افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
1

سایه سیاه تورم بر زندگی مشترک طبقه متوسط

  • کد خبر : 404837
سایه سیاه تورم بر زندگی مشترک طبقه متوسط

نقش اقتصاد در مسائل اجتماعی یکی از سوالات قدیمی جوامعی است که با تورم افسارگسیخته مواجه هستند و فشارهای اقتصادی بر زندگی فرهنگی، اجتماعی و شهروندان سایه افکنده است. آفتاب نیوز: نقش اقتصاد در مسائل اجتماعی یکی از پرسش های قدیمی جوامعی است که با تورم افسارگسیخته مواجه هستند و فشارهای اقتصادی همه زندگی فرهنگی، […]

نقش اقتصاد در مسائل اجتماعی یکی از سوالات قدیمی جوامعی است که با تورم افسارگسیخته مواجه هستند و فشارهای اقتصادی بر زندگی فرهنگی، اجتماعی و شهروندان سایه افکنده است.

آفتاب نیوز:

نقش اقتصاد در مسائل اجتماعی یکی از پرسش های قدیمی جوامعی است که با تورم افسارگسیخته مواجه هستند و فشارهای اقتصادی همه زندگی فرهنگی، اجتماعی و مدنی را تحت الشعاع قرار می دهد. مثلاً در کشور ما که امروزه بحث ازدواج و مادری داغ است، تجربیات دنیای مدرن امروز و بر اساس نظریات جامعه شناسان روشن است و نقش اقتصاد نابسامان در سه طبقه اجتماعی قابل تحلیل است. طبقه ضعیف جامعه ازدواجشان عمدتاً بر اساس سنت است و هدف چندانی در این ازدواج ها وجود ندارد، حتی اگر فردی توانایی مالی زیادی نداشته باشد یا بیکار باشد، طبق سنت با فردی از طبقه اجتماعی شما ازدواج خواهد کرد. و کلاس و زندگی را با بیشترین رضایت آغاز خواهد کرد. طبقه مرفه و ثروتمند در دنیای جدید تمایل چندانی به ازدواج ندارند و افزایش سن ازدواج عمدتاً در این طبقه اجتماعی رخ خواهد داد، زیرا تمایل چندانی به زندگی زناشویی و درگیری در امور روزمره نخواهند داشت. یا نخواهند آن را جذاب می دانند و زندگی غرب را دنبال می کنند. اما این طبقه متوسط ​​است که طبق طبقه اجتماعی برنامه ازدواج تعریف شده دارد. ازدواج در این طبقه بیشتر بر اساس منطق است تا فاصله های طبقاتی، اقتصادی یا سنتی. حاصل این نوع ازدواج فرزندانی خواهد بود که بیشترین بار اقتصادی و فعالیت های علمی کشور را به دوش می کشند.

تهدید زندگی مشترک در میان طبقه متوسط.

