به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور، در پی دعوت رسمی رئیس سازمان نقشه برداری کشور برای حضور در دوازدهمین اجلاس عمومی کمیته مدیریت اطلاعات مکانی سازمان ملل متحد آسیا و اقیانوسیه در اندونزی، علی جاویدانه به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست بین المللی حضور داشت.
این اجلاس بین المللی از روز دوشنبه 24 آبان ماه در بالی اندونزی آغاز و تا 28 آبان ماه ادامه خواهد داشت و نمایندگان عالی رتبه کشورهای آسیا و اقیانوسیه در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی حضور خواهند داشت.
در اولین روز این نشست بین المللی، علی جاویدانه معاون سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این نشست با موضوع «استفاده از اطلاعات مکانی و آماری برای یک شهر پایدار» به ایراد سخنرانی پرداخت. “.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور در نخستین سخنان خود با اشاره به نقش مهم اطلاعات مکانی و تلفیق آن با اطلاعات آماری در توسعه شهرهای پایدار، گفت: سازمان نقشه برداری کشور عضو سازمان همکاری های اقتصادی است. (ECO) و همچنین مرکز توسعه مدیریت بلایا در آسیا و اقیانوسیه (Epidim) نقش پیشرو در گسترش ارتباطات بین المللی متمرکز بر اطلاعات مکان ایفا کرده اند.
وی با اشاره به فعالیت های سازمان نقشه برداری کشور در اجرای ژئوپورتال ملی ایران و نقش زیرساخت اطلاعات مکانی (SDI) و همچنین اطلس های پویا ایجاد شده توسط سازمان نقشه برداری کشور و در توسعه، گفت: ژئوپورتال ملی کشور که توسط کارشناسان سازمان نقشه برداری کشور طراحی و اجرا شده است دارای 21000 لایه اطلاعات موقعیت مکانی است که بیش از 300 دستگاه در کشور به آن متصل هستند که ظرفیت های بسیاری را برای شهرهای پایدار فراهم کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه بیش از 80 درصد اطلاعات دارای عنصر فضایی و مکانی است، فرونشست زمین با روشهای مختلف نقشهبرداری رصد شده و لایههای اطلاعاتی آن در ژئوپورتال مدیریت بحران که یکی از کاربردها است، بارگذاری شده است. از این موضوع در توسعه اجتناب از ساخت واحدهای مسکونی در مناطق با خطر فرونشست پایدار بوده است.
جاویدان در پایان سخنرانی خود که با استقبال خوب شرکت کنندگان مواجه شد، توسعه پایدار را در مراحل شناسایی، برنامه ریزی، پشتیبانی تصمیم، توسعه و ارزیابی چهار مرحله مهم در استفاده از اطلاعات مکانی و آماری در مراحل پایداری برشمرد. توسعه.
گفتنی است رئیس سازمان نقشه برداری کشور به عنوان تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران، عضویت در هیئت اجرایی کمیته جهانی مدیریت اطلاعات مکانی سازمان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه و همچنین همچنین جاویدانه، رئیس سومین کارگروه این کمیته جهانی با عنوان «ادغام داده های مکانی» و عماری بر عهده دارند که در روزهای آینده گزارش عملکرد سالانه این کارگروه را ارائه خواهند کرد.