افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 11 December , 2024
11

سازه فلزی یا اسکلت فلزی ساختمان – شرکت عمرانی ایستاسازه

  • کد خبر : 18242
سازه فلزی یا اسکلت فلزی ساختمان – شرکت عمرانی ایستاسازه
سازه فلزی یا به زبان عامیانه تر اسکلت فلزی، سازه ای ساخته شده از قطعات فلزی است که به عنوان اسکلت بندی ساختمان جهت تحمل بار های وارده و ایجاد استحکام در بنا، طراحی و ساخته می شود. این سازه یکی از اصلی ترین انواع سازه های ساختمانی بوده و نسبت به سازه های دیگر مثل بتنی و چوبی، به مواد اولیه کمتری احتیاج دارد.

سازه فلزی یا به زبان عامیانه تر اسکلت فلزی، سازه ای ساخته شده از قطعات فلزی است که به عنوان اسکلت بندی ساختمان جهت تحمل بار های وارده و ایجاد استحکام در بنا، طراحی و ساخته می شود. این سازه یکی از اصلی ترین انواع سازه های ساختمانی بوده و نسبت به سازه های دیگر مثل بتنی و چوبی، به مواد اولیه کمتری احتیاج دارد.

اجزای سازه فلزی یا سازه فولادی

در ساخت سازه فولادی اجزای مختلفی مثل ستون، خرپا، تیر و غیره را با جوش، پیچ و یا پرچ به یکدیگر متصل می کنند. نحوه اتصال اجزا و شکل و ترکیب نهایی آن ها، با توجه به مشخصات کاربردی پروژه، طراحی و اجرا می شود. بر اساس نوع کاربرد ساختمان، مقاطع فولادی می توانند اشکال و اندازه های مختلفی داشته باشند.

از ویژگی های برجسته فولاد، می توان به استحکام بالا، وزن کم و مقاومت بالا در برابر تغییر شکل اشاره کرد. به همین علت، استفاده از اسکلت فلزی در ساخت ساختمان های با دهانه بزرگ، مرتفع و سنگین بسیار رایج است. به عنوان مثال، در ساخت ساختمان های صنعتی سنگین، برج ها، زیر ساخت ها، پل ها، ترمینال های فرودگاه ها و چندین نمونه دیگر از سازه فلزی استفاده می شود.

از انواع اسکلت فلزی می توان به سازه های قاب (برای تیر ها و ستون ها)، شبکه ای (سازه مشبک یا گنبدی)، پیش تنیده، خرپایی، قوسی، پل قوسی، پل کابلی، پل معلق، و پل خرپایی اشاره کرد.

مقرون به صرفه بودن سازه‌های اسکلت فلزی

فولاد در مقایسه با الوار یا بتن وزن سبکی دارد که حمل و نقل آن را آسان‌تر می‌کند. در نتیجه هزینه‌های سوخت و حمل و نقل کاهش یافته و زمان‌بندی اجرای پروژه را تسریع می‌بخشد. گذشته از این، قابل بازیافت است و حداقل ضایعات مواد خام را ایجاد می کند. از آنجایی که قطعات فولادی در کارخانه تولید می شوند، هیچ ضایعاتی در محل پروژه وجود نخواهد داشت.

اجرای اسکلت بتنی در کشورهای توسعه نیافته که نیروی کار ارزان در دسترس است، مقرون به صرفه تر است. هزینه اسکلت بتنی در کشورهای توسعه یافته به دلیل گران بودن نیروی کار بیشتر است.

چوب به دلیل گرانی و آسیب رساندن به محیط زیست جهت تهیه آن، به مصالح غیر مجاز در صنعت ساختمان سازی تبدیل می شود. همچنین اگر در هر متر مربع ساخت و ساز از چوب استفاده شود، نسبت به سازه های فولادی به چوب بیشتری نیاز خواهید داشت.

با این حال، یک سازه فولادی در همه شرایط مقرون به صرفه نیست. هزینه سازه نیز تا حد زیادی به نوع و عملکرد آن بستگی دارد. اگر می خواهید ساختمان با دهانه بزرگ بسازید، بهتر است از فولاد استفاده کنید. در حالی که هزینه سازه های کوچک با فولاد در مقایسه با چوب یا بتن بیشتر خواهد بود.

