خبرگزاری مهر، گروه استانی: کافی است فقط یک بار این مسیر را طی کنید، خاطرات شمال با زیبایی تمام قاب می شود و مسیری رویایی در هزارتوی ذهن و کندوان خواهید داشت.
نام کندوان با جاذبه ها، طبیعت بکر و رویایی و مردمانی مهمان نواز که جهانگردی را درک می کنند، تداعی می شود. مسیری که از بالای کوه شروع می شود و به دریای خیر در دریای خزر متصل می شود.
بزرگراه کندوان با همه زیبایی ها و لذت هایی که تداعی می کند، نامش با سیل و سنگ نیز گره خورده است. همه ساله سیل، بارندگی و طغیان رودخانه چالوس حادثه ای ایجاد می کند یا ریزش و لغزش صخره ها و کوه ها باعث ناراحتی خانواده ها می شود و این بار نوبت به سیل رسید.
بارندگی پنجشنبه شب گذشته در منطقه رستوران بندی و جاری شدن سیل خاطره تلخی را در این جاده زیبا به جا گذاشته است. بارش های سیل آسا از کوه شروع شد و با تخریب یک واحد پذیرایی و با خود بردن چندین خودرو، نام کندوان بار دیگر خبرساز شد.
ساکنان و حاشیه نشینان کندوان که اینجا نشسته اند، دلشان از سیل و سنگ و رانش زمین خون می شود و سال هاست که از این حوادث آسیب دیده اند.
درد مردم ناشی از خرابی دستگاه است
کافی است روزنامه نگار یا رسانه ای را ببینند، می گویند می نویسند و می گویند اینجا فراموش شده ایم و بیشتر آسیب ها را از غفلت و کم کاری مسئولین می بینیم نه از قهر طبیعت.
تاجری که نسلها در حاشیه جاده کندوان کار میکند و در سیل اخیر آسیب دیده است، میگوید: چندین بار بر اثر تصادف خسارت دیدهایم و اگر دستگاههای مختلف به وظایف خود عمل میکردند، این حادثه رخ نمیداد. . از نو.
وی ادامه داد: متولیان حتی اجازه جمع آوری مصالح و لایروبی را ندادند و لایروبی پروژه های آبخیزداری را انجام ندادند و نتیجه آن خسارت به ساکنان این جاده است.
روایات مسافران و ساکنان سیل های ویرانگر.
مسافران عبوری از بزرگراه کندوان داستان های متفاوتی از سیل پنجشنبه شب دارند. اتفاقی که می توانست فاجعه بیشتری به بار آورد و خانواده های زیادی را ناراحت کند اما به فضل الهی این اتفاق نیفتاد.
یکی از اهالی جاده کندوان درباره شب حادثه گفت: بعدازظهر پنج شنبه بود که قبل از وقوع سیل شاهد یک حادثه رانندگی در بالادست بودیم و این حادثه باعث خلوت تر شدن جاده شد.
وی افزود: اگر حکمت الهی نبود چنین مشکلی پیش نمی آمد و قطعاً تعداد قربانیان و خانواده های درگیر در سیل در این حادثه بیشتر می شد اما به فضل الهی آنجا بود. هیچ قربانی این حادثه نبود.»
بزرگراه کندوان و رودخانه چالوس در کنار آن همیشه پر از حادثه است و ایمن نشدن آن بر شدت تخریب و خسارت می افزاید. مهدی صفایی رئیس اداره راهداری چالوس که از زمان وقوع این حادثه به همراه اکیپ اورژانس در حال انجام وظیفه بوده است، می گوید: عدم لایروبی رودخانه یکی از مشکلاتی است که بر شدت تخریب ها افزوده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تلاش نیروهای خدمات رسان و امدادی برای بازگشایی مسیر اظهار کرد: لایروبی و حفاظت از رودخانه ها نقش مهمی در کاهش خسارت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
نگرانی در مورد گمشدگان احتمالی
در دو روز گذشته هنوز احتمال تلفات و مفقودان ناشی از سیل اخیر در محور کندوان گزارش نشده است، اما در گفت و گو با ساکنان و افرادی که آن شب در محل حادثه حضور داشتند، این نگرانی وجود دارد. حادثه قربانی دارد و بر اساس کلماتی است که بر خلاف آنچه شنیده اند است.
این در حالی است که هلال با ۱۲ گروه و استفاده از سگ های جست و جو همچنان در عملیات امداد و نجات در محل سیل حضور دارد و به گفته عسگری رئیس هلال احمر چالوس، با تلاش نیروهای امدادی هفت خودرو از زیر گل والا بیرون کشیده شد. نیروهای امدادی
وی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این حادثه 12 گروه و تیم هلال احمر امدادرسانی کردند و با استفاده از سگ های مواد یاب در حال جستجوی مفقودین احتمالی این حادثه هستیم و این کار در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.
وقوع سیل در هر منطقه به دلیل بی توجهی و کمبود برخی دستگاه ها منجر به ساخت و سازهای بی رویه و تجاوز به بستر و بستر رودخانه می شود و قطعا حادثه مخرب و آبگرفتگی جاده کندوان از این امر مستثنی نخواهد بود. این مشکل.
کامران پولادی نماینده مردم شهرهای چالوس، نوشهر و کلاردشت در شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین دلایل آبگرفتگی جاده چالوس عدم لایروبی رودخانه سردآبرود چالوس بود که باید انجام شود. انجام شده است.
پنجشنبه شب برای اهالی جاده کندوان خوش گذشت و کسبه این جاده پرتردد ریشه مشکلات ناشی از بی توجهی و کم کاری برخی دستگاه ها در زمینه لایروبی و بی توجهی به پروژه های آبخیزداری را بیان می کنند.
علاوه بر این، سازمانهای امدادی و مجری قانون توپ را در زمین یکدیگر قرار دادند، یکی میگفت دیگری لایروبی نکرده و دیگری میگوید اعتبار نداریم. انسداد و بسته شدن محور کندوان به دلیل سیل یا ریزش مکرر سنگ و کوه خسارات زیادی به ساکنان وارد کرده و اقتصاد این منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.
عدم توجه به طرح های پیشگیرانه، عدم لایروبی رودخانه و کمبود اعتبارات کافی برای ایمن سازی جاده و رودخانه، ساخت و ساز و تجاوز به حریم رودخانه خشم طبیعت و اقدامات مدیریت بحران را بیش از پیش بر می انگیزد. سیل و ریزش سنگ کنار گذاشته شده است.