افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
3

زنجیره ارزش تولید فولاد متعادل بود

  • کد خبر : 145348
زنجیره ارزش تولید فولاد متعادل بود

صفری بهناز; بازار: تحقق چشم انداز توسعه صنعتی کشور مستلزم تدوین و اجرای یک برنامه جامع و جامع است. در غیر این صورت بروز عدم تعادل چالش های زیادی را برای فعالیت شرکت های صنعتی ایجاد خواهد کرد. در سال‌های اخیر، عدم توجه به منابع و پتانسیل‌های کشور از جمله مواد معدنی، نیروی کار کارآمد […]

صفری بهناز; بازار: تحقق چشم انداز توسعه صنعتی کشور مستلزم تدوین و اجرای یک برنامه جامع و جامع است. در غیر این صورت بروز عدم تعادل چالش های زیادی را برای فعالیت شرکت های صنعتی ایجاد خواهد کرد. در سال‌های اخیر، عدم توجه به منابع و پتانسیل‌های کشور از جمله مواد معدنی، نیروی کار کارآمد و انرژی و همچنین اولویت‌بندی مصرف منابع، مشکلات زیادی را برای بخش صنعت به‌ویژه صنعت فولاد ایجاد کرده است. بنابراین عدم تعادل در زنجیره ارزش فولاد نگران کننده بود. زیرا همیشه در یک قسمت افزایش تولید و در قسمت دیگر کاهش تولید وجود داشت و زنجیره فولاد هرگز متعادل نبود، اما طی چند سال اخیر شرایط تغییر کرد و در نهایت تعادل در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد برقرار شد. . همچنان که در حال حاضر تولید در بخش های مختلف بنا به نیاز کشور انجام می شود و کمبودی در این بخش ها وجود ندارد.

به چشم انداز تولید فولاد 1404 نزدیک می شویم.

بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی کشور در گفتگو با بازار با توجه به اینکه آیا در فولاد به میزان تولید رسیده ایم یا خیر؟ وی بیان کرد: پیشرفت های بسیار خوبی در حوزه فولاد داشته ایم و تقریباً به حد نصابی که در نظر داشتیم رسیده ایم، اما برای دستیابی به چشم انداز تولید فولاد باید محدودیت های موجود تا حد امکان برداشته شود و شرایط برای آن فراهم شود. تولید بیشتر را آماده کند.

وی افزود: وقتی گفتیم در افق 1404 به تولید 55 میلیون تنی می رسیم یعنی باید با 80 درصد ظرفیت های موجود فعالیت کنیم. تاکنون به تولید 35 میلیون تنی رسیده ایم و برای بقیه تولیدات فولاد مشکلی به نظر نمی رسد، فقط دولتمردان و مسئولان باید تا حد امکان مشکلات موجود در تولید فولاد را برطرف کنند.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی تصریح کرد: در واقع راه زیادی برای رسیدن فولاد به حد نصاب لازم باقی نمانده است. با این پروژه هایی که به ویژه در سواحل جنوبی کشور در حال ساخت هستند، شرایط خوبی ایجاد شده است. بنابراین در دو سال آینده تولید فولاد به 45 میلیون تن خواهد رسید.

زنجیره ارزش فولاد به تعادل رسیده است

مسیر توسعه زنجیره های فولادی در حال حاضر با چالش های مهم و تعیین کننده ای مواجه است. بنابراین سرمایه گذاری بیشتر در زیرساخت های آب و انرژی در کنار آموزش نیروی کار کارآمد از راهکارهای ضروری برای ادامه روند توسعه زنجیره فولاد و دستیابی به اهداف پیش بینی شده برای آن است.

در سال های اخیر، تعادل زنجیره فولاد افزایش یافته است. یعنی الان می بینیم که مثلاً سنگ آهن بیشتر از قبل نداریم یا بیشتر از نیاز کشور کنسانتره تولید نمی شود.

وی در خصوص اینکه آیا توانسته ایم در زنجیره ارزش فولاد تعادل ایجاد کنیم، پاسخ داد: طی چند سال گذشته تعادل خوبی در زنجیره فولاد وجود نداشت و در آن مسیر مشکلات بزرگی وجود داشت اما در سال های اخیر تعادل ایجاد شد. از زنجیره فولاد بالاتر بود یعنی الان می بینیم که مثلاً سنگ آهن بیشتر از قبل نداریم یا کنسانتره بیشتر از نیاز کشور تولید می شود.

شکوری افزود: البته در بخش گندله مازاد تولید وجود دارد اما در بخش آهن اسفنجی تولید تقریباً برابر نیاز کشور است. فقط گاهی تا یک میلیون و نیم تن مازاد تولید داریم که مقدار زیادی هم نیست. در واقع در مجموع زنجیره تولید فولاد در حال حاضر وضعیت خوبی دارد و مانند گذشته با افزایش و کاهش تولید در بخش‌های مختلف مواجه نیستیم.

