سایپا یکی از دو خودروساز بزرگ ایران است که تنوع محصولاتش در مقایسه با ایران خودرو کمتر است. اکثر محصولات سایپا در حال حاضر با موتور 1.5 لیتری هشت سوپاپ M15 به بازار عرضه می شوند. این موتور نسخه بهینه شده و بزرگ شده موتور معروف پراید است که سایپا اکنون آن را M13 می نامد. شرایط سخت سایپا در بحث پیشرانه باعث شده تا این شرکت با همکاری شرکت های چینی از آنها برای توسعه موتور هیبریدی خود کمک بگیرد.
به گزارش دیجیاتو، هرمز رازی، عضو هیئت مدیره و معاون توسعه محصول گروه سایپا، از همکاری این شرکت با شرکای چینی خود برای توسعه موتورهای جدید خبر داد. وی در حاشیه برگزاری چهارمین دوره سمینارهای خودروهای برقی از همکاری سایپا با یکی از خودروسازان چینی فعال در حوزه خودروهای برقی خبر داد. همچنین پروژه های تولید موتور هیبریدی از طریق همکاری با شرکای چینی در دستور کار قرار دارد.
هواوی، شریک احتمالی سایپا در روند توسعه موتورهای هیبریدی
رازی به نام این خودروساز و نحوه همکاری با آنها اشاره ای نکرد. البته در کنفرانس مذکور که توسط سایپا برگزار شد، نمایندگانی از بخش خودروسازی هواوی حضور داشتند. این شرکت که معمولاً به خلاقیت های تکنولوژیک معروف است، مدتی است که در بازار خودرو چین حضور دارد. این شرکت سال هاست که به دلیل ارائه تجهیزات مخابراتی به ایران توسط دولت آمریکا تحریم شده است. به همین دلیل هواوی می تواند بدون نگرانی از تحریم با شرکای ایرانی همکاری کند.
اخبار منتشر شده در روزهای اخیر مبنی بر همکاری سایپا و خودروساز چینی در زمینه تولید موتورهای هیبریدی خوشحال کننده است. اما باید به سابقه این شرکت در زمینه تولید موتورهای جدید توجه کرد. یک سال از معرفی خودروهای شاهین پلاس و کادیلا با موتور ME16 می گذرد، این خودروها هنوز به خط تولید نرسیده اند. همچنین سایپا آریا که با موتور دو لیتری چینی به بازار عرضه می شود هنوز وارد تولید نشده است. آیا بهتر نیست سایپا ابتدا موتورهای بزرگ تنفس طبیعی 16 سوپاپ تولید می کرد و سپس این شرکت خود را وقف تولید موتورهای برقی و هیبریدی می کرد؟