ایمنی و مقاومت اسکلت فلزی

سازه های فولادی به طور آشکاری نسبت به سازه های چوبی در برابر آتش مقاوم هستند. همچنین فولاد یا بتن تحت تأثیر موریانه ها، حشرات یا جوندگان و همچنین کپک یا قارچ قرار نمی گیرد و نیازی به درمان ها شیمیایی برای از بین بردن حشرات ندارند. مهم تر از همه این است که در سازه فلزی اتصال به زمین انجام شده است و احتمال بسیار کمی وجود دارد که توسط صاعقه مورد اصابت قرار بگیرد یا آسیب ببیند.

ساخت سوله

سوله ( industrial shed )  یک نوع سازه  فلزی است که به منظور کاربرد های مختلف احداث می شود و مقاومت بالا در برابر حوادث نظیر سیل، زلزله، طوفان و باد شدید دارد.  هزینه ساخت سوله سبک و سنگین در تمامی شرکت های سوله سازی به نحوه اجرای سقف سوله، دیواره سوله و جزیات اجرای کف سوله بستگی دارد. مراحل ساخت سوله و همچنین انواع سوله بررسی شده است.

 

سوله ها عمدتاً به دلیل کاربرد صنعتی، از نظر طراحی با سایر سازه ها فرق دارند همچنین انواع سازه های سبک، ساختمان پیش ساخته، ساخت سوله سبک و ساخت سوله سنگین باتوجه به شرایط و مکان مختلف، کاربرد زیادی دارند.

 

سوله از مهمترین مکان های هر واحد تولیدی یا صنعتی می باشد بنابراین برای ساخت سوله باید از طراحان زبده استفاده نمود  طراحی سوله کاری تخصصی و فنی است زیرا یکی از مهمترین گام در ساخت و ساز سوله به شمار می آید. اگر طراح متخصص خوبی نباشد ممکن است خسارت جبراین ناپذیری برای واحد صنعتی با یار بیاورد. همچنین برای پوشش سوله از انواع ساندویچ پانل استفاده می کنند.

برای ساخت سوله از پی تا انتها، ابتدا کارشناسان زمین محل اجرا پروژه را از مشتریان و کارفرمایان تحویل می گیرند و بر اساس خواست و سلیقه ی شما شروع به انجام مراحل طراحی می کنند. طراحی نقشه سوله با استفاده از نرم افزار های پیشرفته ی مهندسی انجام می شود که نتیجه ی آن همگام بودن با استاندارد های روز سوله سازی است در دنیا است و پس از محاسبات زمان و هزینه ساخت برآورد می شود.

 

سازه بتنی

 

سازه بتنی شامل یک چارچوب یا همان اسکلت بتنی می باشد که قسمت افقی آنها شامل تیرها و قسمت عمودی شامل ستون ها می باشد. استفاده از بتن در ساخت اسکلت بتنی در فونداسیون، تیرها، ستون، تیرچه ها، راه پله، سقف و دیوار برشی صورت می گیرد. همان گونه که گفته شد، در اسکلت ساختمان های بتنی از بتن آرمه استفاده می شود.

بتن آرمه، بتن مسلح بوده و علاوه بر شن و ماسه، سیمان و آب از صفحات فلزی و میلگردهای آهنی در آن ها نیز استفاده می شود. از آن جایی که این گونه اسکلت ها در برابر فشار کششی مقاومتی ندارد، استفاده از بتن آرمه و قرار دادن آرماتور در آن ها باعث افزایش مقاومت کششی سازه می شود.

ساخت و ساز ساختمان های بتنی مراحل مختلفی دارد که در ابتدا باید نسبت به زیرسازی محل مورد نظر اقدام کرد. در مرحله بعد، نوبت به گودبرداری اصولی سطح می رسد. در مرحله سوم باید نسبت به اجرای آرماتوربندی فونداسیون اقدام کرد. در مرحله چهارم بتن ریزی فونداسیون صورت گرفته و به مدت هفت روز سطح بتن ها مرطوب نگه داشته شده و باید از آن مراقبت شود.

در ادامه آرماتوربندی و بتن ریزی ستون ها صورت گرفته و تیرچه بلوک ها در سازه بتنی قرار داده می شوند. در مرحله بعد قالب بندی دیوارها صورت گرفته و به منظور اجرای بتن ریزی، میلگردهای سقف قرار داده می شوند. عمل آوری و آرماتوربندی اسکلت طبقات مرحله به مرحله صورت می گیرد. سپس در مراحل پایانی اجرای کار، دیوارچینی و نازک کاری صورت می گیرد. در مرحله آخر نیز نماسازی و آماده سازی مراحل پایانی ساختمان بتنی انجام می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=18242

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.