افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
3

سیستان و بلوچستان در کپر مدرسه ندارد / معلمان می توانند برای تنوع بخشی از کلاس را به کپر ببرند + فیلم

  • کد خبر : 257347
سیستان و بلوچستان در کپر مدرسه ندارد / معلمان می توانند برای تنوع بخشی از کلاس را به کپر ببرند + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران با وسعتی در حدود 187578 کیلومتر مربع معادل 4/11 درصد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد و یکی از استان های دارای تنوع اقلیمی و بافتی متفاوت به شمار می رود. . این تنوع اقلیمی باعث ایجاد اشکال و ساختارهای […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران با وسعتی در حدود 187578 کیلومتر مربع معادل 4/11 درصد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد و یکی از استان های دارای تنوع اقلیمی و بافتی متفاوت به شمار می رود. . این تنوع اقلیمی باعث ایجاد اشکال و ساختارهای متنوعی در نوع ساخت و ساز مسکن در این استان شده است. در جنوب بلوچستان شاهد شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب، خشک در مرکز و معتدل و خشک در شمال هستیم.

معماری این استان نیز متاثر از شرایط اقلیمی استان است. یکی از مهمترین بناهای این نوع است. کپر ” که قدمتی به قدمت تاریخ معماری سکونت بشر دارد. یکی از مهمترین دلایل محبوبیت کپر در گذشته، قابلیت خنک کردن آن بود، به طوری که با پاشیدن مکرر آب بر روی سطح بیرونی آن، حصیرها ( حصیرها مرطوب شد و عبور نسیم به کاهش دمای داخل کپر کمک کرد.

در عصر امروز، امتیازی برای ساختمان های مدرن امروزی محسوب می شود. مواردی مانند سبکی سازه یا به عبارتی ضدزلزله بودن، ساخت سریع آن، استفاده از مواد قابل بازیافت و مصرف کم انرژی، همه این موارد در کنار هم باعث شده تا کپر جایگاه قابل قبولی در مبحث معماری پایدار داشته باشد.

همچنین لازم به ذکر است که اگرچه امروزه با گسترش ارتباطات و دسترسی آسان به مواد و وسایل سرمایشی مدرن، امکانات کمتری برای زندگی در کپر وجود دارد. اما وجود کپر همیشه نشانه فقر ساکنان و محله های فقیر نشین نیست. کپرها به دلیل ویژگی های مثبتی که دارند، امروزه در گوشه و کنار پاسیو یا بیرون از خانه ها در کنار ساختمان های مدرن وجود دارند.

در این شرایط هر از گاهی تصاویری از حضور دانش آموزان سیستان و بلوچستان در فضای مجازی منتشر می شود که ثابت می کند هنوز در آن هستند مدارس کاپری دارند مطالعه می کنند و آن را مصداق فقر آموزشی که در کشور وجود دارد نشان می دهند.

یکی از فعالان عرصه آموزش در گفتگو با رکنا وی در این خصوص گفت: فضای آموزشی در اقصی نقاط استان وجود دارد; اما مردم بر این باورند که حضور در کپر یکی از مهم ترین رسوم و رسوم آنهاست و به همین دلیل می توانند علاوه بر استفاده از فضای آموزشی، چند ساعتی نیز در کپر اقامت داشته و در آنجا به تحصیل بپردازند. برخلاف تصویر و تصاویری که در فضای مجازی کاپری نشان داده می شود، کاپری فضای دلپذیری دارد به طوری که معلمان هیچ ابایی از آوردن بخشی از کلاس به آن محیط ندارند.

میثم لکزایی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان همچنین در گفتگو با رکنا وی گفت: در استان سیستان و بلوچستان «هیچ» مدرسه کاپری نداریم. حتی برای مدارس عشایری هم ترتیبی داده ایم که چادرهای استاندارد به عنوان مدرسه در اختیارشان بگذاریم و آن ادعاهایی که دانش آموزان در مدارس کپری درس می خوانند صحت ندارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=257347

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.