به گزارش بازار، مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور و دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی تصمیم به برگزاری همایش بین المللی سازمان هواشناسی کشور با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی گرفت. و علوم جوی کشور و همکاری سایر نهادهای علمی و اجرایی ذیربط ملی و بین المللی در روزهای اعلام شده در تهران 20 و 20 بهمن ماه سال جاری.
وی در این خصوص گفت: در سال های اخیر بسیاری از مناطق جهان تحت تاثیر پیامدهای تغییرات اقلیمی قرار گرفته اند و این پدیده را به یکی از بزرگترین چالش های اجتماعی-اقتصادی عصر حاضر برای دستیابی به توسعه پایدار تبدیل کرده است. بنابراین لزوم اقدامات و همکاری های ملی و بین المللی در زمینه شناخت پیامدها و روش های سازگاری و کاهش اثرات آن بدیهی است.
رئیس پژوهشکده هواشناسی و علوم جوی کشور در ادامه تصریح کرد: خطرات ناشی از گرم شدن کره زمین، نوسانات آب و هوا و تغییرات اقلیمی و راهکارهای سازگاری با آنها را می توان شناسایی و برای زمانی که شناخته شد برنامه ریزی کرد. یافته ها مرتبط با موضوع در زمینه کاربردهای آب و هوا و پیش بینی از طریق جلسات. مورد بحث علمی قرار گیرد.
دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی تصریح کرد: سازمان هواشناسی کشور به عنوان مرجع ملی هیات بین المللی تغییرات اقلیمی ایران با مشارکت پژوهشگاه ملی هواشناسی و علوم جوی کشور به عنوان یک نهاد علمی و بازوی تحقیقاتی این سازمان در سالهای اخیر برگزاری 6 کنفرانس بین المللی را آغاز کرده است. تغییرات اقلیمی طی سال های 1375 تا 1398 مورد اقبال بسیاری از اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
رهنما افزود: به همین منظور هفتمین جلسه آن با هدف بحث و تبادل نظر و ارائه راهکارهای تطبیقی برای کاهش پیامدها برگزار می شود زیرا جهان با افزایش دمای بیش از یک درجه سانتی گراد نسبت به دوران قبل از انقلاب صنعتی.
وی بیان کرد: در این همایش سعی داریم فضایی را فراهم کنیم که پژوهشگران حوزه های مرتبط با تغییرات اقلیمی بتوانند به بحث و تبادل نظر تجربیات بین المللی، منطقه ای و ملی بپردازند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ملی هواشناسی و علوم جوی، دبیر علمی هفتمین کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی درباره محورهای مهم این همایش گفت: کنفرانس مذکور بر روی سه موضوع اصلی پیش بینی اقلیم متمرکز است. خطرات و پیش بینی آب و هوا، تغییرات آب و هوا و پیامدهای آن، و توسعه پایدار. تاب آوری اقلیمی، سازگاری، تاب آوری و کاهش اثرات زیانبار مورد تاکید است و همچنین در نظر داریم در موازی این همایش بین المللی کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی مرتبط با این محورها را با سخنرانی اساتید مدعو داخلی و خارجی برگزار کنیم.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور درباره موضوعات مقالات ارسالی به این همایش گفت: پژوهشگران و دانشجویان می توانند مقالات علمی خود را با موضوعاتی مانند مدل های پیش بینی اقلیم فصلی تا دهه ای (دینامیک، آماری و …) ارسال کنند. ) ناهنجاری های اقلیمی، پیش بینی تغییر با مدل سازی تغییرات آب و هوایی، گازهای گلخانه ای، فناوری های جدید در مطالعات تغییرات آب و هوایی، شواهد دانش تغییرات اقلیمی، اثرات گرمایش جهانی، تغییرات آب و هوا و کشاورزی، تغییرات آب و هوا و منابع آب، تغییرات آب و هوا و محیط زیست (خاک، حیات وحش، کیفیت هوا، دریاچه ها، رودخانه ها و تالاب ها و…)، تغییر اقلیم و انرژی، تغییرات آب و هوا و سلامت، تغییرات اقلیمی و پیامدهای اجتماعی-اقتصادی، تغییرات اقلیمی و خطرات فارین (محدود کننده)، تغییرات آب و هوایی و حمل و نقل، اقدام طرح، نقش رسانهها، قدرت اقلیم، توسعه پایدار و تابآوری در امنیت ملی، تابآوری اقلیم، توسعه پایدار و تابآوری در امنیت غذایی، تابآوری اقلیم، توسعه پایدار و تابآوری در شهرکهای کشور، سیاستهای ملی و منطقهای برای کاهش اثرات آب و هوا تغییرات اقلیمی و سازگاری با آن، گزارش های ملی تغییر اقلیم، تهیه آموزش های عمومی و تخصصی تغییرات اقلیمی، اقدامات اقتصادی برای کاهش مصرف سوخت های فسیلی و صرفه جویی در مصرف انرژی و ارسال به دبیرخانه این کنفرانس.
وی در خصوص ویژگی های این کنفرانس بین المللی گفت: یکی از ویژگی های ویژه هفتمین کنفرانس بین المللی تغییرات اقلیمی، مشارکت و حمایت معتبرترین سازمان های بین المللی از جمله سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و هیئت بین دولتی سازمان جهانی هواشناسی است. ملل متحد. تغییرات اقلیمی (IPCC) برای ارائه سخنرانی های راهبردی و علمی، انعکاس مستقیم نتایج همایش در سطوح بالای تصمیم گیری کشور، حضور شخصیت های ملی و بین المللی و همچنین انتشار آثار برگزیده. مقاله در مجلات علمی پژوهشی در زمینه همکاری.
رهنما در پایان افزود: پژوهشگران و علاقمندان به این موضوعات می توانند برای ارسال مقالات و همچنین کسب اطلاعات بیشتر به سایت دبیرخانه این همایش به نشانی http://iccc7.ir مراجعه کنند.