به گزارش خبرگزاری مهر، لئونید ایساف، معاون مرکز پایداری و تحلیل ریسک دانشگاه HSE روسیه و دانشجوی دکتری مسائل سیاسی و روابط بین الملل با ارسال یادداشت ویژه ای به خبرگزاری مهر در خصوص اهمیت سفر اخیر پرداخت. سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به روسیه. متن کامل این یادداشت در زیر آمده است.
سفر اخیر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به مسکو منطقی و بسیار به موقع بود. اهمیت بعد منطقه ای این سفر به این دلیل است که پس از سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به شبه جزیره عربستان (عربستان و امارات متحده عربی)، دیدار با رئیس جمهور ایران نیز برای نشان دادن اهمیت زیادی دارد. مسکو رویکرد متعادلی نسبت به بازیکنان مهم غرب آسیا دارد.
روسیه و ایران دستور کار نسبتا مهمی دارند. یعنی دو طرف در حال آماده شدن برای امضای قرارداد همکاری بلندمدت به ابتکار طرف ایرانی هستند که انتظار می رود موقعیت روسیه به عنوان شریک بلندمدت ایران تثبیت شود. سند این قرارداد در آینده نزدیک امضا خواهد شد.
همچنین سند الحاق ایران به منطقه آزاد تجاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مرحله نهایی مذاکرات است. رویدادی که موانع تجاری را از بین می برد و تجارت بین روسیه و کل کشورهای مشترک المنافع اوراسیا را به میزان قابل توجهی تسهیل می کند. مسائل و موضوعات «بریکس» قطعاً در حال حاضر در دستور کار هر دو کشور است. در واقع این اولین دیدار روسای جمهور روسیه و ایران پس از پیوستن تهران به برجام است.
الحاق ایران به گروه کشورهای بریکس مزایایی برای هر دو طرف دارد. موضوع توافق بر سر یک موضع مشترک در مورد نفت بیش از هر موضوع دیگری مهم است. با ورود ایران و عربستان به برجام، این سازمان این فرصت را پیدا خواهد کرد تا به عنوان سکوی دیگری برای ایجاد جایگاهی با ثبات در حوزه تولید نفت عمل کند. این رویداد، برجام را به مکانیزم فعلی اوپک پلاس اضافه کرد.
از دیدگاه ایران و روسیه، تحریم ها احتمالا یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار هر دو طرف خواهد بود. ورود عربستان و ایران به برجام در آینده نزدیک به عادی سازی بیشتر روابط ایران و عربستان سعودی کمک خواهد کرد. عادی سازی روابط تهران و ریاض برای روسیه نیز مفید است، زیرا مسکو واقعاً علاقه مند به عادی سازی روابط دو شریک اصلی خود در غرب آسیا است. عادی سازی روابط ایران و عربستان سعودی، تعامل تجاری، اقتصادی و سیاسی روسیه با تهران و ریاض را تسهیل می کند.