به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، پس از اجرای تفاهم نامه نظام وظایف تخصصی بین معاونت علمی و ستاد کل نیروهای مسلح. نیروهای مسلح برای اولین بار با حضور جمعی از معاونین و روسای معاونت علمی و فرماندهان و افسران ارشد ستاد کل نیروهای مسلح، دستاوردهای چشمگیری در زمینه سربازان و پروژه جایگزینی خدمت. همچنین در این نمایشگاه از چند تن از افسران نیروهای مسلح که در برنامه نظام تخصصی نگهبانی با این معاونت همکاری موثری داشتند قدردانی شد.
رضا اسدی فرد، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان نهاد ریاست جمهوری در این مراسم سخنرانی کرد و با بیان اینکه حمایت اصلی شرکت های دانش بنیان، ابتدا و پیشاپیش مقام معظم رهبری فرمودند: تاکید ایشان بر حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان است. ، بار سنگینی را در معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان بر دوش ما تحمیل می کند. با توجه به تعهدی که به عنوان دستیار علمی دارم، دائماً در معرض دغدغه ها و نیازهای آنها هستم و بدون شک مهمترین مسئله این شرکت ها نیروی انسانی متخصص است که تایپ می کنیم و طبق گفته شرکت ها بوده است. یکی از مهم ترین و موثرترین حمایت ها برای شرکت هاست.
به گفته وی، تاکنون 3756 نفر از این طرح بهره مند شده اند
وی در ادامه به قابلیت استفاده از امکانات سیستم وظیفه تخصصی پرداخت و گفت: استارتاپ ها حداکثر تا دو سرباز، مبتکر تا سه سرباز و فناور تا پنج سرباز می توانند جذب کنند.
80 درصد از سربازان نخبه فناوری را در شرکت های دانش بنیان استخدام کنید.
به گفته اسدی فرد دو سال استخدام در شرکت های دانش بنیان زمینه را برای استخدام و جذب این سربازان و نخبگان فناور در این شرکت ها ایجاد می کند و تاکید کرد: حدود 80 نفر از این سربازان نخبه فناور در این شرکت ها جذب شده اند. . آنها در این شرکت ها نقش کلیدی دارند. در ادامه این طرح علاوه بر ایجاد بستر لازم برای اشتغال، حفظ نخبگان را نیز پوشش داده است و با اجرای این طرح تنها 2.5 درصد مهاجرت در بین این افراد داشته ایم که می توان از آن به عنوان یک شاخص مهم یاد کرد. . . انجام داد
جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
وی با بیان اینکه دشمن به شدت از ایران می ترسد، افزود: نیاز امروز ما رشد و تعالی هر چه بیشتر در همه عرصه ها اعم از نظامی، اجتماعی، سیاسی، علمی و … است که یکی از اصلی ترین زمینه ها در این میان است. والاحضرت مدیریت بسیار بر آن تاکید دارد، اقتصاد مبتنی بر دانش است. بنابراین، کمک به شرکت های دانش بنیان برای تأثیرگذاری بر اقتصاد ملی یک ضرورت است.
به گفته وی، اقتصاد دانش بنیان یکی از عرصه های تحقق اقتصاد مقاومتی است که دو رکن اساسی دارد. اولاً دانش محور بودن و دوماً مردم محور بودن که هر دو در قالب بنگاه های دانش بنیان تحقق می یابند.
نیاز به اجتناب از نگاه به هزینه تحقیق و توسعه
مشایخ با بیان اینکه نقش شرکت های دانش بنیان در اقتصاد ملی به ارزآوری برای کشور کمک می کند، تصریح کرد: در سال آینده از مرز دو میلیارد دلار صادرات کالاهای دانش بنیان عبور خواهیم کرد بنابراین نباید به پژوهش نگاه کرد. و پروژه های عمرانی هزینه است و باید آن را سرمایه گذاری موقت بدانیم.
وی در پایان نمایشگاه، نمایشگاه «ساخت ایران» را که در حال حاضر در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود و دستاوردهای فناورانه ساخت داخل را به نمایش می گذارد را نتیجه اعتماد به جوانان نخبه ایرانی دانست.
دریادار دوم رحیمی پور، رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم نیز بحث خود را با اشاره به اینکه آرامش کنونی جوانان نخبه و فناور که در عرصه دانش فعالیت می کنند، آغاز کرد. شرکت های مستقر این به دلیل بی علاقگی است. سربازانی هستند که از مرز 8600 کیلومتری کشور پاسداری می کنند و نخبگان ما باید بدانند که سربازی افتخار و وظیفه است.
وی ادامه داد: سرباز یک سرمایه ملی است و ستاد کل نیروهای مسلح اهمیت خدمت به شرکت های دانش بنیان را درک می کند و به همین دلیل از چنین طرحی حمایت می کند و افزایش توانمندی ها و ارائه آموزش ها را ضروری می داند. به افراد مسن
ماندگاری 98 درصد ذینفعان تأسیسات نظامی در کشور
سردار واعظی نژاد رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای عالی نیروهای مسلح نیز برگزاری نمایشگاهی برای نمایش دستاوردهای نخبگان فناور را اقدامی خوب دانست و گفت: در سال 1396 معاونت علمی پیشنهاد استخدام فناور را مطرح کرد. نخبگان به سرلشکر دولتی نیروهای مسلح رسیدند و در سال 1401 بر اساس این طرح، 2100 نفر را در دو قالب جذب کردیم. نخبگان فناور که حدود 400 نفر بودند و سرباز فناور که 1500 نفر بودند.
وی ادامه داد: در این طرح سه هدف را دنبال می کنیم. اول کمک به حفظ ثبات بنگاه های دانش بنیان، دوم افزایش بهره وری دوره نظامی با رویکرد علمی و در نهایت کمک به توسعه اکوسیستم نوآوری فناورانه و علمی و اقتصاد دانش بنیان.
واعظی نژاد همچنین اظهار داشت: حفظ نخبگان از دیگر اهداف این طرح بود که از نظر میزان ماندگاری و ماندگاری نخبگان حدود 98 درصد موفقیت داشت و می توان گفت یکی از موفق ترین طرح های ما این است. حفظ و بکارگیری نخبگان و نیز رضایت آنان را جلب کرده است.
سردار کمالی مشاور ارشد فرمانده قرارگاه مرکزی آموزش کارکنان نیروهای مسلح آخرین سخنران این مراسم بود که در بحث خود به سه کلیدواژه سرباز، دانش بنیان، اشتغال و مهارت پرداخت.
وی سرباز را عامل تولید امنیت، علم، نوآوری و خلاقیت خواند و برپایی نمایشگاه را بخش کوچکی از تلاش سربازانی دانست که متعلق به این اکوسیستم دانش بنیان و تعیین کننده سرزندگی این اکوسیستم هستند.
وی در پایان تاکید کرد که باید با ایجاد اشتغال و آموزش این نخبگان در حفظ و ایجاد امید در این نخبگان تلاش کنیم. با این طرح 98 درصد از کسانی که این طرح را پذیرفته اند به جای مهاجرت، ماندن را ترجیح داده اند، این یک دستاورد و پیروزی بزرگ است.
۲۲۷۲۲۷