افزایش دما و کاهش شدید نزولات جوی از یک سو باعث نگرانی های زیادی در مورد مصرف برق در کشور به ویژه شهرهای گرم کشور از جمله یزد شده است.
به گزارش تسنیم؛ نگرانی از افزایش مصرف برق و الزام به اجرای خاموشی های خاص و دوره ای که در نقاط مختلف کشور ایجاد شده و شهروندان یکی دو ساعت در روز را با خاموشی سپری می کنند.
با توجه به گرمای هوا و لزوم استفاده از کولر، مطمئناً این قطعی برق می تواند برای مردم سخت باشد و با مشکلاتی همراه باشد که به همین دلیل اعتراضات شهروندان نسبت به آن صورت گرفته است.
موضوعی که این روزها به یک اعتراض عمومی تبدیل شده، توسط خود مردم قابل حل است و اگرچه بی تدبیری مسئولان در خاموشی ها به وضوح دیده می شود، اما اگر مردم صرفه جویی لازم را داشته باشند، می توان بر خاموشی ها غلبه کرد.
میزان این صرفه جویی چندان زیاد نیست و اگر مردم تنها 10 درصد از مصرف برق روزانه خود را کاهش دهند که با توجه به زیاده خواهی های زیادی که در این زمینه وجود دارد کار سختی نیست، مشکل به راحتی حل می شود.
محمد میرشمس در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یزد ، در خصوص جداول مدیریت اضطراری قطعی برق استان یزد اظهار داشت: جداول ارائه شده برای خاموشی ها در استان بر اساس امکانات و نیازهای شبکه سراسری برق با توجه به اینکه وزارت برق ارائه شده است. کشور اعلام می کند که مصرف برق را کاهش خواهند داد. در برخی موارد در 60 یا 70 درصد مواقع شاهد قطعی برق هستیم.
وی با اشاره به اینکه برق همزمان با تولید مصرف می شود، گفت: در شرایطی که عرضه و تقاضا برابر و هماهنگ نیست، قطعی برق رخ می دهد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان یزد تصریح کرد: دستگاه های سرمایشی باعث این افزایش بار شدند، سیستم دیگری به شبکه متصل نبود و اگر این سیستم های سرمایشی تبرید نبود، نداشتیم. مشکل داشت از قطعی و قطعی برق.
میرشمس افزود: در کشور ما سیستم خنک کننده کولرهای برقی به ویژه گازی ۲۵ هزار مگابایت برق در ادارات، کارخانجات و مصارف خانگی مصرف می کند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف برق یخچال های گازی چهار برابر یخچال های آبی است و تعرفه برای بخش خانگی به صورت تصاعدی محاسبه می شود و هزینه برق مصرفی خانه های دارای یخچال گازی هفت تا هشت برابر خانه های دارای کولر آبی است.
یکی از پدیده های جدید امروزی گسترش رمزارزهای غیرمجاز و استخراج ارزهای دیجیتال است که گفته می شود 1500 مگابایت برق مصرف می کند، حذف هر دستگاه ماینینگ برقی معادل 20 ژنراتور اکسیژن مصرف می کند.
میرشمس در این باره تصریح کرد: افرادی که از کشف دستگاه های ماینینگ ارز دیجیتال خبر می دهند، بر اساس تعداد دستگاه های کشف شده و بازگشت انرژی، به فرد اعلام کننده علاوه بر هویت، تا سقف 20 میلیون تومان پاداش تعلق می گیرد. نام و آدرس افرادی که گزارش می دهند محافظت می شوند.
یک نکته بسیار مهم در رابطه با مصرف برق در استان های مختلف کشور بالاتر از استاندارد ملی و جهانی مصرف برق است، بنابراین شاید بسیاری از وسایل برقی و روشنایی که در طول روز استفاده می کنیم را بتوان بیرون رها کرد یا در ساعات خاصی از آن استفاده کرد. . . که حداکثر مصرف نیست.
در همین رابطه محمد فراتی معاون بهره برداری و توزیع شرکت توزیع نیروی برق استان یزد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: با توجه به افزایش بی سابقه دما، خشکسالی، کاهش آب ذخیره شده در پشت سدها و با توجه به اینکه مصرف برق در استان نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است، اجرای برنامه های کنترل و مدیریت بار ضروری است.
وی گفت: در این راستا شرکت توانیر و وزارت نیرو سهمیه بندی های احتمالی را اعلام کردند که در صورت رعایت الگوی مصرف مشترکان در بخش های صنعتی، اداری، تجاری و خانگی، اجرای جدول خاموشی در استان را لحاظ نمی کنیم.
معاون بهره برداری و اعزام شرکت توزیع نیروی برق استان یزد ادامه داد: با توجه به اینکه حدود 70 درصد مصرف برق در بخش صنعت و کشاورزی صورت می گیرد، با همکاری این دو بخش، بر اساس انعقاد تفاهم نامه ای انجام شد. با آنها و با اعطای جوایز مصرف برق افزایش یافته است تا بتوانیم آن را تا حدودی مدیریت کنیم و کمترین مشکل و خاموشی را در استان داشته باشیم.
فراتی در پاسخ به این سوال که چقدر می توان از صرفه جویی در قطعی برق در استان جلوگیری کرد، گفت: با توجه به سهمیه استان یزد، استان توانایی صرفه جویی 10 تا 15 درصدی به ویژه در حوزه صنعتی استان را دارد. ، برای تغییر برنامه و می توانیم مصرف برق را با مشارکت مردم مدیریت کنیم و در تابستان با شیفت کاری، برنامه تعمیرات، استفاده از یک مکان به مکان دیگر در زمان افت شارژ برق مشکلی نداشته باشیم.
وی بیان کرد: تاکنون بیش از 2500 دستگاه ماینینگ ارز دیجیتال کشف شده است، اما از آنجایی که دستگاه های جدید به طور مرتب در مناطق مختلف نصب می شود، گاهی اوقات در دامداری ها، مرغداری ها و یا در گوشه ای از یک واحد صنعتی، از شهروندان تقاضای گزارش داریم. مواردی را که می بینند به سامانه 121 می رسانند تا سریعا اقدام کنیم.
معاون بهره برداری و اعزام شرکت توزیع نیروی برق استان یزد گفت: هر معدنکار معادل 20 دستگاه اکسیژن ساز برق مصرف می کند. اگر یک ماینر را حذف کنیم، می توانیم 20 ژنراتور اکسیژن را فعال نگه داریم.
فراتی افزود: با بررسی الگوی مصرف و سیستم مدیریت مصرف و تجربیات، موارد معدنچی را کشف کردیم. سازمان های دیگر مانند مخابرات می توانند با توجه به داده هایی که دارند ما را همراهی کنند.
استان یزد 710 هزار مشترک برق دارد که از این تعداد 567 هزار مشترک برق خانگی، 12 هزار مشترک در بخش صنعتی، 22 هزار مشترک در بخش اداری و 10 هزار و 600 مشترک در بخش کشاورزی هستند.
اگر مشترکان کشاورزی 4 ساعت در بحث چاه صرفه جویی کنند، 20 ساعت برق رایگان دریافت خواهند کرد، مشترکان صنعتی در صورت همکاری دو برابر قیمت برق و مشترکان داخلی کم مصرف که 30 درصد مشترکان را تشکیل می دهند، پاداش دریافت می کنند. که هفت و نیم میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. شامل طرح برق رایگان امید است.