تقریباً تعادلی در زنجیره تولید فولاد برقرار شده و دیگر مانند گذشته با کمبود تولید در بخش‌های مختلف یا مازاد تولید در سایر بخش‌ها مواجه نیستیم. بنابراین تعادل خوبی در زنجیره فولاد برقرار شده است.

مطابق با؛ این موارد نشان می دهد که زنجیره تولید فولاد تقریباً متعادل است و دیگر مانند گذشته با کمبود تولید در بخش های مختلف یا مازاد تولید در سایر بخش ها مواجه نیستیم. بنابراین تعادل خوبی در زنجیره فولاد برقرار شده است.

در بخش فولاد صنایعی مانند لوله های نورد و پروفیل وجود دارد که در صورت توسعه، فولادهای آلیاژی قطعا به شرایط خوبی خواهند رسید. امکان تولید ورق های ضد سایش نیز وجود دارد که همچنان از کشورهایی مانند سوئد وارد می کنیم. در واقع هنوز نتوانسته ایم در بخش هایی از محصولات فولادی موفق باشیم و به خودکفایی لازم برسیم.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی تصریح کرد: در حوزه فولاد صنایعی مانند لوله های نورد و پروفیل وجود دارد که اگر توسعه پیدا کند، فولادهای آلیاژی مطمئناً به شرایط خوبی می رسند. امکان تولید ورق های ضد سایش نیز وجود دارد که همچنان از کشورهایی مانند سوئد وارد می کنیم. در واقع هنوز نتوانسته ایم در بخش هایی از محصولات فولادی موفق باشیم و به خودکفایی لازم برسیم.

شکوری تاکید کرد: باید به سمتی برویم که بتوانیم محصولاتی را که در کشور ما تولید نمی شود و محصولات متعددی در این زمینه داریم وارد کنیم، فعالیت خود را آغاز کنیم و به تدریج تولید خود را افزایش دهیم تا از واردات این گونه محصولات فولادی جلوگیری کنیم. ضروری است با توجه به اینکه نیاز جهانی به محصولات فولادی در صنایع مختلف رو به افزایش است، باید تولید خود را در بخش های مهم و مفید افزایش دهیم.

تحریم ها مانع اصلی صادرات فولاد است

ایران یکی از کشورهایی است که فولاد مرغوب تولید می‌کند و می‌تواند مازاد نیاز کشور را به کشورهای دیگر صادر کند، اما متأسفانه به دلیل تحریم‌های اعمال شده بر کشور، صادرات انواع محصولات معدنی به‌ویژه فولاد کاهش یافته است. تا حد زیادی سقوط کرده است این مشکل به دلیل روابط بانکی است که نمی توان با کشورهای دیگر برقرار کرد. تنها کشوری که در حال حاضر می توانیم به آن فولاد صادر کنیم، چین و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و به میزان محدود به اروپا است، در صورتی که تحریم ها برداشته شود، می توانیم صادرات بیشتری داشته باشیم.

شکوری در خصوص میزان صادرات فولاد ایران به سایر کشورها گفت: با وجود تحریم های اعمال شده علیه ایران، ایران نمی تواند مستقیما به سایر کشورها صادرات داشته باشد، بنابراین روابط بانکی با سایر کشورها عملا محدود است. زیرا در مورد باز شدن ال سی است که در شرایط فعلی امکان پذیر نیست. چون طبیعتا این موارد برای کشور مشکل ایجاد می کند. در نتیجه آمار صادرات به سایر کشورها کاهش یافته است.

در حال حاضر بیشتر محصولات فولادی به چین صادر می شود. البته بخشی از صادرات فولاد به کشورهای اروپایی بوده است که طبیعتا این میزان چندان زیاد نیست.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر محصولات فولادی به چین صادر می شود. البته بخشی از صادرات فولاد به کشورهای اروپایی بوده است که طبیعتا این میزان چندان زیاد نیست. البته عوارضی هم در نظر گرفتند چون فکر می کردند محصولات را با قیمت پایین تولید می کنیم که خوشبختانه رفع شد.

وی بیان کرد: البته باید به این موضوع نیز توجه ویژه شود که میزان صادرات فولاد یک کشور می تواند منبع درآمد خوبی محسوب شود و نیاز بازارهای خارجی را تامین کند، بنابراین باید به صادرات فولاد و … توجه شود. حذف هزینه های موجود موانع ممکن است افزایش یابد. تغییر ارز تاثیرات خوبی برای کشور دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=145348

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.