اما آمارها نشان می دهد که کاهش تعداد ازدواج در طبقه متوسط ​​به دلیل تاثیرات اقتصادی، خطر همزیستی در شرایط فعلی یکی از بزرگترین مشکلات در آینده نزدیک در تامین سرمایه انسانی کشور خواهد بود. و نرخ طلاق و قیمت سکه. زمانی که جوانان طبقه متوسط ​​که تا چند دهه پیش انگیزه ازدواجشان بر اساس معیارهای مشاغلی مانند زندگی کاری یا خوداشتغالی و درآمد پایدار برای ساختن زندگی بود، اکنون با چالش های جدی مانند بیکاری و بالا مواجه هستند. هزینه های مراسم عقد و مسکن. طبقه اجتماعی خطرناک است و حتی اگر با هم ازدواج کنند به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توانند انتظار عمر طولانی داشته باشند. روشنفکری پوچ، تب مهاجرت، فناوری و شبکه های اجتماعی، نداشتن فرزندان مشترک، از هم پاشیدگی شبکه های خانوادگی از دیگر دلایل عدم ازدواج و افزایش طلاق در طبقه ثروتمند و تا حدودی متوسط ​​جامعه است و حالا باید به اقتصاد هم اضافه کرد مشکلات در میان طبقه متوسط کلاس به این عوامل. بر اساس آمار سازمان ثبت احوال کشور، در چهار ماهه نخست امسال نزدیک به 177 هزار و 105 مورد ازدواج و 57 هزار و 291 طلاق در سراسر کشور جشن گرفته شده است که یک سوم آمار ازدواج های منتهی به طلاق را نشان می دهد. این در حالی است که تیرماه امسال ابوالقاسم حسینی ابهری، رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق، از افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج در ایران خبر داد و گفت: به ازای هر پنج ازدواج در ایران، دو طلاق است. ثبت شده است.” با بررسی داده های سال های 1392 تا 1402 مشخص می شود که روند ازدواج در این سال ها نزولی بوده است. بنابراین تعداد ازدواج ها از 795856 مورد در سال 1392 به 481395 در سال 1402 افزایش یافته و 39.5 درصد کاهش داشته است. در این سال ها رشد جمعیت، افزایش نرخ بیکاری، فشارهای اقتصادی، تغییر سبک زندگی و تحصیلات جوانان و نگرانی در مورد ثبات شغل و مسکن نقش مهمی در کاهش تمایل به ازدواج داشته است.

مردان طبقه متوسط ​​تمایل بیشتری به طلاق دارند

ناهید دامن پاک مقدم، پژوهشگر مسائل اجتماعی، در سال 1385 که شبکه های اجتماعی در ایران فراگیر نبود و مشکلات اقتصادی سایه تاریکی بر زوجین نمی انداخت، اظهار داشت: بیشترین آمار طلاق مربوط به همسران از خانه با 68 درصد است. . اما هفت سال بعد، سخنان یکی دیگر از کارشناسان حکایت از تغییر رویه در سطح جامعه دارد و در شرایط کنونی که درآمد اقتصادی و معیشت خانواده به دغدغه جدی تبدیل شده است، سید حسن موسوی چلک، رئیس دولت ایران. انجمن مددکاران اجتماعی «در میان طبقه متوسط ​​تعداد مردانی که به دلیل فقر و ناتوانی در تأمین هزینه ها خانواده را رها می کنند افزایش یافته است» می گوید: «نارضایتی به دلیل ناتوانی در تامین هزینه های معیشتی و احساس عدم کفایت موجب می شود. ترک خانواده و افزایش میزان جرم و جنایت مردان در صورت ناتوانی، ممکن است اعضای خانواده پیگیر خدمات درمانی خود نباشند و از سوی دیگر ممکن است این شرایط بر روابط اجتماعی و روانی آنها تأثیر بگذارد. سلامتی نیز

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با اشاره به اینکه در قانون برنامه هفتم پیش بینی شده است که نرخ باروری تا پایان سال 1407 به 2.5 برسد، تصریح کرد: با این فشارهای اقتصادی و شرایط فعلی، تحقق این افزایش باروری محقق می شود. ممکن است تعداد این افراد زیاد نباشد، اما برخی شواهد حاکی از آن است که در حال حاضر جامعه ما این سبک همزیستی را دارد که نشانه خوبی برای مدیریت کشور به ویژه مدیریت اجتماعی نیست افزایش هزینه های زندگی و ناتوانی در تامین مسکن باعث ایجاد فشار بر طبقه متوسط ​​و کاهش دسترسی جوانان به مسکن شده است نرخ تورم همزمان با نرخ طلاق پیشرفت کرده است، بنابراین در سال‌های 1393 تا 1396، نرخ تورم روندی کاهشی داشته و کمتر از 15 درصد بوده است. در سال های اخیر آمار طلاق نیز روند نزولی داشته است. اما پس از سال ۲۰۱۷ که همزمان با خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها، نرخ تورم شروع به افزایش کرد، نرخ طلاق نیز روندی صعودی دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=404837

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.