به گزارش خبرنگار سلامت رکنا، دکتر فریبرز بختیاری معاونت بهداشت آسایشگاه. کهریزک گفت: مشکل اصلی سالمندان امروزه مسئولان به نیاز سالمندان اهمیت نمی دهند. در حال حاضر حدود 10 میلیون سالمند داریم که 10 تا 30 درصد آنها بسته به ضرایب مختلف نیاز به خدمات مختلف دارند و هیچ برنامه موثر و موفقی برای سالمندان کشور نداریم. برای رسیدن به این رقم به حدود 2 میلیون پرستار در رشته سالمندان به صورت جداگانه نیاز داریم.
این پزشک متخصص طب سالمندی گفت: اگر بخواهیم تعریفی از سلامت داشته باشیم که در آن جنبه های جسمی، روحی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی درمان مسائل مختلف را بررسی کنیم، متوجه می شویم که اختلال در هر یک از آنها باعث ایجاد یک بیماری می شود. اختلال در سنین سلامت برای رفع این اختلالات در زندگی سالمندان، سازمان های مختلف، شرکت های بیمه، کمیته های پشتیبانی و پرسنل بهداشت و درمان هیچ برنامه مشخص و موفقی برای سالمندان ندارند.
بختیاری مشکل اصلی را در این می داند که همه مسئولان می گویند در آینده دچار مشکل سالمندی خواهیم شد، در حالی که سال هاست از مشکل سالمندی رنج می بریم و ربطی به جمعیت ندارد. دهه 1960
وی ادامه داد: امروزه افرادی هستند که توانایی جذب پرستار برای سالمندان خود را ندارند. این مشکل در سراسر جهان الگوهای زیادی دارد. کشوری که از ته چاه نفت تا آسمان ثروتمند است، چرا الان بحث مالیات های بالا مطرح می شود اما موضوع بیمه سالمندی مردم را حل نکرده است؟ در کشورهای دیگر، مبالغ بیمه از خود افراد یا فرزندانشان که جزییات یا خدمات کلی مورد نیاز در دوران پیری را ارائه می دهند، کسر می شود. این بیمه به عنوان منبع خدماتی برای افراد در سنین بالا استفاده می شود. این ممکن است شامل حمام کردن سالمندان دو بار در هفته یا خدمات تغذیه و گذراندن ساعاتی در مقابل آنها برای خدمات پزشکی و توانبخشی و هر نیازی باشد که سالمندان به آن نیاز دارند.
بختیاری تاکید می کند که پرستاران باید در ایران با آموزش های لازم در دوره های پرستاری برای سالمندان آموزش ببینند.
ایران باید به سمت پیری سالم حرکت کند نه پیری
بختیاری می گوید: پیری در سال های آینده متفاوت خواهد بود. امروز مفتخریم که 20 سال بعد از انقلاب عمر مردم را افزایش دادیم و الان به حدود 74 سال رسیده است. اما این زندگی، زندگی موفقی نیست زیرا وقتی بازنشسته می شویم، مخصوصاً بازنشستگان پیش از موعد، با 50 سال یا حتی 40 سال تلاش بازنشسته می شوند، این افراد فقط بازنشسته می شوند و برنامه ای برای بازنشستگی خود ندارند. ما فقط امید به زندگی را افزایش داده ایم، امید به زندگی مردم تغییر نکرده است. در کشورهای اروپایی به عنوان مثال در فرانسه سن بازنشستگی به 70 سال و در آلمان به 67 سال رسیده است اما در عین حال. با برنامه ریزی بسیار موفق همراه است.
بختیاری گفت: ایران باید به سمت پیری سالم حرکت کند نه پیری. باید طب سالمندی پا به ایران گذاشت نگاه به بیماری سالمندان باید از روی پیشگیری شکل بگیرد.
بختیاری گفت: به طرح های جهانی برای سالمندی توجه می شود. در همه جای دنیا به سالمندی با دیدی منسجم و جهانی نگریسته می شود و برنامه ریزی های ادواری و تفصیلی در حال اجراست. در حال حاضر جمعیتی از دهه 60 در ایران مشغول به کار هستند و کشور توسط این افراد اداره می شود که بسیاری از آنها در سازمان های مختلف سمت های رهبری دارند که باید به بررسی مسائل و مشکلات خود دهه 60 بخصوص رادیو و تلویزیون بپردازند ، به میدان سالمندی نفوذ نکنید، در حوزه سالمندی هیچ اتفاقی نمی افتد. این نظرات و برنامه ها باعث ایجاد حساسیت می شود.
تماس با ما: 23051497