افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

شورای رقابت سود در قیمت گذاری لحاظ نمی کند قیمت محصولات ایران خودرو بر اساس قیمت تمام شده نیست.

  • کد خبر : 109129
شورای رقابت سود در قیمت گذاری لحاظ نمی کند قیمت محصولات ایران خودرو بر اساس قیمت تمام شده نیست.

بازار؛ گروه خودرو: پس از ماه‌ها زیان دهی به گروه صنعتی ایران خودرو، شورای رقابت اخیرا مجوز افزایش قیمت 8 محصول این خودروساز را صادر کرده است. قیمت گذاری اجباری عامل اصلی تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار است و متاسفانه سیاست گذاران صنعتی با علم به این موضوع همچنان بر ادامه این سیاست […]

بازار؛ گروه خودرو: پس از ماه‌ها زیان دهی به گروه صنعتی ایران خودرو، شورای رقابت اخیرا مجوز افزایش قیمت 8 محصول این خودروساز را صادر کرده است. قیمت گذاری اجباری عامل اصلی تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار است و متاسفانه سیاست گذاران صنعتی با علم به این موضوع همچنان بر ادامه این سیاست اصرار دارند. در حالی که قیمت محصولات ایران خودرو توسط شورای رقابت افزایش یافته است، قیمت خودروهای تولیدی این سازنده در بازار آزاد تغییری نکرده است. برای بررسی این سوالات با سعید مدنی، مشاور خودرویی وزیر سابق گفت وگو کرده ایم. از صلح

* شورای رقابت اخیرا با افزایش قیمت 8 محصول ایران خودرو موافقت کرد، این موضوع چه تاثیری بر وضعیت این خودروساز دارد؟

قیمت های جدید اعلام شده را می توان گامی از سوی دولت به سمت قیمت های بازار خودروسازان دانست. از قیمت های اخیر اعلام شده توسط شورای رقابت برای برخی محصولات می توان انتظار افزایش سود خودروسازان و بهبود عملکرد این شورا را داشت. متأسفانه قیمت محصولات گروه صنعتی ایران خودرو تا قبل از اعلام جدید شورای رقابت بسیار کمتر از قیمت بازار 8 خودروی این سازنده بود. احتمالا با مصوبه اخیر شورای رقابت، اختلاف قیمت خودروهای آبی با بازار کاهش پیدا کند.

قیمت های قبلی شورای رقابت حتی 60 درصد نیاز اقتصادی به خرید مواد اولیه را پوشش نمی داد

* فعالان صنعت خودرو معتقدند قیمت هایی که شورای رقابت تعیین می کند غیر منطقی است و باعث ضرر خودروسازان می شود. نظر شما در این باره چیست؟

با توجه به اینکه قیمت نهاده های تولید روز به روز افزایش می یابد، شک دارم که افزایش قیمت محصولات ایران خودرو سودآور باشد. یکی از مدیران ارشد صنعت خودرو چندی پیش اعلام کرد که قیمت های قبلی شورای رقابت حتی 60 درصد نیاز مالی خرید مواد اولیه را پوشش نمی دهد. اگر خودروسازان بتوانند خودروهای خود را با قیمت تمام شده بعلاوه سود معقول به بازار عرضه کنند، به قیمت تمام شده وارد بازار خواهند شد. برای اطلاع مدیرانی که ریاست شورای رقابت را بر عهده دارند باید اشاره کنم که اگر خودروسازان سود کنند، بورس هم رونق می گیرد.

* پیش از این به بحث هزینه های تولید اشاره کردید، چرا شورای رقابت در برابر به روز رسانی قیمت مواد اولیه خودروسازان مقاومت می کند؟

شورای رقابت باید قیمت محصولات خودروسازان را بر اساس قیمت واقعی نهاده‌های تولید تعیین کند و خودروسازان نیز نسبت به افزایش قیمت نهاده‌های تولید، شورای رقابت را متقاعد و مطلع کنند. اما این شورا تنها مجوز افزایش نرخ را به سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده اعلام می کند. این سازمان معمولاً هزینه نهاده های تولید را بر اساس قوانین و مقررات خود محاسبه می کند. در گذشته شورای رقابت درصد مناسبی از سود را به قیمت محصولات خودروسازان اضافه می کرد اما دیگر اینطور نیست.

وزارت کشور باید قیمت خودروها را بر اساس هزینه واقعی و سود معقول برای تولیدکنندگان تعیین کند.

* ظاهرا دولت حاضر نیست قیمت خودرو را در لبه قیمت بازار تعیین کند، در این شرایط متولیان صنعت خودرو چه سیاستی را باید در پیش بگیرند؟

اگر وزارت امور خارجه نمی خواهد قیمت هایی را خارج از قیمت بازار تعیین کند، باید قیمت خودروها را بر اساس قیمت تمام شده «واقعی» و سود معقول برای سازندگان تعیین کند. اگر ناظران صنعت خودرو این سیاست را اتخاذ کنند، مصرف کنندگان و دولت به جای دلالان سود خواهند برد. باز هم باید اشاره کنم که اتخاذ این روش قیمت گذاری می تواند با افزایش ارزش سهام خودروسازان، «رشد و بهبود» بازار سرمایه را بازگرداند.

شورای رقابت، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیازمند کارفرما هستند.

* به عنوان آخرین سوال، مدتی مشاور خودرویی وزیر حریم خصوصی بودید، عملکرد وزارت حریم خصوصی را در تعیین نرخ چگونه ارزیابی می کنید؟

شورای رقابت، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده نیازمند متولی هستند. اگر وزارت حراست در خصوص قیمت ها توسط نهاد تصمیم گیرنده در این زمینه تعیین تکلیف شود، وضعیت نقدینگی در صنعت خودرو بهبود می یابد. وزارت حراست نباید فراموش کند که متولی صنعت خودرو است و باید از ضعف فعلی خود بیرون بیاید و در صورت نیاز مجوزهای لازم برای افزایش قیمت خودروهای تولید داخل را از دولت بگیرد. خودروسازان و وزارت حراست باید قیمت‌های مسئول رشد قیمت محصولات خود را قانع و توجیه کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=109129

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.