افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

شاخص های مثبتی که هنوز به جدول مردم نرسیده است!

  • کد خبر : 273392
شاخص های مثبتی که هنوز به جدول مردم نرسیده است!

بازار؛ گروه بانک و بیمه: آخرین گزارش های مرکز آمار ایران حاکی از کاهش نرخ تورم است. این مرجع رسمی آماری اعلام کرده است که تورم سالانه در ماه گذشته به 37 درصد کاهش یافته است که کمترین میزان از اوایل دهه 1400 تاکنون است. همان دوره قبل تحقیقات و محاسبات نشان داده است که […]

بازار؛ گروه بانک و بیمه: آخرین گزارش های مرکز آمار ایران حاکی از کاهش نرخ تورم است. این مرجع رسمی آماری اعلام کرده است که تورم سالانه در ماه گذشته به 37 درصد کاهش یافته است که کمترین میزان از اوایل دهه 1400 تاکنون است. همان دوره قبل تحقیقات و محاسبات نشان داده است که در اردیبهشت ماه گذشته نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور به 37 درصد رسید که نسبت به ماه قبل 1.8 واحد درصد کاهش داشته است. در هر صورت این شاخص از دیدگاه اقتصاددانان سیگنال مثبتی است که حاکی از بهبود شرایط اقتصادی کشور است، اما با توجه به تعیین سطح، هنوز محسوس نیست و تا تاثیر آن بر جداول مردمی احساس نمی شود. از حداقل دستمزد حقوق کارگران و کارمندان

اگرچه این کاهش قیمت امیدوارکننده است، اما انتشار چنین آماری در مواجهه با کاهش ارزش پول ملی، تاثیر روزانه مردم از افزایش روزافزون قیمت ها در بازار و همچنین شرایط سخت معیشتی ناشی از آن قابل توجیه نیست. به افزایش هزینه ها به عقیده عامه، اعلام کاهش نرخ تورم باید حاکی از بهبود سطح زندگی مردم باشد، قیمت ها افزایش نیابد و پیش بینی تامین هزینه های زندگی به گونه ای باشد که سرپرستان خانواده و … . تحت فشار شدید اما اکنون بسیاری از مردم نمی توانند با درآمدی که به دست می آورند زندگی کنند یا به سختی می توانند نیازهای ضروری زندگی خود را تامین کنند.

برای تعیین نرخ تورم از مجموع سری کالاها که حدود 300 قلم کالا می باشد، میانگین چند کالا در نظر گرفته می شود، زیرا مراجع آماری معمولاً اقلامی را در نظر می گیرند که بعضاً جزو مایحتاج زندگی یک سال محسوب نمی شوند، بنابراین آمار واقعی است. . از آب در نمی آید.

با تعیین سری آیتم هایی که کمترین نرخ را نشان می دهند، تورم را محاسبه کنید!

البته محاسباتی که برای تعیین نرخ تورم توسط مراجع آماری انجام می شود، همانطور که بارها در گزارش ها اعلام شده است، به گونه ای مد نظر قرار می گیرد که واقعیت ها را نشان دهد، زیرا آمارشناسان برای شناسایی و سنجش نرخ تورم کل کشور اقدام می کنند. سری محصول که حدود 300 قلم است، چندین محصول را در نظر گرفته و میانگین قیمت آنها را با ماه یا سال گذشته محاسبه می کند تا حتی نتیجه درست باشد، اما مشخص نیست که آیا این محصولات همان محصولاتی هستند که آیا نیاز است یا خیر. برای افرادی که هر روز با آن روبرو می شوند و برای به دست آوردن آن پول خرج می کنند ضروری است یا خیر؟

به عنوان مثال، اقلامی مانند میوه و سبزیجات، گوشت و مرغ، پروتئین ها، لبنیات، نوشیدنی ها و غیره به همراه هزینه خدمات مانند کرایه حمل و نقل عمومی، اجاره خانه، لوازم خانگی، خرید خودرو و قطعات یدکی، مراقبت های پزشکی. . آموزش و پرورش و غیره نمونه هایی از مواردی است که مردم در طول ماه با آن سر و کار دارند و برای تهیه و تامین آن باید هزینه زیادی صرف کنند زیرا اکثر این کالاها از ملزومات زندگی محسوب می شوند، اما از آنجایی که در محاسبه نرخ تورم معمولا مراجع آماری اقلامی را در نظر بگیرید که گاهی جزو ملزومات زندگی در یک سال محسوب نمی شوند، در این میان آمار چندان واقعی نیست.

