رضا جعفری; عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز و رئیس انجمن صنایع غذایی استان آذربایجان شرقی امروز در همایش مشترک آموزشی، پژوهشی و توجیهی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز ایران و تبریز با موضوع “سلامت محصولات غذایی کشاورزی” که در آن روسای کمیسیون های کشاورزی اتاق های بازرگانی سراسر کشور، فعالان بخش خصوصی و اساتید دانشگاه در دانشگاه بناب شرکت داشتند، بر این جایگاه و جایگاه تاکید کردند. قدرت آذربایجان شرقی در صنعت کشور. و بیان کرد: آذربایجان شرقی با بیش از 5 هزار و 600 واحد صنعتی و تولیدی با تولید بیش از 50 درصد صنعت شیرینی و شکلات کشور سهم زیادی در تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی دارد.
وی خاطره ای از حضور خود در نمایشگاه بین المللی غذای پاریس (SIAL) ذکر کرد و گفت: متاسفانه به دلیل تحریم کشورمان در مجامع بین المللی، صادرکنندگان ایرانی با ملیت کشورهای دیگر در نمایشگاه های خارجی شرکت می کنند که جای تاسف دارد. بخش خصوصی.”
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز افزود: برای افزایش صادرات، تولید و حل مشکلات اقتصادی باید با کشورهای دیگر تعامل داشته باشیم و امیدواریم سیاست دولت و مجلس در راستای مذاکرات سازنده باشد. آمریکا و اروپا.
جعفری حمایت دولت، بانک ها و سرمایه گذاران از صنایع تبدیلی را برشمرد و گفت: با توجه به شرایط اکوسیستم کشور باید در سامانه تبدیل سرمایه گذاری کنیم.
وی با بیان اینکه پرتودهی هسته ای باید برای کشاورزان و صنایع تبدیلی به صرفه باشد، توسعه حمل ونقل در استان را مهم دانست و خاطرنشان کرد: ناوگان حمل و نقل یخچالی کشور بسیار ضعیف است و ناوگان استان در ردیف های آخر کشور قرار دارد.
بزرگترین مشکل صادرات محصولات کشاورزی، باقیمانده سموم است
محمدعلی رضایی; در این جلسه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران بر لزوم ایجاد زنجیره ارزش تولید تاکید کرد و اظهار داشت: متاسفانه در همه سمت ها و مسئولیت ها در کوتاه مدت کار کرده ایم و هیچ چشم انداز بلند مدت و یک پروژه کارآمد.”
وی یکی از بزرگترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی را باقیمانده سموم در این محصولات عنوان کرد و یادآور شد: کشورهای پیشرفته از جمله کشورهای اروپایی به سلامت انسان اهمیت ویژه ای می دهند و از این نظر در صادرات زعفران با مشکل مواجه هستند ، محصولات پسته و سیب.
امروزه در تبریز با راه اندازی 850 واحد مدرن تولید مواد غذایی، شیرینی و شکلات در آذربایجان شرقی، 50 درصد شیرینی و شکلات های ایرانی در این استان تولید می شود و علاوه بر عرضه به صورت عمده و خرده در بازارهای مصرف کشور، آنها را به خود اختصاص می دهند. هستند ما همچنین به 30 کشور در سراسر جهان صادرات داریم.
تبریز یکی از شهرهای باستانی ایران است که به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در دالان راه های ارتباطی اصلی شرق به غرب و بالعکس، از رونق خاصی برخوردار شده است.
در شکل گیری تنوع غذاها و شیرینی های سنتی و حتی اخیراً در صنایع شکلات سازی و غذا و نوشیدنی، شهر تبریز حرف اول را زده و طعم، لذت و تنوع غذاهای این شهر کهن زبانزد بوده است. نه تنها در ایران بلکه در کشورهای همسایه.
تولید سنتی و دستی شیرینی در آذربایجان شرقی و تبریز قدمتی 500 ساله دارد و به دلیل همجواری تبریز با اروپا، آسیای میانه و قفقاز و روابط تجاری، تهیه و عرضه شیرینی سنتی با هنر و اصول تغذیه ای آمیخته شد در این باستان شهر مورد توجه ویژه قرار گرفته است.