به گزارش بازار، «احد تعزیف» در گفت وگویی اظهار کرد: به طور میانگین هر سال حدود یک میلی متر از میزان بارندگی در کشور کاسته شده است. انرژی بیشتری از خورشید توسط سطح زمین و لایه های زیرین جو جذب می شود و دمای زمین را افزایش می دهد.
رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: با افزایش دما، تبخیر افزایش می یابد و نیاز به آب افزایش می یابد، به طوری که هر درجه افزایش دما، تبخیر را حدود یک هفت درصد افزایش می دهد.
وظیفه خاطرنشان کرد: بنابراین اگر دمای هوای کشور طی 50 سال گذشته به طور متوسط 2 درجه افزایش یافته باشد، یعنی شدت تبخیر حدود 15 درصد افزایش یافته است، به این معنی که سطح دریاچه تبخیر می شود. سریعتر و بیشتر به شدت هنگام قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید.
وی افزود: تغییرات اقلیمی چنین اثراتی دارد و اگر دیده می شود زمین ما خشک شده است به دلیل تغییرات جوی است.
رئیس مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: در عصر مدرن به طبیعت و آب احترام گذاشته نشده و اقداماتی مانند انحراف آب از جاده اصلی، برداشت بی رویه از منابع آب های زیرزمینی، نه رعایت حق آبه تالاب ها و دریاچه ها و … باعث فرونشست زمین شده و تغییرات گسترده است.
وظیفه اضافه کرد: بخش قابل توجهی از تولید ما به کشاورزی وابسته است و مهم ترین مصرف کننده آب در کشور بخش کشاورزی است، همچنین بیشترین انرژی کشور به ویژه در فصل گرم سال از آب تامین می شود. بنابراین باید به دنبال راههایی برای کاهش مصرف آب در بخشهای پرمصرف باشیم تا اقتصاد ما پایدار بماند.
وی راه اندازی صنایع استحصال آب در مناطق مرکزی ایران را اشتباهی در گذشته عنوان کرد و گفت: ایران مرکزی حدود 25 درصد سهمیه آب کشور را دریافت می کند در حالی که بیش از نیمی از جمعیت ایران در این مناطق زندگی می کنند. مناطق در این شرایط از این پس نباید در مناطق مرکزی کشور صنایع آب ایجاد کنیم.