به گزارش بازار، امروز یکشنبه 30 مرداد 1403 مراسم تجهیز ناوگان حمل و نقل سازمان دامپزشکی کشور برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در استان های مرزی و کوهستانی با حضور 40 خودرو در محل اداره کل دامپزشکی برگزار شد. پزشکی در استان تهران. مجتبی نوروزی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این مراسم گفت: مسئولیت من در این سازمان به یک سال نرسیده است و از ابتدا مسئولیت در 3 حوزه مهندسی مجدد، روش ها و سه تعریف کردند و شروع شد. ماموریت هایی را انجام دادیم، اما ما هنوز در ابتدای راه هستیم.
وی افزود: ملی شدن تسری برای کارکنان سازمان از دیگر برنامه های انجام شده بود. برای رفع مشکلات این حوزه، احکام جمع بندی مربوط به پرداخت حقوق کارکنان سازمان که به دلیل حرفه خود دچار بیماری شده بودند، لغو شد.
و ادامه داد: از اعتبارات استانی استقبال خوبی شده است که در پرداخت ها نیز نمود دارد. 65 درصد بودجه سازمان های دامپزشکی کشور استانی است و مدیران استانی باید بر اعتبارات نظارت کنند.
وی به یکی دیگر از اقدامات این سازمان اشاره کرد و گفت: برای عضویت اداره کل دامپزشکی استان ها در شورای برنامه ریزی استان ها با تمامی استان ها مکاتباتی انجام شده است که پیش از این تنها رئیس سازمان جهاد کشاورزی بود. . حاضر این طرح در حدود ۲۲ استان اجرا شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره مهندسی مجدد این سازمان گفت: 3 به 2 در حال پیگیری است ابتدا 2 تلاش به اعتبارات سازمان اضافه می شود. در حال حاضر اعتبارات ما 4 کوشش است که باید برای پیشگیری و کنترل سلامت و پایش پیش از بیماری قبل از درمان افزایش یابد. البته واحدهای مورد نیاز 10 واحد می باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور بازمهندسی اعتبار تصریح کرد: در حال حاضر متأسفانه بودجه این سازمان به عنوان نهادی برای پیشگیری از انواع بیماری ها به اندازه بودجه یک یا دو دانشگاه علوم پزشکی است که نمی تواند برای آن کافی باشد. مهندسی پیشگیرانه قبل از درمان
وی گفت: اگر بخواهیم عوامل حساسیت زا، سرطان و… را کاهش دهیم. در جامعه باید در تعیین و تخصیص اعتبارات به سازمان های مسئول دقت بیشتری شود. نیاز به افزایش اعتبارات دو سازمان دامپزشکی و حفظ نباتات برای پایش سلامت و کنترل بیماری است و نتایج آن در حوزه سلامت آینده کشور مشخص خواهد شد.
وی حفظ سلامت جامعه را یک وظیفه شرعی عنوان کرد و تصریح کرد: اگر سلامت شیر، گوشت، عسل و… باشد. از ابتدا کنترل نشده و در سازمان دامپزشکی میزان باقی مانده سموم خود را نشان خواهد داد. در بیماری های نوپدید مختلف و سقط جنین.
نوروزی به دومین بازمهندسی مورد نیاز در این سازمان پرداخت و گفت: در حوزه نیروی انسانی نظارت و کنترل سلامت زنجیره دام از پایش 17 میلیون تن تولید ملی دام تا 13 میلیون تن نهاده های دامی به بالا به 2000 نیروی انسانی جدید نیاز است.
این مقام دولتی با بیان اینکه مذاکراتی با سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و … برای رسیدگی به این موضوع انجام شده است، افزود: در صورت عدم استخدام نیروهای جدید در این سازمان با رکود مواجه خواهیم شد. سال های آینده 3 یا 5 سال بود.
وی در خصوص سومین بازمهندسی به تکمیل ناوگان حمل و نقل سازمان دامپزشکی اشاره کرد و گفت: این سازمان دارای 1500 دستگاه خودرو است که از این تعداد 620 خودرو کمتر از 10 سال عمر دارند و مابقی بیش از 10 سال عمر کرده و مستهلک شده اند. این خودروها برای رانندگی در مناطق کوهستانی و صعب العبور مناسب نیستند.
وی یادآور شد: خودروهایی مورد نیاز است که حداقل به مدت 5 سال بتوان به دامداران در مناطق مرزی و کوهستانی خدمات رسانی کرد. برای این کار به 200 خودرو نیاز است که 40 دستگاه آن امروز تحویل داده شده است.
شکاف بانکداری زیستی و جنگ آینده
در ادامه این مراسم، نوروزی به خلاء زیرساخت های آزمایشگاهی کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر با تعدادی آزمایشگاه در کشور مواجه هستیم که یا پرسنل ندارند و یا ابزار و تجهیزات ندارند. همچنین آزمایشگاه ها از نظر سخت افزاری و نرم افزاری به روز نیستند و باید مجهز باشند.
وی گفت: هر صادراتی نیازمند ابزارهای به روز است و بخشی از مشکلات ما در هنگام صادرات به همین موضوع برمی گردد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به ضرورت ایجاد بیوبانک (استخر ژنی دام) پرداخت و گفت: ایجاد زیست بانک برای صنعت دامپروری کشور حیاتی است. جنگ آینده جنگ ژن هاست و برای شکست دادن یک کشور کافی است بانک ژن آن را نابود کنیم.
موکب های دامپزشکی برای نظارت بر سلامت حیوانات قربانی.
نوروزی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور در اربعین حسینی 3 موکب دارد، تصریح کرد: این موکب ها در مرزهای چذابه، مهران و ریمدان آماده ارائه خدمات در زمینه کنترل بهداشتی و ذبح دام هستند.
معاون وزیر جهاد در پایان اعلام کرد: سازمان دامپزشکی در سال آینده رژه سلامت ویژه بازدیدکنندگان را برگزار می کند.