به گزارش بازار، سحر تاج بخش مسلم امروز در همایش هواشناسی راه ها در مرکز توسعه آموزش، مطالعات و نوآوری سازمان راهداری کشور، اظهار کرد: مخاطرات جوی به ویژه سیل به دلیل طبیعی بیشترین قربانیان انسانی را دارد. خطرات از آنجایی که برآوردها نشان می دهد که این پدیده 45 درصد در از بین رفتن مخاطرات طبیعی مشارکت دارد.
وی افزود: آمارها نشان می دهد که حوادث شدید یکی از خطرناک ترین عوامل تهدید کننده جان و مال مردم است که با افزایش ناهنجاری های اقلیمی این موضوع بیشتر مشهود شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: افزایش دمای جو زمین باعث شده تا وقوع این خطرات از جمله سیل، امواج گرما و سرما افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در صورت تداوم روند افزایش دما بر اساس پیش بینی های IPCC، ممکن است شرایط به ویژه برای کشورهایی که زیرساخت های فرسوده دارند بدتر شود. طبیعی است که این کشورها در برابر این شرایط آسیب پذیرتر هستند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: سازمان جهانی هواشناسی در اجلاس COP27 مصر مجبور شد سامانه هشدار زودهنگام را در دستور کار همه قرار دهد و همه کشورهای جهان را به این سامانه مجهز کند.
تاج بخش مسلم ادامه داد: یکی از اساسی ترین راهکارهایی که این ابتکار نیاز دارد، ایجاد سامانه های هشدار زودهنگام چند خطر است.
وی تصریح کرد: زمانی که پدیده خطرناکی مانند سیل رخ می دهد، نه تنها ممکن است عامل مرگ باشد، بلکه عوامل دیگری مانند رانش زمین، ریزش ساختمان ها، تخریب پل ها و … را نیز در پی داشته باشد. انواع دیگر خطرات تعداد قربانیان و بزرگی تصادف را ترکیب می کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: دسترسی به هشدارهای چند خطر کمک زیادی به مدیریت بحران سازمان های امدادی می کند.
تاج بخش افزود: برای استقرار سامانه های هشدار زودهنگام چندخطری باید علاوه بر داده های هواشناسی، سایر اطلاعات زیرساختی نیز در اختیار هواشناسی قرار گیرد.
وی گفت: این اطلاعات شامل 2 لایه بسیار مهم اطلاعاتی «آسیب پذیری» و «در معرض خطر بودن» است که برای ارتقای کمی و کیفی هشدارهای هواشناسی ضروری است.
کشور ما در برابر خطرات اقلیمی آسیب پذیر شده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه کشور ما در برابر خطرات اقلیمی بسیار آسیب پذیر شده است، گفت: بارش 100 میلی متری باران در 24 ساعت در رشت ممکن است خطری نداشته باشد اما بارش 40 میلی متری باران در شهری دیگر خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت. تخریب .
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در کشور ما این اطلاعات «آسیب پذیری» و «در معرض خطر بودن» در قالب بانک اطلاعاتی سازمان یافته وجود ندارد و از این نظر از طریق وزیر محترم راه و شهرسازی، با ارسال نامه ای به رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور، این بانک اطلاعاتی را ایجاد و اطلاعات آن را در اختیار کاربران متعهد از جمله سازمان هواشناسی قرار داد.