در قانون جدید افراد در صدور چک بر اساس توانایی مالی و رفتار اجتماعی متفاوت هستند.
به گزارش صبح؛ ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در شورای اسلامی با اشاره به اصلاح قانون چک گفت: در حال حاضر در حال اجرای گام سوم اصلاح قانون چک هستیم که در این گام به دنبال آن هستیم تا صدور چک را محدود کنید، یعنی افراد بر اساس توانایی مالی و رفتار اجتماعی خود در صدور چک با هم تفاوت دارند
وی با بیان اینکه در این روش 2 رتبه اقتصادی و شهروندی در زمینه صدور چک به افراد تعلق می گیرد، افزود: در این روش وضعیت مالی و دارایی افراد بر اساس داشتن سهام، سپرده های بانکی، اموال منقول و غیرمنقول است. و غیره در تعیین سقف. اعتبار مردم موثر است.
نماینده نجف آباد در مجلس تصریح کرد: موضوع دیگر رتبه بندی شهروندان است که بر اساس رفتار اجتماعی مردم است. این رتبه بندی بر اساس محکومیت های کیفری، چک های برگشتی، بدهی ها شامل قبوض برق، گاز و آب، بی انضباطی در تردد و رانندگی است. حساب در پرداخت مالیات و… یکی از مواردی است که در این زمینه موثر است که بر اساس آن افراد در 15 سطح از سفید تا قرمز رتبه بندی می شوند.
ابوترابی بیان کرد: افرادی که چک دریافت می کنند می توانند از طریق شماره و پیامک اعلام شده متوجه شوند که آیا صادرکننده چک از نظر اقتصادی ریسک دارد یا خیر. همچنین از نظر تابعیت آیا فرد منضبطی است یا خیر؟
نماینده نجف آباد در مجلس ادامه داد: در این روش که با صدور چک الکترونیکی قابل اجرا است، هر فردی که اقدام به صدور چک می کند با رسیدن به سقف تعیین شده دیگر قادر به صدور چک به صورت سیستمی نیست. و نمی تواند چک صادر کند.
ابوترابی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا پایان سال جاری از چاپ چک های کاغذی جلوگیری کنیم، گفت: انتظار می رود بانک مرکزی به تدریج از طریق صدا و سیما، رسانه و فضای مجازی در خصوص چک های الکترونیکی فرهنگ سازی کند. از طرف دیگر آموزش های لازم را به کارکنان بانک در مورد چک های الکترونیکی ارائه دهید تا مشکلی در این زمینه پیش نیاید.
منبع: اقتصاد 100