به گزارش رکنا، اصغر جهانگیر در پایان اولین رویداد تجاری پزشکی قانونی (سرنخ) ضمن هشدار به خانواده ها در خصوص مراقبت از فرزندانشان در استفاده از فضای مجازی، گفت: جوانی که قصد ثروتمند شدن داشت در فضای مجازی سیانور فروخت. خودکشی به راحتی پرداخت می کند و برای چند نفر از طریق پست ارسال کرده است. تاکنون دو نفر این سیانور را از طریق پست دریافت کرده و استفاده کرده اند و دو کودک نیز در دو ولایت جان باخته اند.
وی ادامه داد: این فرد دستگیر شد و هدفش ایجاد فرصت در فضای مجازی بود و هر بسته را 2 میلیون فروخت. ببینید چه تهدیدی برای سلامت مردم ایجاد کرده است; بنابراین آیا باید به مردم اطلاع دهیم که مراقب خود و فرزندانشان در فضای مجازی باشند و بررسی کنند که فرزندانشان چه بسته هایی می خرند؟
وی ادامه داد: خودکشی این دو کودک قتل است و فردی که بچه ها را مجبور به خودکشی کرده است مدیر است و مجازات های ویژه ای برای آن در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: در حوزه ای که هم فرصت و هم تهدید است سازمان پزشکی قانونی می تواند در حوزه پیشگیری به ما کمک کند. در برخی موارد تحقیقات طولانی می شود و نمی توان مقصران اصلی را شناسایی کرد و در اینجا پزشکی قانونی می تواند به دستگاه قضایی کمک کند. پیشنهاد می کنم با کمک پزشکی قانونی یک کارگروه مشترک در مورد پرونده های چند شاکی تشکیل دهیم. سازمان پزشکی در مواردی که عوامل اصلی شناسایی نشده اند و آزاد هستند، روش های پزشکی می تواند به ما کمک کند.
وی با بیان اینکه حجم پرونده های ورودی به دستگاه قضایی نگران کننده است، گفت: در سال گذشته 23.5 میلیون پرونده وارد دستگاه قضایی شد و باید تلاش کنیم که تعداد پرونده های ورودی به دستگاه قضایی کاهش یابد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اندیشمندان و دانشمندان ما در سال های اخیر تلاش کرده اند تا بتوانند در حوزه های تحریمی به خودکفایی برسند.
وی یادآور شد: در زمان پیروزی انقلاب تلاش های فرهیختگان برای خودکفایی کشور آغاز شد، اما دشمنان سعی کردند از همه ابزارها برای جلوگیری از وقوع این حوادث استفاده کنند و جنگ، ترور، کودتا و… را آغاز کردند. . تمام تلاش دشمن این بود که ما را از دنیا دور نگه دارد. در واقع یک طرف تحریم ها شکست انقلاب و بدبین کردن مردم به نظام است و طرف دیگر این است که کشورهایی که از خواب بیدار شدند و امروز می خواهند حق خود را از دنیا بگیرند، استکبار از این الگو پیروی می کنند که این حق نمی تواند حاصل شود؛ از این رو دیدگاه پزشکی قانونی توسط سایر دانشمندان آغاز و پیگیری شده و دیدگاهی ارزشمند و ارجمند است.
جهانگیر با بیان اینکه باید تغییرات را بشناسیم، فرصت ها را غنیمت بشماریم و تهدیدات را از بین ببریم، تصریح کرد: در حوزه ای که به مرزشکنی علمی معروف است، سه شاخص مورد توجه قرار می گیرد. یکی تغییرات اجتماعی است که امروزه در قالب فضای مجازی دیده می شود. دیگری فرآیند اقتصادی و بحث سود و منفعت در ارتباط با علم و فناوری است. سومین شاخص فناوری های نوین و توجه به آن هاست. اگر بخواهیم در این زمینه موفق شویم، اصولی در رابطه با شکستن مرزهای علمی وجود دارد که مورد توجه دانشگاهیان برجسته دنیاست و نکته مهم فرصت محوری است.
وی یادآور شد: امروز با توجه به شرایط تحریم، هزینه واردات کالا بالاست، هرچند تهدید به صورت تحریمی است، اما فرصتی است تا با آنچه که داریم، نیازهایمان را تامین کنیم. این فرصت ممکن است در آینده تکرار نشود، بنابراین فرصت ایجاد ایده بسیار مهم است.
جهانگیر گفت: در مسیر تولید فناوری و علم خود باید مراقب باشیم که اهداف اصلی خود را از دست ندهیم. امروزه بسیاری از شرکت ها و شرکت ها و غیره که با بینش مقدس تأسیس شده اند، اگرچه اهداف مقدسی داشتند، اما چون درگیر مسائل فرعی بودند، امروز از کارایی و اثربخشی آنها فاصله گرفته اند.
وی بیان کرد: در بحث شاخص های علمی که مرزها را می شکند باید راه حل های کوتاه را در نظر بگیریم و کسانی که بتوانند با راه حل های کوتاه و حداقل هزینه به خواسته خود برسند موفق می شوند.
جهانگیر در پایان گفت: زمانی می توانیم در ایده پردازی موفق باشیم که مشارکت حداکثری داشته باشیم و استفاده از افراد متخصص در حوزه های مختلف کمک زیادی به ما می کند. وقتی می خواهیم ایده ای خلق کنیم، مشارکت دیگران بسیار مهم است.