افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 4 December , 2024
5

زمین تبدیل به جهنم غیرقابل سکونت می شود/پیش بینی وحشتناک

  • کد خبر : 158739
زمین تبدیل به جهنم غیرقابل سکونت می شود/پیش بینی وحشتناک

از آرماگدون تا روز بعد از فردا، فیلم های هالیوودی زیادی درباره چگونگی پایان جهان ما ساخته شده است. اکنون، یک مطالعه جدید نمایی وحشتناک از آینده سیاره ما ارائه کرده است، و اصلا زیبا به نظر نمی رسد. محققان یک “اثر گلخانه ای” را شبیه سازی کرده اند که افزایش چشمگیر دما را در […]

از آرماگدون تا روز بعد از فردا، فیلم های هالیوودی زیادی درباره چگونگی پایان جهان ما ساخته شده است. اکنون، یک مطالعه جدید نمایی وحشتناک از آینده سیاره ما ارائه کرده است، و اصلا زیبا به نظر نمی رسد.

محققان یک “اثر گلخانه ای” را شبیه سازی کرده اند که افزایش چشمگیر دما را در سیاره ما نشان می دهد. این تحقیقات نگران کننده است زیرا محققان می گویند زمین می تواند به زودی به یک جهنم غیرقابل سکونت تبدیل شود، بسیار شبیه به سیاره زهره.

بیشتر بخوانید:

برای رسیدن به آن نقطه، لازم نیست خیلی به آینده نگاه کنیم، زیرا دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که زمین تنها چند صد سال یا حتی زودتر از اثر گلخانه‌ای فاصله دارد. اثر گلخانه‌ای فراری زمانی اتفاق می‌افتد که اتمسفر سیاره حاوی مقدار زیادی گازهای گلخانه‌ای باشد به گونه‌ای که تابش گرمای سیاره را مسدود کند و سیاره نتواند خنک شود یا آب مایع روی سطح آن وجود داشته باشد.

این تحقیق جدید توسط ستاره شناسان دانشگاه ژنو (UNIGE) با همکاری آزمایشگاه های CNRS در پاریس و بوردو انجام شد. این گروه تحقیقاتی درباره تبخیر کل اقیانوس ها در سطح زمین و افزایش قابل توجه دمای کره زمین هشدار داده است.

محققان در مقاله خود نوشتند: این تغییرات آب و هوایی ناپایدار دو گروه از سیارات را از هم جدا می کند که عبارتند از سیارات معتدل و سیارات داغ پس از فرار. این یکی از چندین سناریو است که می تواند تفاوت بین زمین اولیه و زهره را توضیح دهد. درک اثر گلخانه ای برای ارزیابی تکامل مختلف زهره و زمین بسیار مهم است.

زهره به دلیل صخره بودن و تقریباً هم اندازه بودن آن به برادر شیطانی زمین معروف است، اما میانگین دمای سطح آن به 465 درجه سانتیگراد می رسد. به لطف جو متراکمش، زهره حتی از عطارد هم گرمتر است. اگرچه سیاره دوم با فاصله نزدیک تری به دور خورشید می چرخد. این کره سنگی نه تنها مهمان نواز نیست، بلکه خشک نیز هست. سطح زهره آنقدر داغ است که می تواند سرب و ابرهای سمی اسید سولفوریک را ذوب کند.

حتی از زمین، زهره درخشان ترین جرم آسمان شب به جز ماه است و رنگ زرد قابل تشخیصی دارد. بنابراین، برای زمینی ها، به عنوان یک هشدار قابل مشاهده از آنچه ممکن است برای یک سیاره رخ دهد عمل می کند.

اگرچه گازهایی مانند دی اکسید کربن و متان به عنوان عامل گرمایش جهانی شناخته شده اند، گروه تحقیقاتی ادعا می کند که بخار آب می تواند باعث ایجاد اثر گلخانه ای بر روی زمین شود. در حال حاضر جهان به دلیل انتشار دی اکسید کربن و متان در حال گرم شدن است که باعث می شود بخار آب بیشتری به دلیل تبخیر از اقیانوس ها وارد جو شود.

بسیاری از مردم نمی دانند که بخار آب یک گاز گلخانه ای طبیعی است. بخار آب از انتشار مجدد تشعشعات خورشیدی جذب شده توسط زمین به خلاء جلوگیری می کند زیرا گرما را مانند جلیقه نجات به دام می اندازد. اثر گلخانه ای باعث افزایش میزان تبخیر از اقیانوس ها و افزایش میزان بخار آب در جو می شود. این یک مارپیچ فاجعه بار و به سرعت در حال افزایش است.

Guillaume Chaverot، محقق دانشگاه ژنو و عضو این گروه تحقیقاتی، می‌گوید: «آستانه‌ای بحرانی برای این مقدار بخار آب وجود دارد؛ اگر سیاره از آن فراتر رود، دیگر نمی‌تواند خنک شود.» از آنجا همه چیز ناپدید می شود تا زمانی که اقیانوس ها کاملاً تبخیر شوند و دما به چند صد درجه افزایش یابد.

دانشمندان با کمک مدل‌های آب و هوایی جدید محاسبه کردند که افزایش بسیار ناچیز تابش خورشیدی باعث افزایش دمای کره زمین تنها حدود 10 درجه می‌شود. آنها گفتند که این برای شروع یک فرآیند فرار غیرقابل برگشت در زمین کافی است و سیاره ما را مانند زهره غیر مهمان نواز می کند.

دانشمندان این فرآیند را در سه بخش توصیف کرده‌اند و می‌گویند که می‌توان آن را برای هر سیاره‌ای که اقیانوس دارد، حتی سیاراتی خارج از منظومه شمسی ما به نام سیارات فراخورشیدی اعمال کرد.

1. با فرض اینکه سطح اقیانوس در ابتدا مایع است، یک مرحله تبخیر رخ می دهد که جو را با بخار آب غنی می کند.

2. هنگامی که اقیانوس به طور کامل تبخیر می شود، یک فاز انتقال خشک رخ می دهد که در طی آن دمای سطح به طور چشمگیری افزایش می یابد.

3. تکامل این فرآیند با یک حالت گرم و پایدار پس از فرار به پایان می رسد، چیزی که ناهید 700 میلیون سال پیش تجربه کرد.

یافته‌های این گروه تحقیقاتی همچنین نشان می‌دهد که چرا اطلاعات مربوط به دمای یک سیاره فراخورشیدی که توسط ماهواره‌ها و تلسکوپ‌های قدرتمند تعیین می‌شود، کلید شناسایی مکان‌های خارج از منظومه شمسی است.

اگر یک سیاره فراخورشیدی بیش از حد داغ باشد، احتمالاً شرایطی مشابه شرایط سیاره زهره خواهد داشت و احتمال حیات کمتری خواهد داشت. املین بولمونت، محقق دانشگاه ژنو و عضو این گروه تحقیقاتی، می‌گوید: «هنگام مطالعه آب و هوای سیارات دیگر، یکی از قوی‌ترین انگیزه‌های ما تعیین پتانسیل آن‌ها برای میزبانی حیات است.

بیشتر بخوانید:

۵۸۵۸

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=158739

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.