به گزارش بازار، علی کیشوری گفت: این راکتور با وزن حدود 360 تن، قطر 6.5 متر و ارتفاع 11.70 متر با جنس بدنه کامپوزیت فولاد کربنی و هر رآکتور دارای 2815 لوله است.
وی افزود: هر واحد متانول با فناوری Halder Topsoy در دانمارک (مانند پتروشیمی دنا) دارای سه راکتور سنتز مجهز است که این اولین راکتور است. با توجه به طولانی بودن پروسه جابجایی این تجهیزات غول پیکر، پس از نصب آن در پروژه دانا، کارگروه های جدیدی ایجاد و به اتمام پروژه تسریع می شود.
مدیر پروژه پتروشیمی دنا با اشاره به برنامه پتروشیمی دنا در حمایت از تولید داخلی و شرکت های دانش بنیان، تصریح کرد: پس از اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران اسلامی، این تجهیزات نیز در لیست تحریم های دانمارکی قرار گرفت. تاپسو مستقر و در عمل مانعی جدی برای تکمیل پروژه ایجاد کرد، اما خوشبختانه با برنامه ریزی مدون و منسجم، ثبت سفارش در شرکت ماشین سازی اراک و انتقال دانش موجود در پتروشیمی دنا به این شرکت مبتنی بر دانش مشمول شد. در دستور کار قرار گیرد تا در عمل علاوه بر حل مشکل دنا، گام بلندی در جهت خودکفایی صنعت پتروشیمی ایران برداشته شود.
وی در پایان گفت: پیش از این در راستای حمایت از تولید داخلی، ریفرمر ثانویه یا ATR که برای اولین بار در ایران و با وزن 270 تن طراحی و ساخته شده بود، در اردیبهشت ماه امسال در پروژه نصب شد. همچنین چهار مبدل حرارتی بخار با شناسه فنی دیگ بخار اتلاف برای اولین بار در ایران ساخته شد. دو دستگاه اول در دو ماه گذشته در سایت دنا نصب شد و دو دستگاه دیگر اوایل ماه آینده نصب خواهند شد. سال