به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شین هوا، حازم سمیر، معاون سردبیر روزنامه مصری الجمهوری با انتشار یادداشتی به سفر اخیر خود به منطقه خودمختار چین اشاره کرد که غربی ها درباره وضعیت این کشور منعکس می کنند. مسلمانان در “سین کیانگ” می گویند هیچ رقیبی وجود ندارد و به دلایل خاص سیاسی و استراتژیک حملات “حقوق بشری” را علیه دولت چین انجام داده اند.
بخشهای مهم یادداشت حازم سمیر به شرح زیر است:
منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ چین را به آسیای مرکزی متصل می کند. با توجه به موقعیت آن به عنوان دروازه غربی چین برای تجارت با آسیای مرکزی و اروپا، دولت تلاش زیادی برای توسعه این منطقه انجام داده است تا آن را به مرکز ابتکار یک کمربند و جاده (BRI) تبدیل کند.
هنگامی که اوایل سال جاری برای سفر کاری به سین کیانگ رفتم، نگران 12 میلیون اویغور بودم که در این منطقه زندگی می کنند زیرا گزارش هایی مبنی بر نقض حقوق بشر علیه آنها خوانده بودم. به عنوان یک روزنامه نگار جویای حقیقت، تصمیم گرفتم در طول 12 روز اقامتم در آنجا، صحت این گزارش های جنجالی را بررسی و کشف کنم.
من با عموم مردم این منطقه اعم از مسلمان و غیرمسلمان ملاقات کردم و درباره این ادعاها و نحوه برخورد دولت (چین مرکزی) با آنها تحقیق کردم. هیچ کس از دولت ابراز نارضایتی نکرد و همه در صلح و هماهنگی وظایف خود را انجام دادند. تنها چیزی که در این زمینه دیدم سخت کوشی (از طرف دولت) بود.
دولت چین با اجرای طرحهای بزرگ برای توسعه و آموزش افراد غیرماهر برای رفع نیازهای بازار کار و جذب سرمایهگذاری در بخشهای گردشگری، معدن، تولید و کشاورزی، طرحهای بزرگ اجتماعی-اقتصادی را آغاز کرده بود.
از آنجایی که سین کیانگ دارای منابع طبیعی فراوان به ویژه نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ است، دولت سرمایه گذاری زیادی در توسعه این منابع و تبدیل منطقه به تامین کننده کلیدی انرژی انجام داده است. برای حمایت از رشد این منطقه و نقش مرکزی آن در “ابتکار کمربند و جاده”، دولت سرمایه گذاری هنگفتی در زیرساخت های سین کیانگ از جمله ساخت بزرگراه، راه آهن، مراکز لجستیکی و خطوط لوله نفت انجام داده است. منطقه ای که چین را به آسیای مرکزی و فراتر از آن متصل می کند.
داده های گمرک نشان می دهد که سین کیانگ در مجموع صادرات چین به پنج کشور آسیای مرکزی، یعنی قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و ازبکستان پیشتاز بوده است. در سال 2023، رقم این صادرات به 246.57 میلیارد یوان (34.25 میلیارد دلار) رسید که نسبت به سال قبل 23.2 درصد افزایش داشت.
برخلاف اقتصادهای غربی، چین بیش از آن مایل است که تجربه گسترده خود از پیشرفت اقتصادی و فناوری را با کشورهای در حال توسعه به اشتراک بگذارد تا به ساختن آینده ای مرفه برای همه کمک کند. و این همان چیزی است که او آن را «آینده مشترک بشریت» می نامد.
من که سال ها در مورد چین مطالعه کردم، از تضاد فاحش بین تصاویر غربی و تفسیرهای نادرست از سین کیانگ و واقعیت موجود در منطقه شگفت زده نشدم. غربی ها سین کیانگ را مکانی برای سرکوب (اویغورها) معرفی می کنند، در حالی که واقعیت این است که این منطقه موتور رشد اقوام مختلف برای چین و کشورهایی است که در مسیر “ابتکار کمربند و کمربند” قرار دارند. .
(هنگام سفر به سین کیانگ) متوجه شدم که چرا چین با انبوهی از انتقادات رسانه های غربی در مورد اویغورها در سین کیانگ و روابط چین با کشورهای در حال توسعه مواجه است. این مشکل دو دلیل دارد؛ اولاً، کشورهای غربی در تلاش هستند تا ظهور چین را به عنوان یک کشور بزرگ در صحنه جهانی تضعیف کنند و دوم، آنها می ترسند که طرح «ابتکار و راه» نظم بین المللی تحت کنترل غرب را به یک سیستم چند قطبی مبتنی بر عدالت تغییر دهد. و همکاری متقابل؛ تغییر بزرگی که ابتکار کمربند و جاده قادر به اجرای آن است.