افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
8

شاهکار جدید چینی‌ها بعد از کرونا

  • کد خبر : 4542
شاهکار جدید چینی‌ها بعد از کرونا

گجت نیوز: پس از کرونا، به نظر می‌رسد ردپای چین در یک پاندمی وحشتناک احتمالی دیگر هم قابل مشاهده است. این بار بحث ویروس زامبی و گرمایش زمین مطرح است! محققین فرانسوی پس از احیای یک ویروس زامبی که از حدود ۵۰ هزار سال پیش تا کنون در زیر یک دریاچه یخ‌زده در روسیه مدفون […]


گجت نیوز: پس از کرونا، به نظر می‌رسد ردپای چین در یک پاندمی وحشتناک احتمالی دیگر هم قابل مشاهده است. این بار بحث ویروس زامبی و گرمایش زمین مطرح است!

محققین فرانسوی پس از احیای یک ویروس زامبی که از حدود ۵۰ هزار سال پیش تا کنون در زیر یک دریاچه یخ‌زده در روسیه مدفون بود، در خصوص احتمال رخ دادن یک پاندمی دیگر هشدار دادند.

ژان ماری آلمپیک، میکروبیولوژیست مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه در تحقیق جدید خود، این پاندمی احتمالی را بسیار گسترده توصیف کرده است؛ چرا که ویروس یاد شده قادر به درگیر کردن حیوانات، گیاهان و البته انسان‌ها خواهد بود. نتایج تحقیق او هنوز مورد بررسی علمی قرار نگرفته است.

گرمایش زمین؛ دلیل اصلی احیای احتمالی ویروس زامبی!

بر اساس نتایج اولیه تحقیق دانشمندان فرانسوی، ذوب شدن ناگزیر توده‌های یخی پهناور نیمه شمالی زمین به طور طبیعی باعث احیای ساختارهای ارگانیکی خواهد شد که از میلیون‌ها سال پیش در زیر این توده‌های یخ مدفون بوده‌اند. در شمار این ساختارهای ارگانیک، برخی پاتوژن‌های خطرناک نیز حضور خواهند داشت.

به ادعای محققین، برخی از این ساختارهای ارگانیک به میکروب‌های سلولی احیاشده‌ای اختصاص دارند که از زمان‌های ماقبل تاریخ یخ زده و منجمد شده بودند.

به گزارش The Sun، ژان میشل کلاوری، استاد دانشگاه مارسی فرانسه، مدتی پیش به مقامات بهداشتی جهان در خصوص کمبود اطلاعات پزشکی در خصوص ویروس زامبی و سایر ویروس‌های زنده نواحی یخ‌زده نیمکره شمالی هشدار داده بود. به عقیده این محقق، بروز نشدن اطلاعات پیرامون ویروس زامبی از سال ۲۰۱۴ تا به امروز منجر به ایجاد این باور غلط شده که ارگانیسم‌های زنده یخ زده نمی‌توانند برای بشر خطرناک باشند.

تحقیق روی ویروس از طریق احیای آن‌ها

دانشمندان به منظور مطالعه بیشتر ویروس زامبی به‌ناچار برخی از این ویروس‌ها که در لایه خاک منجمد (پرمافراست) سیبری مدفون بودند را مجددا احیا کردند. کهنه‌ترین ویروس یافت شده در این منطقه، ویروس پاندورا نام‌گذاری شده و ۴۸۵۰۰ سال قدمت دارد. این عمر رکورد قرار گرفتن یک ویروس در حالت غیرفعال را از آن خود می‌کند. پیش از این، همین گروه ویروس‌های غیرفعال دیگری با قدمت ۳۰ هزار سال را از یخ‌های سیبری استخراج کرده بودند.

شاهکار جدید چینی‌ها بعد از کرونا

ویروس پاندورا یکی از سیزده گونه ویروس بررسی شده توسط این گروه تحقیقاتی بوده که هریک ژنوم خاص خود را داشته‌اند. به گزارش Science Alert، در حالی که ویروس پاندورا در ناحیه یخ‌زده زیر دریاچه یوکچی آلاس در روسیه کشف شده است، برخی دیگر از این ویروس‌ها در مناطق مختلف و غیرمنتظره‌ای اعم از پشم ماموت تا موی گرگ سیبری یافت شده‌اند!

پس از بررسی دقیق‌تر گونه‌های کشت‌داده شده از این ویروس، دانشمندان متوجه این موضوع شدند که ویروس‌های زامبی در حقیقت خطرناک بوده و می‌توانند به عنوان یک خطر برای انسان‌ها تلقی شوند. به عقیده این محققین، در صورتی که گرمایش هوا با نرخ کنونی ادامه پیدا کند، در آینده شاهد احیا و آزاد شدن ویروس‌های غیرفعال متعدد و در نتیجه بروز پاندمی‌های بیشتری نظیر کووید ۱۹ خواهیم بود.

مورد نگران‌کننده دیگر در خصوص گرمایش زمین این است که ارگانیسم‌های آزاد شده به واسطه آب شدن یخ‌های نیمکره شمالی به فرم دی اکسید کربن و متان درآمده و باعث تشدید اثر گلخانه‌ای در نتیجه آب شدن یخ‌ها می‌شوند.

نقش چین و آمریکا در بروز پاندمی احتمالی بعدی

ویروس زامبی و بسیاری ارگانیسم‌های زنده دیگر می‌توانند نشانه رخ دادن اتفاقات ناگوار بسیار بزرگ‌تری باشند که در صورت ادامه گرمایش زمین و آب شدن یخ‌های نواحی مختلف قطبی گریبانگیر انسان‌ها خواهد شد. در این میان نقش کشورهایی نظیر چین و آمریکا که به عقیده بسیاری رسانه‌ها، مقصرین اصلی گرمایش زمین هستند پررنگ‌تر از سایر کشورهاست و در صورت رخ دادن یک پاندمی دیگر، انگشت‌های فراوانی به سمت آن‌ها نشانه خواهد رفت!

شاهکار جدید چینی‌ها بعد از کرونا

اریک دلوارت، محقق دانشگاه کالیفرنیا در خصوص انتشار سایر ویروس‌های خطرناک غیرفعال اعلام کرده که در صورتی که دانشمندان فرانسوی واقع توانسته باشند ویروس زامبی را از خاک‌های یخ‌زده نیم‌کره شمالی استخراج کنند، این احتمال وجود دارد که ویروس‌های ساده‌تر پستانداران نیز امکان غیرفعال بودن برای قرن‌های متوالی را داشته باشند.

به همین جهت تحقیقات در این زمینه هنوز در مراحل ابتدایی قرار داشته و نیاز به بررسی‌های گسترده‌ای در خصوص سنجش مقاومت این ویروس‌ها در برابر نور، حرارت، اکسیژن و سایر فاکتورهای محیطی وجود دارد.

در پایان بد نیست اشاره کنیم که این نخستین بار نیست که ارگانیسم‌های زنده از زیر نواحی منجمد کره زمین بازیابی و احیا می‌شوند. پیش از این، دانشمندان روسی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ موفق به احیای کرم‌های زامبی در قطب شده بودند که به مدت ۲۴ هزار سال زیر یخ مدفون بوده‌اند.



منبع

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=4542

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.