حسین پاکدامن، مدیرعامل انجمن مغز و اعصاب ایران در مراسم افتتاحیه پانزدهمین کنگره سکته مغزی ایران درباره درمان سکته مغزی گفت: فعالیت و فیزیوتراپی می تواند به بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند کمک کند تا به زندگی خود بازگردند.
وی افزود: میزان سکته در ایران از 3.2 به 11.6 افزایش یافته و سن سکته نیز در ایران کاهش یافته است. عواملی مانند ژنتیک، آب و هوا و… باید بررسی شود. زیرا باعث سکته می شوند.
وی همچنین گفت: 80 تا 90 درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند. افراد می توانند از طریق یک برنامه کاربردی در تلفن همراه خود از سکته مغزی جلوگیری کنند. در این کنگره راههای پیشگیری از سکتههای مغزی ارائه شد: سکتههای مغزی به دو دسته رخ میدهند. عوامل خطر قابل اصلاح و عوامل خطر غیر قابل اصلاح. عوامل خطر قابل اصلاح برای ما بسیار مهم هستند زیرا اصلاح آنها می تواند وقوع سکته های مغزی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، عدم تحرک، سیگار کشیدن و بیماری های قلبی را کاهش دهد. عوامل غیر قابل تغییر مانند سن، جنس مرد و سابقه خانوادگی.
وی همچنین به پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی اشاره کرد و گفت: این کنگره با حضور بیش از 120 سخنران داخلی و خارجی برگزار می شود و در این کنگره درباره آخرین دستاوردها در زمینه پیشگیری، درمان و توانبخشی سکته به بحث و تبادل نظر می پردازیم. .
در ادامه این رویداد لیلا افشار هزارخانی دبیر علمی این کنگره نیز اظهار داشت: شناسایی عوامل و اصلاح سبک زندگی با اطلاع رسانی به مردم با کمک رسانه ها می تواند بسیار موثر باشد. توانبخشی، مانند درمان سکته مغزی، چارچوب زمانی مشخصی دارد که باید در نظر گرفته شود: سه ماه اول تا یک سال بهترین دوره برای بیماران برای شناسایی و کمک به درمان بیماران سکته مغزی است.
فرشید رضایی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه این مراسم گفت: همه با هم در برابر سکته مغزی شعار کنگره امسال است. سبک زندگی پرخطر، قرار گرفتن در محیطی پر از درد و رنج یکی از علل سکته مغزی است.
کریمی، دبیر انجمن سکته مغزی ایران، زندگی هانیه یوسفیان مستندساز ایرانی را به عنوان یک بیمار سکته مغزی بهبود یافته برشمرد و گفت: او می تواند اولین سفیر هنرمند ما باشد زیرا مسیر خاصی را در زندگی خود طی کرده است. همچنین در ادامه گفت: اتفاق خوشحالی در کشور ما افتاده است و دوستان فیلمساز توانسته اند با ساخت مستندی مشکلات مربوط به سکته مغزی را تشریح کنند و در این مراسم از هانیه یوسفیان 35 ساله یاد کرد. مستندساز ساله ای که سال گذشته دچار سکته مغزی شد و توانست از زحماتش و کمک پزشکان برای بازگشت به زندگی اش تقدیر شود.
بر اساس این گزارش از دو استاد گرانقدر کشور ترکیه در رشته های رادیولوژی و نورو رادیولوژی نیز تجلیل شد. پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران از اول آذرماه در هتل قلب آغاز شد و تا چهارم آذرماه ادامه دارد.
سلامت نیوز