به گزارش بازار، محمدرضا علیان امروز (سه شنبه) در جلسه شورای سیاسی کنگره اقتصاد زیستی سیار ایران در وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: این نسبت هم اکنون بیش از هفت درصد است در حالی که در دنیا میانگین سهم تولید ناخالص کشورها در اقتصاد دیجیتال 15 درصد و در برخی کشورها به 30 درصد میرسد، اما حتی از کشورهای همسایه عقب هستیم.
وی در خصوص دلایل عقب ماندگی در این زمینه گفت: در ایران سال ها است که یونیکورن های استارتاپی داریم و این در حالی است که کشورهای همسایه همچنان از پلتفرم های کشورهای دیگر استفاده می کنند. به همین دلیل انتظار می رفت که ما به موفقیت بیشتری دست پیدا کنیم و سهم اقتصاد دیجیتال ما بیشتر از کل اقتصاد باشد. اما الان اینطور نیست.
علیان ادامه داد: بارها گفته شده که اکوسیستم استارتاپی مرده است. این فقط مختص ما نیست و در کشورهای دیگر نیز اتفاق افتاده است، اما به معنای مرگ نیست. اکوسیستم ها حرکت کرده و از شکلی به شکل دیگر تبدیل شده اند.
دبیر کنگره اکوسیستم سیار ایران خاطرنشان کرد: اکنون اکوسیستم اقتصاد دیجیتال و نوآوری به اکوسیستم سیار تبدیل شده است.
وی گفت: در نقشه ای که امروز رونمایی شد، بخش های مختلفی از جمله سیاست گذاری، نیروی کار، بازار موبایل و موارد دیگر مورد بررسی قرار گرفته است.
علیان افزود: در اقتصاد دیجیتال فناوری اطلاعات و سخت افزار از ارکان مهم هستند. ما در توسعه سخت افزار موبایل کمی عقب هستیم و امیدواریم به زودی این مشکل را برطرف کنیم.
در ادامه امیرحسین اسدی، رئیس شورای سیاسی کنگره اکوسیستم سیار ایران، درباره لزوم برگزاری این کنگره گفت: اگر به دنبال توسعه تلفن همراه در کشور هستیم، باید به عنوان یک اکوسیستم و همه با هم کار کنیم. نه جزایر منزوی که جدا از یکدیگر عمل می کنند.
وی تصریح کرد: اگر می خواهیم در حوزه ارتباطات رشد کنیم باید اکوسیستم موبایل و بازار داخلی و خارجی را توسعه دهیم و سلیقه مردم را بشناسیم. اگر آنها را نشناسیم، اکوسیستم شکل نمی گیرد و توسعه نمی یابد.
اسدی افزود: این کنگره با هدف تشکیل اکوسیستم سیار کشور برگزار می شود. اگر اکوسیستم حرفه ای باشد فعالان و نخبگان این عرصه از کشور خارج نمی شوند و رفتگان دوباره به کشور باز می گردند.