افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
2

زمین «کوچک»، مشکل «بزرگ» بخش کشاورزی/کلید صرفه‌جویی در تولید چیست؟ – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 134681
زمین «کوچک»، مشکل «بزرگ» بخش کشاورزی/کلید صرفه‌جویی در تولید چیست؟  – خبرگزاری بیشتر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: لرستان را بیشتر به عنوان استانی با «اقتصاد کشاورزی» می شناسند تا توسعه صنعتی. کشوری که در بسیاری از محصولات کشاورزی کشور و غرب کشور قرار دارد. اما چالش های فراوان ناشی از پیشرفت بخش کشاورزی، بنیان اقتصاد لرستان را سست کرده است. بیشتر زمین های این استان است […]

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: لرستان را بیشتر به عنوان استانی با «اقتصاد کشاورزی» می شناسند تا توسعه صنعتی. کشوری که در بسیاری از محصولات کشاورزی کشور و غرب کشور قرار دارد.

اما چالش های فراوان ناشی از پیشرفت بخش کشاورزی، بنیان اقتصاد لرستان را سست کرده است. بیشتر زمین های این استان است سرزمین خشک کشاورزی در لرستان سنتی بوده و هست.

یکی از مشکلات گسترده در استان های مختلف کشورمان از جمله لرستان، عدم یکپارچگی زمین های کشاورزی است که بهره وری و صرفه جویی در تولید را تحت الشعاع قرار داده است.

لزوم حرکت رو به جلو در راستای سیاست های کلی در بخش کشاورزی

اگر نگاهی به سیاست های کلی نظام در بخش کشاورزی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری داشته باشیم، یکی از وظایف مهم در این حوزه اصلاح ساختار و نظام بهره برداری بخش کشاورزی، تشویق کشاورزان به رعایت ابعاد فنی-اقتصادی واحدهای تولیدی است. با توجه به نوع فعالیت و شرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی کشور و تاکید بر رهنمودهای دولت برای حمایت از این سیاست ها به ویژه در تامین منابع آب و خاک ذکر شده است.

کارشناسان معتقدند که «قانون پیشگیری خرد شده «زمین کشاورزی» در کشور عملیاتی نیست و در بند سوم سیاست کلان نظام در حوزه کشاورزی تاکید شده است که برنامه ریزی در حوزه اراضی کشاورزی باید به سمت ایجاد سهمیه فنی باشد.

کارشناسان این حوزه تاکید می کنند که “خرد شده تداوم اراضی کشاورزی در ایران باعث شده است که طرح های توسعه محور در حوزه کشاورزی صنعتی اجرا نشود.

“توسعه پایدار” بخش کشاورزی چگونه محقق می شود؟

آمارها نشان می دهد با وجود اینکه 164 میلیون هکتار زمین کشاورزی در ایران وجود دارد. اما تنها 15 درصد از این اراضی قابل کشت است و به همین دلیل باید سیاستگذاری صحیح و اصولی در اولویت کار متولیان قرار گیرد.

اهمیت حفاظت و صیانت از این اراضی با امنیت غذایی کشور ما مرتبط است. بنابراین به نظر می رسد سیاستگذاران و متولیان زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی باید در راستای تشویق و ترغیب کشاورزان به یکپارچه سازی و یکپارچه سازی اراضی خود حرکت کنند.

که هست

کارشناسان می گویند «توسعه پایدار» در بخش کشاورزی و «ایجاد امنیت غذایی پایدار» نیازمند حرکت جدی در این بخش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان: 23 خلبان تعیین کردیم

سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در تازه ترین بیانیه خود گفت: یکی از مولفه های مهمی که می تواند در بهره وری به ما کمک کند بحث یکپارچه سازی اراضی است که خوشبختانه 23 پایلوت را در استان شناسایی کرده ایم که این شهرستان در سطح استان قرار دارد. در باره با چهار طرح در بالا قرار دارد.

وی با اشاره به تعداد مالکان طرح های پایلوت یکپارچه سازی ارضی در استان گفت: 1210 نفر در اجرای طرح های هادی مشارکت دارند که از این حیث شهرستان دلفان با 500 مالک در راس این طرح ها قرار دارد. استان و به عنوان رهبر کشور».

شاهرخی تصریح کرد: مساحت طرح های هادی یکپارچه 3 هزار و 960 هکتار است که شهرستان دلفان با 1113 هکتار در راس و بروجرد با 55 هکتار در پایین قرار دارد.

که هست

وی به تأثیر اجرای این طرح در صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد و گفت: در این طرح پیش بینی شده است که سالانه سه میلیارد متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی کنیم و در عین حال بتوانیم با توجه به افزایش جمعیت با بهره وری سالانه 20 میلیون تن محصول.

زمین های کوچک مانع تولید اقتصادی می شود

با توجه به اظهارات متولیان امر در عین حال به دنبال افزایش تعداد پایلوت های اجرای این طرح در استان هستیم تا آنها را به عنوان مزارع نمونه در افزایش بهره وری به تولیدکنندگان معرفی کنیم و شاهد جهش تولید در سطح مزرعه باشیم. استانی که همچنان «غیراقتصادی کشاورزی سنتی» است، یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستند. این گام‌های کوچک می‌تواند راه زیادی برای حل آن داشته باشد.

کارشناسان می گویند «زمین مینیاتوری امکان تولید اقتصادی را کاهش می دهد». از این رو وزارت جهاد کشاورزی با راهکارهای مختلف از جمله یکپارچه سازی اراضی سعی در رفع نواقص دارد. یکپارچگی زمین و سکونت دخالت یکی از کارهایی است که توسط سازمان امور اراضی کشور یکی از شعب وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود.

سازمان امور ارضی کشور: ۴۱۳ طرح پایلوت را در دستور کار داریم

مدیرکل دفتر یکپارچه سازی و بهره وری اراضی سازمان امور اراضی کشور در سفر هفته جاری خود به خرم آباد در جلسه کارگروه ادغام اراضی لرستان گفت: یکپارچه سازی اراضی کشاورزی یکی از اولویت های سازمان است. وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور».

که هست

خزری تصریح کرد: طبق قانون برای پیشگیری خرد شده زمین های کشاورزی و ایجاد سهمیه های فنی و اقتصادی و سیاست های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی برای هر شهرستان طرح پایلوت تحت عنوان یکپارچه سازی و تجمیع اراضی تهیه شده است.

وی بیان کرد: از مجموع 480 شهرستان در سراسر کشور، 413 پایلوت مرکزی را در دستور کار داریم و خوشبختانه لرستان با 23 پایلوت در برنامه قرار دارد و یکی از استان های پیشرو با وضعیت مطلوب است. “

فرار از کشاورزی سنتی به صنعتی

بنابراین گزارش، بر اساس آخرین سرشماری، بیش از چهار میلیون کشاورز در بخش کشاورزی کشورمان وجود دارد که عموماً به صورت سنتی فعالیت می کنند.

افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش بهره وری، صرفه جویی در تولید، بهینه سازی مصرف آب و… نتایج مهم و موثر طرح یکپارچه سازی اراضی کشاورزی است که می تواند گام مهمی در تامین امنیت غذایی باشد.

افزایش تولید در واحد سطح، افزایش درآمد کشاورزان، اعمال مدیریت بهینه در سطح مزرعه و باغ و بهره وری کشاورزی از جمله نتایج طرح است. دخالت و تمامیت زمین خواهد بود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=134681

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.