بازار، گروه استان ها: حدود دو دهه از شروع و راه اندازی تجهیزات نوآورانه و نوپا در ایران می گذرد. استارتآپها معمولاً از گروهی از دانشگاهیان خلاق و نخبه و حتی غیرآکادمیک تشکیل میشوند که راهحلی جدید و خلاقانه برای حل یک مشکل پیدا میکنند.
یکی از چالش های اصلی و تاریخی استارت آپ ها این است که هیچ تضمینی برای موفقیت آنها وجود ندارد. افرادی که ایده های خام و اولیه خود را با هزار آرزو ارائه می کنند تا آن را به یک کسب و کار پایدار تبدیل کنند، اما همیشه از شکست می ترسند. مشکلات مالی، فکری، بازاریابی و شناسایی صحیح هدف از مشکلات اصلی این استارت آپ ها است که معمولا در همه آنها مشترک است. چند سال پس از تشکیل استارت آپ ها و مشکلاتی که با آن مواجه هستند، مراکزی به نام مراکز شتاب دهنده برای حل مشکلات و راهنمایی آنها ایجاد شد.
مهمترین نقش شتاب دهنده ها کمک به شرکت ها و استارت آپ هایی است که می خواهند ایده هایی را که در سر دارند و پشتوانه یا سرمایه ای ندارند به واقعیت تبدیل کنند. پس از اطمینان از سوددهی همکاری با این شرکت ها، این مراکز وارد میدان شده و حمایت های لازم را از استارتاپ ها انجام می دهند، حمایت هایی که عمدتاً غیر مالی است. بنابراین از این نظر مصاحبه ای بامحمدصادق سبحانی», «مدیرعامل Trig Up Accelerator” ما به عنوان یکی از پیشگامان حوزه شتاب دهی، استارت آپی را برای تیم ها ترتیب داده ایم که ادامه خواهد داشت.
*درباره مرکز شتاب دهنده Trigup بیشتر ارائه دهید؟
مرکز شتابدهنده تریگوپ یک شرکت شتاب دهنده دانش بنیان است که بر روی فعالیت هایی مانند مربیگری و هدایت تیم های استارتاپ ها و کسب و کارهای نوآورانه فعالیت می کند. این شرکت فعالیت خود را به طور رسمی از سال 1394 آغاز کرده و تحت شرکت “شناسا” خدمات خود را ارائه می کند. مرکز شتاب دهنده Trig-Up مسئول شتاب و میکرو VC است، یعنی سرمایه گذاری و شکل دادن به تیم ها در مراحل اولیه رشد و بلوغ آنها.
با استفاده از داده های مطالعات سرزمینی و پتانسیل استان و همچنین خلاقیت و تلاش جوانان توانمند گلستانی می توان ضمن رفع مشکلات شهر و استان گلستان به بازارهای ملی و جهانی دست یافت.
سرمایه گذاری، فضای کار مشترک، مشاوره، رهبری، آموزش و شبکه سازی، توسعه بازار و جذب سرمایه های دور بعدی از جمله خدمات ارائه شده در مرکز شتاب دهنده تریگ آپ است. ما به تیم ها کمک می کنیم تا مراحل اولیه رشد را پشت سر بگذارند و آماده مذاکره با سرمایه گذاران در مراحل بعدی برای رشد بیشتر شوند. مرکز شتابدهنده تریگ آپ بیش از 63 قرارداد شتاب دهی منعقد کرده است که در این میان 23 نفر از مشتریان مرکز موفق به جذب سرمایه گذار در دور بعدی شدند و این عملکرد بازدهی مطلوبی محسوب می شود.
دو سه تیم از شرکا یا تیم های طرف قرارداد بیرون رفتند و توانستند سهام خود را بفروشند و به فاز نهایی و حداکثری مدل شتابی برسند. روند شتاب دهی نیز مشابه است، یعنی با رشد استارت آپ ها و افزایش ارزش سهام آنها، شتاب دهنده از سهام منصرف می شود و به اصطلاح خارج می شود. مرکز شتابدهنده تریگوپ یک شتاب دهنده عمومی محسوب می شود که در زمینه های مختلف سرمایه گذاری کرده است.
