افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
2

سازمان محیط زیست: برای مقابله با آلودگی هوا به 100 میلیارد تن اعتبار نیاز داریم

  • کد خبر : 147861
سازمان محیط زیست: برای مقابله با آلودگی هوا به 100 میلیارد تن اعتبار نیاز داریم

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، داریوش گلعلی زاده، رئیس مرکز ملی هواشناسی و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست وی درباره تامین اعتبارات لازم برای رفع آلودگی هوا در سال 1402 توضیح داد: در قانون بودجه سال 1402 مبلغ 840 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای وظایف تعیین شده در سازمان پاکسازی […]

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، داریوش گلعلی زاده، رئیس مرکز ملی هواشناسی و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست وی درباره تامین اعتبارات لازم برای رفع آلودگی هوا در سال 1402 توضیح داد: در قانون بودجه سال 1402 مبلغ 840 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای وظایف تعیین شده در سازمان پاکسازی هوا برای چند نهاد در نظر گرفته شده است. همچنین پیش بینی می شود دولت علاوه بر این رقم، تقریباً 160 میلیارد تومان از جرائم پیش بینی شده در این قانون درآمد کسب کند. بیشتر این درآمد مربوط به ماده 6 قانون هوای پاک است که جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی، واحدهای صنعتی آلاینده و … را در نظر گرفته است.

وی افزود: اگرچه اعتبارات لازم برای اجرای وظایف ایجاد شده در قانون هوای پاک در سال 1402 نسبت به سالهای قبل با افزایش چشمگیری مواجه شد، اما ارقام پیش بینی شده در بودجه امسال به هیچ وجه اعتبارات لازم برای حل مشکل. آلودگی هوا نزدیک نیست تحقیقات سازمان حفاظت محیط زیست نشان می دهد که اجرای اقدامات اساسی پیش بینی شده در قانون هوای پاک نیازمند حدود 100 میلیارد اعتبار است تا بتوان برای حل معضل آلودگی هوای شهرهای بزرگ اقدامات جدی و سریع انجام داد. و این رقم نشان می دهد که بودجه تعیین شده در رابطه با نیاز کشور برای رفع آلودگی هوا بسیار ناچیز است.

بودجه قانون هوای پاک امسال فقط برای خرید 80 اتوبوس کافی است

رئیس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه انباشت وظایف بر زمین مانده از سال های گذشته باعث افزایش شدید میزان مورد نیاز برای اجرای مفاد مختلف قانون هوای پاک شده است، تصریح کرد: که توسعه حمل و نقل عمومی یکی از مهمترین راهکارهای تعیین شده در قانون هوای پاک با هدف حل معضل آلودگی هوای شهرهای بزرگ است در حالی که شهر تهران در حال حاضر با کسری بیش از 8000 اتوبوس مواجه است، اما از کل رقم اختصاص یافته به اجرای قانون هوای پاک در قانون بودجه سال 1402 که بیشتر آن به خرید وسایل نقلیه عمومی مورد نیاز شهرهای بزرگ اختصاص دارد، فقط برای خرید 80 اتوبوس کافی است.

گل علیزاده با بیان اینکه با توجه به کمبود اعتبارات مورد انتظار برای رفع آلودگی هوا، اقدامات لازم برای رفع این معضل باید با اولویت بندی مشخص اجرا شود، گفت: با اولویت بندی وظایف تعیین شده در قانون هوای پاک می توانیم این کار را انجام دهیم. در زمان کمتر و با راندمان بیشتر به نتایج بهتری در مبارزه با آلودگی هوا دست یابید. البته برای حل این مشکل نباید تنها به اعتبارات پیش بینی شده در قوانین بودجه سنواتی اکتفا کنیم، بلکه می توانیم از ظرفیت های مختلفی مانند ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر برای تامین مالی استفاده کنیم. اقدامات . برای رفع آلودگی هوا ضروری است.

وی ادامه داد: در ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر مقرر شده است که بخشی از اعتبارات حاصل از صرفه جویی در سوخت را می توان به طرح های لازم برای مقابله با آلودگی هوا اختصاص داد. بنابراین اعتبارات لازم برای توسعه ناوگان مترو، خرید اتوبوس های برقی و یا احداث نیروگاه های تجدیدپذیر با صرفه جویی مقرر در ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر قابل تامین است زیرا همه این اقدامات در کاهش مصرف سوخت فسیلی در کشور تاثیرگذار خواهد بود. علاوه بر کاهش آلودگی هوا، می تواند درآمد دولت را از طریق صادرات سوخت های فسیلی و فرآورده های نفت و گاز نیز افزایش دهد.

تامین اعتبارات مورد نیاز برای رفع آلودگی هوا یکی از انواع سرمایه گذاری است

گل علیزاده با تاکید بر اینکه تامین اعتبارات لازم برای حل معضل آلودگی هوا صرفا هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایه گذاری است، یادآور شد: حل مشکل منابع آلودگی هوا در شهرهای مختلف کشور علاوه بر رفع مشکل آلودگی هوا مرگ 26 هزار نفر جلوی هموطنان را می گیریم که برخی از آنها نیروی کار کشور محسوب می شوند و بخشی دیگر عزیزان خانواده و سرمایه معنوی مردم هستند اما به جای سوزاندن سوخت های آلاینده می توان سوخت فسیلی بیشتری تولید کرد. -محصولات پایه و با صادرات این محصولات تا حد زیادی هزینه های صرف شده برای رفع آلودگی هوا را جبران می کند. بنابراین رسیدگی به آلودگی هوا از نظر اقتصادی، زیست محیطی، بهداشتی و اجتماعی برای کشور سودآور است.

رئیس مرکز ملی آب و هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در حالی که در حال حاضر تنها قسمت اول لایحه بودجه سال آینده به شورای اسلامی ارائه شده و متن کامل لایحه هنوز به شورای اسلامی ارائه نشده است. شورا قطعی شده است بنابراین نمی توان رقم دقیقی برای اعلام اعتبارات برآورد شده برای اجرای وظایف تعیین شده برای دستگاه ها در قانون هوای پاک در بودجه 1403 ارائه کرد البته با وجود اینکه رقم پیش بینی شده در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است. نسبت به سال جاری افزایش چشمگیری خواهد داشت، هنوز به نظر نمی رسد رقم نهایی برای اجرای بخش قابل توجهی از وظایف تعیین شده در قانون هوای پاک کافی باشد. و مشکل آلودگی هوا را حل کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای مقابله با آلودگی هوا علاوه بر منابع مربوط به قانون هوای پاک می توان از منابع درآمدی دیگر مانند درآمد خود شهرداری ها استفاده کرد. البته در حال حاضر نیز شهرداری های کلان شهرها اغلب هزینه های لازم برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی را از منابع خود تامین می کنند. این در حالی است که وزارت نیرو نیز بخشی از برنامه توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر را با مشارکت بخش خصوصی پیش می برد و به طور کلی دولت و سایر نهادهای دولتی کشور در تلاش هستند تا راه های مختلف تامین مالی را آزمایش کنند. . منابعی برای مقابله با آلودگی هوا

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=147861

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.