از آنجایی که دولت ها همواره به دنبال مثبت تلقی عملکرد خود هستند، سعی می کنند آن را در گزارش های خود به طور مثبت اعلام کنند. شرایط اقتصادی حتی اگر خوب نباشد و مردم با هزینه هایی که در آمار ارائه شده خرج می کنند قضاوت خواهند کرد.

دولت ها به دنبال بررسی مثبت عملکرد خود هستند

فرش، یخچال، تلویزیون، جاروبرقی، ماشین لباسشویی، لوازم خانگی و غیره. نمونه هایی از محصولاتی هستند که هر خانواده ای به آن نیاز دارد و با خرید این محصولات می توان نیازهای یک خانه را برای سالیان متمادی برطرف کرد. آمار را نباید یک کالا در نظر گرفت. برای محاسبه نرخ تورمی که اگرچه از ضروریات زندگی محسوب می شود، اما قشر وسیعی از جامعه و شاید اقشار ضعیف و پایین جامعه نیز چنین محصولاتی دارند، در چنین شرایطی باید مشخص شود. نرخ تورم واقعی، علاوه بر توجه به شاخص‌های کلان مانند نقدینگی، کالاهایی که نیاز روزانه مردم در سبد مصرف خانوار هستند، باید مورد توجه قرار گیرد.

علی اکبر نیکو اقبال کارشناس اقتصادی درباره تعیین نرخ تورم واقعی در محاسبات آماری در گفتگو با خبرگزاری “بازار” وی گفت: آمارهای مربوط به نرخ تورم یا سایر شاخص های اقتصادی را می توان به درستی سنجید، اما از آنجایی که دولت ها همواره می خواهند عملکرد آنها مثبت تلقی شود، سعی می کنند در گزارش های خود موارد مثبتی را اعلام کنند. «شرایط اقتصادی کشور خوب است»، در حالی که اینطور نیست و خود مردم در شرایطی که مخارج معیشتی شان با هزینه های روز یا ماه خرج می کنند، آمار ارائه شده را قضاوت خواهند کرد. افزایش یافت. ، به سختی می پذیرند یا اصلا قبول نمی کنند.

کاهش نرخ تورم به معنای کاهش قیمت ها در بازار نیست، بلکه کاهش نرخ تورم نشان دهنده توقف یا کاهش نرخ رشد قیمت ها در بازار است.

تورم رو به کاهش است اما قیمت ها در حال افزایش است

وی خاطرنشان کرد: البته کاهش نرخ تورم به معنای کاهش قیمت ها در بازار نیست، بلکه کاهش نرخ تورم نشان دهنده توقف یا کاهش نرخ رشد قیمت ها در بازار است. همین موضوع (قیمت کالا) به دلیل اینکه به طور متوسط ​​در محاسبه نرخ تورم در نظر گرفته می شود جای سوال دارد. از سوی دیگر دولت یا نهادهای دولتی در بخش های مختلف با افزایش قیمت مواجه هستند، بنابراین این سوال در ذهن مردم ایجاد می شود که چگونه نرخ تورم کاهش یافته است در حالی که قیمت گوشت، حبوبات و گوشت هر روز افزایش می یابد و قیمت اجاره بها سر به فلک کشید.

برای تعیین شاخص نرخ تورم، میانگین قیمت خرده فروشی کالاها و خدمات در نظر گرفته می شود، یعنی در حوزه کالا و خدمات، میانگین قیمت سیصد کالا تعیین و اندازه گیری می شود تا مشخص شود این روش خالی از اشکال نیست. زیرا در بحث تعیین نرخ تورم باید برای همه کالاها در نظر گرفته شود نه فقط برای چند قلم، موضوعی که بدون شک تعیین واقعی نرخ تورم را زیر سوال می برد. حال اگر دولت مدعی کاهش قابل توجه نقدینگی و نرخ تورم در کشور است، پس چرا فشارهای اقتصادی همچنان به مردم فشار می آورد و قیمت ها هر روز گران می شود، اما از سوی دیگر آمارها نشان می دهد که کاهش نرخ تورم؟

بر اساس این گزارش، نرخ تورم سالانه کشور در آخرین گزارش شاخص های کلان اقتصادی مرکز آمار طی اردیبهشت ماه سال جاری 37 درصد و دامنه تغییرات آن برای دهک های مختلف 32.7 درصد برای دهک اول 38 درصد است. 3 درصد برای دهم است. اینکه آمارها از کاهش نرخ تورم حکایت دارد، نکته قابل توجه و امیدوارکننده ای است، اما به گفته کارشناسان، مردم زمانی چنین آماری را واقعی می دانند که در عوض شاهد تغییر در زندگی و معیشت خود و کاهش هزینه ها باشند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=273392

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.