بیشتر سابقه ما در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است، اما در حوزه سلامت، فناوری اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، ایمنی مواد غذایی، سالمندی و پرستاری نیز فعالیت های زیادی داشته ایم. به طور کلی، ما شتاب دهنده های تخصصی نیستیم. البته شرکای تخصصی هم داشته ایم که با آنها در زمینه های تخصصی فعالیت شتاب دهی تخصصی انجام داده ایم.
* این ایده ها چگونه شناسایی می شوند و روند سرمایه گذاری چگونه است؟
برای شناسایی و جذب اتفاقات مختلفی می افتد، اول اینکه مرکز شتابدهنده تریگوپ در اکوسیستم شتاب برند معروف و شناخته شده محسوب می شود و به همین دلیل است که از طریق سایت و شبکه های اجتماعی ارجاعات مختلفی دریافت می کنیم.
یکی دیگر از راه های شناسایی ایده ها، حضور در رویدادهای مختلف است. ما طرح ها را در رویدادها و نمایشگاه های مختلف مانند Elcomp و Innotex شناسایی می کنیم. مرکز شتاب دهنده تریگوپ یکی از پیشگامان عرصه شتاب دهی در کشور به شمار می رود. این شرکت توانسته است یکی از اولین شتاب دهنده هایی باشد که از مرکز نوآوری شتاب پردیس پارک که مجوز شتاب دهنده را صادر می کند، مجوز دریافت کرده است. مجوزی که مبنای مهمی برای دانش بنیان بودن یک شتاب دهنده به حساب می آید.
* شکل قراردادها و سرمایه گذاری ها را بیشتر توضیح دهید.
مرکز شتاب دهی تریگ آپ سه قرارداد شتاب دهی با شرکت های گلستانی منعقد کرده است که در همه موارد شاهد مشارکت صندوق پژوهش و فناوری گلستان هستیم که بخشی از سهم ما نقدی بوده و براساس توافق با تیم ها و به صورت مرحله ای آن ها را پرداخت کرده ایم. مشخص. شاخص ها بخشی از خدمات ارائه شده توسط مرکز شتاب دهنده Trig Up غیر پولی است که شامل آموزش، راهنمایی، رهبری، شبکه سازی و فعالیت هایی برای توسعه بازار شرکت ها می شود.
در محیط استارتاپی، پول همه چیز نیست، اما پول هوشمند و راهنمایی، آموزش و راهنمایی اصول مهمی برای تعالی و رشد در نظر گرفته می شود.
در قسمت سرمایه نقدی اعتبارات به صورت مرحله ای و بر اساس کیفیت پیشرفت پرداخت می شود. خدمات آفلاین نیز به صورت آنلاین انجام می شود و برای هر تیم یک رهبر تعیین می کنیم. این رهبر جلسات هفتگی با این تیم ها برگزار می کند و فعالیت های آنها را بررسی می کند، بازخورد آنها را ارائه می دهد و آموزش ها و تمرین های لازم برای شتاب را به آنها ارائه می دهد.
* آخرین کلمه؟
امیدواریم رویدادهایی که در استان های مختلف کشور از جمله گلستان آغاز شده تداوم داشته باشد و با حمایت عناصر بومی اکوسیستم های استارتاپی بتوانیم تیم های بیشتری جذب کنیم و جریان امیدوارکننده ای را برای جوانان علاقمند به کارآفرینی فراهم کنیم. . . اخیراً با همکاری معاونت علمی، دوره آموزشی رهبری برگزار شد و امیدواریم فعالان اکوسیستم استارت آپی گلستان از این فرصت استفاده کرده و با حضور در این دوره ها بتوانند نقش رهبری را بر عهده بگیرند. استان.
ما معتقدیم که پول همه چیز در فضای استارت آپی نیست، اما پول هوشمند و راهنمایی، آموزش و راهنمایی اصول مهمی برای تعالی و رشد در نظر گرفته می شود. استان گلستان در حوزه دام و طیور کشور از جایگاه مطلوبی برخوردار است و این مناطق در ترکیب صندوق پژوهش و نوآوری استان گلستان نیز حضور دارند. امیدواریم با اتفاقات واقعی به توسعه استان و رشد صنعت در گلستان کمک کنیم.
با استفاده از داده های مطالعات سرزمینی و پتانسیل استان و همچنین خلاقیت و تلاش جوانان توانمند گلستانی می توان ضمن رفع مشکلات شهر و استان گلستان به بازارهای ملی و جهانی دست یافت.