در نهایت محدودیت ها، دستکاری ها و سفارش ها جواب نداد و شاخص کل بورس تهران دیروز به کانال یک میلیون و 900 هزار افت کرد. به عقیده بسیاری از کارشناسان این افت باید زودتر اتفاق می افتاد زیرا قیمت ها و اعداد شاخص کل بورس واقعی نیستند.
این افت شاخص به کانال پایین در حالی است که دولت چهاردهم اعضای کابینه خود را به مجلس معرفی کرده و منتظر تایید این افراد است. در اینجا جای تامل دارد که مسعود مزیکیان با وعده حمایت از بورس روی کار آمد اما از روز پیروزی او خبری از صحبت و حمایت از بورس نیست. شاخص کل به کانال جدیدی سقوط کرد و محدود کردن دامنه نوسان، دستکاری و نظم تا به امروز جوابگو نبوده و به نظر نمی رسد بورس بتواند تکانه های مثبتی داشته باشد و شرایط خوبی را برای لحظه ای (تا پایان سال جاری) پشت سر بگذارد. این ماه). به هر حال دولت چهاردهم و رئیس سازمان بورس باید برای بورس کاری کنند. البته به نظر نمی رسد رئیس سازمان بورس به فکر بورس باشد و دولت چهاردهم نیز اعضای کابینه خود را انتخاب می کند و در نتیجه به نظر می رسد بازار سرمایه به همین شکل باقی بماند. لحظه
بورس مدیر ندارد
بارها گفته شده بورس تهران متولی ندارد، سقوط شاخص و نبود سازمان بورس نشان از این تغییر کانال دارد که سازمان بورس متولی ندارد و به نوعی وضعیت بازار دارد. نه این موضوع را به مجید عشقی، رئیس سازمان بورس می گوید. از اردیبهشت تا امروز بازار سرمایه روزهای خوبی را سپری نکرده و تنها دو روز پس از انتخابات مثبت شده و پس از آن خبری از سایش مثبت و سبز نیست. البته نباید فراموش کرد که بازار همچنان شوک های ناشی از تصمیمات دولت سیزدهم را دنبال می کند و رئیس سازمان بورس نمی تواند به این موضوع واکنش نشان دهد. بورس قربانی کسری بودجه و ضربه دولت رئیس جمهور به صنایع و دستکاری سود آنها شده است و به نظر می رسد در نیمه دوم سال گزارش مالی مهمی از شرکت های پذیرفته شده در بورس منتشر شود. . بازار سرمایه مشکلات عدیده ای دارد که بیشتر آن در دولت سیزدهم به وجود آمد و اکنون تاثیر بسزایی در معاملات دارد.
دستاوردهای مدیران در بورس!
علی فراغی کارشناس بازار سرمایه درباره شرایط این روزها گفت: در واقع باید گفت که بورس دستاوردی برای مدیران و سیاست گذاران فعلی بازار سرمایه حداقل در سال گذشته است. یا دو سال، که بازاری با چنین پتانسیلی در این عصر تکنولوژی و روند اکثر مردم جهان و حتی ایران، به دلیل گسترش اینترنت و امکان خرید و فروش به راحتی و امکان ورود در اسرع وقت منجر به چنین حالتی از شکست خواهد شد.
اولین و مهمترین دلیل این امر انقباض چهار ساله اقتصاد است که روز به روز در حال افزایش است و پس از آن بسیاری از نقاط کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم شاهد درگیری مستقیم با بازار سرمایه هستند. ما بودهایم، کاری که شاید قبلاً آشکارا و واضح انجام نمیشد، اما در سالهای اخیر به تدریج به وضوح نمایان شده است. در بخشهای مختلف بازار شاهد بودیم که برخی از مجوزها نسبت به سایر بخشها سنگینتر بودند، این امر باعث سنگینتر شدن وزن یک قسمت از بازار و بقیه قطعات به حاشیه رانده شد و این عدم تعادل در حال حاضر بازار را نیز تحت تأثیر قرار داده است. یکی از آنها رشد است. همزمان با اتفاقات سال های اخیر که شاهد کاهش ناگهانی عمق بازار در معاملات بودیم، شاهد افزایش ناگهانی مجوز انواع صندوق ها در بازار بودیم. و تعداد این صندوق ها که با بازاری ضعیف و ناآرام مواجه بودند و عملاً از هر زوایای نقدینگی و پویایی در آن، بازار را با چالش های جدی تری نسبت به گذشته مواجه کرده است. رشد تعداد ریسک های وارد شده به بازار (از نظر رویدادهای منطقه ای و سیاست های مختلف و شب ها و مواردی از این قبیل) نسبت به گذشته باعث شده است که شاهد یکی از غیرقابل پیش بینی ترین بازارهای سال های اخیر و حتی این بازار باشیم. در شرایط جنگی کمی پایین تر از بازار است. این امکان پذیر نبوده است (چون حداقل در شرایط جنگ، مطمئناً در اکثر موارد بازار بلافاصله بسته می شود) که توسط اکثریت مردم قابل بررسی و پیش بینی نباشد. سبکها