بازار؛ گروه استان ها: ایلام در غرب ایران با 600 هزار نفر جمعیت یکی از مناطق محروم کشور محسوب می شود که با مشکلات فراوانی مواجه است. ایلام به عنوان یکی از مناطق محروم کشور از نظر زیرساخت های ارتباطی نیازمند توجه و توسعه است، جاده یکی از عوامل اصلی توسعه این استان است.
پروژه های نیمه تمام راه سازی نیازمند توجه ویژه است زیرا هنوز راه های غیراستاندارد زیادی در این استان کوهستانی وجود دارد. در صورت تکمیل پروژه های راهسازی می توان شاهد رفع نقاط حادثه خیز و استانداردسازی راه های استان بود. نبود زیرساخت های ارتباطی کافی همواره یکی از پاشنه آشیل های توسعه استان ایلام بوده است. وعده های مسئولان برای ساخت بزرگراه و بزرگراه در این استان هنوز محقق نشده است.
بیش از 16 سال از وعده احداث راه آهن در استان می گذرد در این سال ها طرح راه آهن استان 2 بارها مطرح شده اما هر بار اجرایی نشده است. امسال با همه وعده ها پروژه راه آهن استان اجرا و به بهره برداری نرسید. اجرای راه آهن چهره این استان و به تبع آن مناطق منتهی به مرز مهران را تغییر می دهد چرا که بهره مندی از آن یکی از عوامل اصلی توسعه است و نباید نادیده گرفته شود.
وجود نقاط حادثه خیز متعدد در جاده های استان ایلام
اما در جاده های استان ایلام وجود برخی نقاط حادثه خیز و پیچ های تند موجب گلایه رانندگان عبوری از این محورها شده است. راه های استان ایلام به دلیل هم مرز بودن با مهران یکی از پرترددترین محورهای مواصلاتی استان است. در سال های اخیر اقدامات خوبی برای رفع نقاط حادثه خیز انجام شده است اما کافی نیست و همچنان تصادفات در جاده ها رخ می دهد. جاده های استان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار از شناسایی 16 نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی استان ایلام خبر داد و گفت: تاکنون هفت نقطه از این تعداد حذف و 9 نقطه دیگر نیز حذف شده است. نقاط ناهموار مورد نیاز است. دارای عملیات گسترده و حجم بالای کار ساختمانی است که تلاش مجموعه راه استان و پیمانکاران بر رفع این نقاط متمرکز است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام ادامه داد: در ادامه با اجرای اقدامات موثر در حوزه ایمنی راه ها و همکاری پلیس راهور، تلفات جانی در جاده ها در اربعین امسال 56 درصد کاهش یافت همان دوره سال گذشته
چشم خوار تصریح کرد: سرمایه گذاری در زیرساخت های راه ها و ارتقای ایمنی راه ها علاوه بر کاهش تلفات جانی، به روان تردد و افزایش رضایتمندی مسافران و زائران اربعین حسینی و عتبات عالیات در این استان کمک کرده است.
وی افزود: امسال در حوزه راه های استان ایلام اقدامات خوبی برای ایمن سازی راه ها از جمله روکش آسفالت، تابلوهای راهنما، روشنایی، نصب نیوجرسی و علائم ایمنی و … انجام شده است که نقش بسزایی داشتند. در کاهش تصادفات رانندگی
توسعه محور ایلام-حمیل-کرمانشاه
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام همچنین گفت: در حال حاضر پروژه های بزرگی در محور ایلام – حمیل – کرمانشاه در حال انجام است که از جمله آنها می توان به احداث تونل دوم آزادی، عملیات ساخت بزرگراه چهار خطه در چندین نقطه و همچنین احداث گذرگاه 2 درجه در کرزان و محور قدیم سرابله.
فرشاد دوستی افزود: عملیات حفاری تونل دوم آزادی به طول 3200 متر در حال انجام است که 650 متر حفاری از سمت ایلام و 250 متر حفاری از سمت سرابله انجام شده است.
استاندار ایلام: یکی از چالش های اساسی، تکمیل پروژه های نیمه تمام است که به ویژه در استان ایلام که در مسیر زائران عتبات عالیات و اربعین حسینی قرار دارد، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی در حال توسعه محور ایلام – حمیل – کرمانشاه همزمان با محور ایلام – ایوان – کرمانشاه است و توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، بهره برداری از چهار خطه تونل ایوان به قلاجا به زودی ساخته می شود.
لزوم تکمیل پروژه های راهسازی ایلام.
احمد کرمی استاندار ایلام در این بازدید ادامه عملیات احداث پروژه تونل دوم آزادی را برشمرد و افزود: چهار خطه شدن در جاده های اصلی و پرتردد ایلام و تسهیل در تردد از اولویت های استان است. و با رایزنی های انجام شده با وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه، روند تکمیل پروژه های نیمه تمام استان تسریع می شود.
استاندار ایلام با تاکید بر اینکه نقش مدیران دستگاه های اجرایی در جذب این اعتبارات برای تکمیل طرح های نیمه کاره استان بسیار مهم و حیاتی است، گفت: یکی از چالش های اساسی تکمیل برنامه ها است. نیمه تمام که باید حل شود به خصوص در استان ایلام که در مسیر قاچاق عتبات عالیات و اربعین حسینی قرار دارد.
نماینده عالی دولت در استان ایلام با تاکید بر اینکه اربعین حسینی ظرفیت ارزشمندی برای نظارت و جذب اعتبارات استانی و ملی برای پروژه های استان دارد، یادآور شد: بخشی از اعتبارات ملی در اختیار وزارتخانه ها و نهادهایی است که داشتن بودجه مطابق قانون باید نظارت های لازم برای جذب این اعتبارات را به طور جدی داشته باشد.
استاندار ایلام گفت: مدیران باید با همدلی و استفاده از توان همه مسئولان و نمایندگان استانی با تسلط کامل بر ضوابط بودجه و ردیف های بودجه ای منضم به قانون، تلاش کنند تا تمامی توانمندی های برنامه هفتم توسعه را پیگیری کنند.