد اصلاح قانون انتخابات مجلس، اضافه شد که اگر واقعاً فردی ادعای خلاف این را داشته باشد، شورای نگهبان می تواند از خود دفاع کند که البته مربوط به انتخابات مجلس است.

طحنازیف تاکید کرد: می دانیم که این موضوع به ما آسیب می زند اما باید قانون وضع شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان گفت: ما در هر دوره و انتخاباتی صلاحیت افراد را بررسی می کنیم. معیارها ثابت است، اما ممکن است شرایط برای مردم تغییر کرده باشد. یا اینکه در گذشته ابهامی وجود داشت که قبلاً برطرف شده است. همچنین برخی از اعضای شورای نگهبان نیز تغییر کرده اند.

مشارکت برای شورای نگهبان مهم است

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری گفت: موضوع مشارکت قطعا برای شورای نگهبان مهم است و شورای نگهبان همواره در زمینه مشارکت تلاش خود را کرده است. در انتخابات گذشته بیش از 15 هزار نفر برای انتخابات مجلس تایید صلاحیت شدند و برای هر کرسی بیش از 50 نفر توانستند با هم رقابت کنند.

طحن نظیف ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری هم همیشه همینطور بوده و انشاالله در انتخابات بعدی هم همینطور خواهد بود. انشاءالله نمایندگانی از گروه های مختلف حضور داشته باشند و با انتخاب مردم، همانطور که در گذشته به قدرت رسیدند، در انتخابات بعدی نیز همین گونه خواهد بود.

وی البته تاکید کرد: در بحث مشارکت باید همه عوامل را در نظر گرفت. شورای نگهبان قطعاً به سهم خود توجه دارد، بنابراین باید همه عوامل از جمله تحقق وعده های مسئولان و حل مشکلات کشور و مردم به ویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی را در نظر گرفت.

بررسی صلاحیت ها به صورت مقایسه ای انجام نمی شود.

طحنازیف همچنین گفت: ما به صورت مقایسه ای پرونده افراد را بررسی نمی کنیم. پرونده ها به صورت جداگانه بررسی می شوند.

وی تاکید کرد: اگر فردی صلاحیت ندارد به این معنا نیست که حتما مشکل دارد. سطح ریاست بالاست و مسئولیت آن خطیر است. بر اساس اصل 113 قانون اساسی، رئیس جمهور بالاترین مقام بعد از رهبری است.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: یک فرد می تواند وزیر، نماینده یا استاندار خوبی باشد اما به این معنا نیست که بتواند رئیس جمهور خوبی شود و کشور را به خوبی مدیریت کند. شاید آن شخص در وزارت یا مسئولیت های دیگر موفق نباشد.

طحنازیف در پاسخ به سوال دیگری گفت: دولت های مختلف با انتخاب مردم در پای صندوق های رای روی کار آمدند. چندین مجلس نیز از طریق رای گیری به قدرت رسیدند. دولت های مختلف و مجالس مختلف را مقایسه کنید. برخی با یکدیگر تفاوت زیادی دارند و حتی در برخی مسائل دیدگاه های متضادی داشتند.

وی تاکید کرد: یعنی دولت ها و مجالس بر اساس رای مردم روی کار آمدند. در نظام سیاسی ما مردم رای دهنده هستند. انشاءالله در انتخابات بعدی سلیقه ها متفاوت باشد و مردم با رای خود رئیس جمهور آینده را انتخاب کنند.

27218

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=285059

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.