و روشهای تحلیلی (یا حداقل درصد موفقیت پیشبینیها بسیار ناچیز و متفاوت از شرایط واقعی است. بازار بوده است) و به دلیل این دید گیج کننده از بازار در آینده، نتوانستهایم هرگونه اظهار نظر مطمئن باعث هجوم سرمایه گذاران برای خروج شده است، از سوی دیگر ورود دلگرم کننده ای به این بازار صورت نگرفته است، زیرا گفته شده است و موارد دیگری نیز وجود دارد که ذکر نشده است و این یک مشکل جدی است. . هشدار از هر جهت برای بازار سرمایه یک کشور و اقتصاد کشوری به بزرگی جغرافیایی ایران. تصمیمات ناکارآمد و همچنین زمان واکنش برای تصمیم گیری باعث می شود تا بی اثرترین تصمیم در نظر گرفته شود و با وجود مشکلات فراوان در بازار شاهد مشکلات جدیدی هستیم که اعتماد و جذابیت بازار را کنار می گذارد. زیرا مدیران این بازار هیچ دلسوزی نسبت به آن ندارند. مدت هاست که بازار سرمایه با موارد مختلف مثبت و منفی دست و پنجه نرم می کند (در این راستا می توان گفت موارد منفی بیشتر از موارد مثبت رشد کرده است) اما این مسیر هنوز به پایان نرسیده و انتظار می رود که این مسیر به سمت بالا ادامه خواهد داشت مگر اینکه شاهد تحولی اساسی در بازار یا اقتصاد باشیم تا بخشی از این کمبود جذابیت و اعتماد به نفس را احیا کنیم، زیرا چه بپذیریم و چه نپذیریم یکی از مسیرهای پیشرفت و توسعه از این بازار می گذرد. . .
بازار از دریچه معاملات
در جریان معاملات سومین روز کاری هفته، دوشنبه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با کاهش 4721 واحدی نسبت به روز کاری قبل به سطح یک میلیون و 998 هزار و 653 واحد رسید. شاخص کل هم وزن بورس نیز با افت 847 واحدی روی عدد 633 هزار و 706 واحد قرار گرفت. شاخص کل فرابورس با افت 18 واحدی به رقم 20 هزار و 685 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با 117 واحد کاهش به سطح 109 هزار و 146 واحد رسید.
در روز دوشنبه تغییر خالص از مالکیت قانونی به مالکیت حقیقی برای دوازدهمین روز متوالی منفی بود و 327 میلیارد تومان پول واقعی از بورس خارج شد. در این روز نماد فولاد بیشترین برداشت واقعی را داشت که به رقم 64 میلیارد تومان رسید. پس از فولاد، نمادهای وبملت، فملی، نوری و شستا بیشترین خروجی پول واقعی را داشتند. از سوی دیگر بیشترین ورود پول واقعی از نمادهای وبانک، نیان، وخاور، کایزد و بوعلی بوده است.
روز شنبه نمادهای فولاد، فملی و شپنا نمادهای قرمز بورس بودند که بیشترین تاثیر را در ریزش شاخص کل بورس داشتند. از سوی دیگر نمادهای بوعلی، حکمتی و وبانک نمادهای سبز بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. در بازار ارز نمادهای فسبا، آریا و زاگرس بیشترین تاثیر کاهشی را بر شاخص کل و نمادهای شوان، ساوه و نیان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند. در میان نمادهای پرمعامله در بورس، نماد فولاد بیشترین تعداد معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن وبملت و ذوب قرار گرفتند. در فرابورس، خانور، فسبا و سپهر بیشترین معامله را انجام دادند.
ارزش کل معاملات روز دوشنبه بازار سهام به 42.905 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار دوم 35 میلیارد و 746 میلیون تومان بود که 83 درصد از کل ارزش معاملات بازار در این روز را به خود اختصاص داد. ارزش معاملات خرد نیز با 5 درصد افزایش نسبت به روز گذشته به 1.734 میلیارد تومان رسید. در معاملات روز گذشته نماد فملی بیشترین ارزش معاملات را در بازار سهام به خود اختصاص داد که ارزش آن به 64 میلیارد تومان رسید. پس از فملی، فولاد بیشترین ارزش معاملاتی را به خود اختصاص داد و وبملت با بیشترین ارزش معاملات در جایگاه سوم قرار گرفت و پس از آن دو نماد وخاور و نوری با بیشترین ارزش معاملاتی در جایگاه بعدی قرار گرفتند.
در معاملات روز دوشنبه 47 نماد با صف خرید و 497 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش کل صف های خرید با 78 درصد کاهش نسبت به روز کاری قبل به 63 میلیارد تومان و ارزش کل صف های فروش با افزایش 56 درصدی به یک هزار و 259 میلیارد تومان رسید.