به گزارش خبرنگار بازار، سید احسان خاندوزی بعدازظهر پنج شنبه در دیدار با اندیشمندان اقتصاد اسلامی که در سفر رئیس جمهور و اعضای دولت به قم انجام شد، اظهار داشت: در سه سال اخیر لو چی جدید اتفاقی که در دولت افتاده این است که تلاش شد تولیدکنندگان از خام فروشی فاصله بگیرند و از این حیث در تخصیص پنج هفتم عوارض صادراتی برای صادرات مواد اولیه و نیمه خام وضع شد. -برنامه سال طرح.
وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به حمایت و آموزش پژوهشگران و کارشناسان اقتصادی تصریح کرد: کارشناسان می توانند پیشنهادات جدید خود را برای مدرسه تابستانی سیاست های جدید اقتصادی ارائه کنند.
وی همچنین به استفاده از اوراق قابل تبدیل به سهام اشاره کرد و افزود: این طرح یکی از ابزارهای خوب برای مشارکت مردم در اقتصاد است که بر این اساس از مدیران مربوطه خواسته ایم از سرمایه های اندک مردم در این راه استفاده کنند.
رونق تجارت خارجی کشور در 3 سال گذشته
خاندوزی با اشاره به رونق تجارت خارجی کشور در سه سال گذشته گفت: اگرچه دیپلمات ها در تلاش برای رفع تحریم ها هستند تا جلوی تحریم ها گرفته نشود، اما با این فرض که تحریم های فعلی ادامه داشته باشد، سیاست های خود را تدوین می کنیم.
وی افزود: فعال شدن ایران در قراردادهای شانگهای و بریکس و در قراردادهای دوجانبه از برنامه های دولت سیزدهم است و دستگاه های اجرایی به سرعت در این راستا تلاش می کنند.
وزیر اقتصاد درباره روش های کمک کارشناسان و اقتصاددانان اسلامی به دولت گفت: از جمله روش های کمک این است که پیش نویس قوانین و مقررات تهیه شده توسط کارشناسان ارزیابی می شود.
وی با بیان اینکه البته این ارزیابی ها و توصیه ها نباید محدود شود، ادامه داد: باید توجه داشت که اصلاحات در حال انجام، محصول ایجاد فضای سیاست گذاری است نه بر اثر حرکت فردی.
خاندوزی خاطرنشان کرد: تدوین سیاست میدان بازی جمعی بازیگران سیاسی و نظری و ذی نفعان اقتصادی است.
وی ادامه داد: از شما می خواهم دیدگاه خود را تغییر دهید، اکنون در سایه نظام جمهوری اسلامی فرصت ارتقای نظام دانش و پژوهش فراهم شده است.
باید یک منطقی سازی نظری ایجاد شود تا ایده ها مورد توجه قرار گیرند.
وی با بیان اینکه باید منطقی سازی نظری ایجاد شود تا ایده ها مورد توجه قرار گیرد، گفت: اگر می خواهیم سیاست گذاران به یافته های پژوهشگران توجه کنند، باید در حوزه سیاست گذاری همکاری های جمعی شکل گیرد.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اجرای طرح تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار گفت: اجرای این طرح از 10 سال پیش امکان پذیر نبود، انتظارات را برای اجرا و پیشبرد این طرح بزرگ بالا برد.
و افزود: به این ترتیب این موضوع به تدریج تبدیل به قانون شد و موج بزرگی در بین کارشناسان، سیاستگذاران و افکار عمومی برای اجرای این طرح شکل گرفت.
در این نشست اساتید، صاحب نظران و اندیشمندان اقتصاد اسلامی نیز به ارائه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
احترام به محیط زیست، توسعه صنایع پایین دستی، ضرورت تسهیل بیشتر فضای کسب و کار و لزوم استفاده دستگاه های اجرایی از راهکارهای کارشناسی از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
همچنین بررسی ابعاد مختلف مشارکت مردمی در اقتصاد و تحقق شعار سال از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
اصلاح برخی رویه های بانکی برای سازگاری بیشتر با نظام تولیدی، مشکلات تورمی و نقدینگی، کمبود منابع اولیه برای برخی صنایع و لزوم توجه به بانکداری اسلامی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.