به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا علیرضا زاکانی شهردار تهران روز چهارشنبه در گفت و گوی تصویری اعلام کرد شهرداری تهران به وظایف خود در قانون هوای پاک عمل کرده و حتی از وظایف شهرداری نیز فراتر رفته است.
حسین آخانی، استاد سابق دانشگاه تهران، کارشناس و فعال محیط زیست در پاسخ به این ادعا شهردار تهران بر اساس اجرای 100 درصدی قانون هوای پاک وی به نمایندگی از شهرداری گفت: دو موضوع وجود دارد: یا حق دارند یا قانونگذار قانونی تهیه کرده است که اگر صددرصد اجرا شود روشن نمی شود یا اینکه قوانین را نادرست ادعا و اجرا کرده اند.
«حسین آخانی» در ادامه به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: شهردار برای پذیرش این ادعا باید مستندات اجرای آن را برای مردم شفاف کند. این طور نیست که ما به آسمان نگاه می کنیم و می بینیم که آلوده است و می گوییم که ما قوانین آن را اجرا کرده ایم. مشاهده سند اجرای این قانون نیازمند شفافیت است.
او از حل این مشکل ابراز ناامیدی کرد. آلودگی هوا گفت: مشکل اصلی این است که هیچ یک از مسئولان شهرداری، وزارت کشور و مجلس شورای اسلامی در زمینه هایی که در آن فعالیت می کنند آگاهی کافی ندارند.
این استاد سابق دانشگاه تهران با بیان اینکه شهرداری هیچ اقدامی برای افزایش کیفیت حمل و نقل عمومی انجام نداده است، افزود: اضافه شدن 32 اتوبوس بی کیفیت به ناوگان سوخت فسیلی چه تاثیری می تواند در کاهش داشته باشد؟ ? آلودگی دارند
وی با تاکید بر اینکه راه اندازی خط خودروهای برقی نمی تواند در این بحران موثر باشد، افزود: وظیفه شهرداری رفع گره های ترافیکی شهری است که منجر به کاهش آلایندگی می شود اما هیچ کاری در این زمینه انجام نداده است. وی افزود: وقتی 10 میلیون خودرو و موتورسیکلت در خیابانها تردد میکنند، حالا بیایند و 200 خودروی برقی اضافه کنند، وقتی این اقدامات میتواند کارساز باشد، اگر نیمی از خودروهای برقی تهران و نیمی دیگر از خودروها و موتورسیکلتها کارساز نباشد، تاثیری نخواهد داشت. آنها وارد شهر می شوند و در پارکینگ ها در خارج از منطقه شهری می مانند.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف اساسا باید به فکر حمل و نقل عمومی سریع و پاک باشیم. امکان استفاده از دوچرخه و خودروهای برقی باید در اختیار همگان باشد تا مشکل آلودگی هوا نداشته باشیم.
موسس گروه گیاه شناسی موزه تاریخ طبیعی ایران تصریح کرد: ساده ترین وسیله حمل و نقل یک جفت پا است که در دسترس همه انسان هاست اما راه مناسب و استانداردی برای راه رفتن وجود ندارد. پیاده روی کاملا خطرناک است زیرا پر از چاله و پارکینگ موتورسیکلت و ماشین است و اینها مواردی است که شورای شهر باید ساماندهی کند. لذا مجددا تاکید می شود شهردار تهران برای ادعای اعمال قانون هوای پاک باید 100 درصد مدارک را ارائه کند.