به گزارش خبرآنلاین، انجمن تجارت الکترونیک سه هفته پیش گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن، ایران با پایین ترین کیفیت اینترنت در جهان پیشتاز است و رتبه ایران در شاخص اختلالات، رتبه 47 از 50، شاخص سرعت است. 50 از 50 و محدودیت 49 از 50 است. علیرغم هیاهوی زیادی که این گزارش تکان دهنده در رسانه های سراسر کشور ایجاد کرد و واکنش مردم در شبکه های اجتماعی، وزارت ارتباطات در یک پاسخ نوشت: بخشهایی از گزارش کذب است؛ این ادعاها فاقد پشتوانه کارشناسی است و این تیترها افکار عمومی را منحرف میکند و فریب ایجاد میکند».
اما جای تعجب نیست که وزارت ارتباطات به یکی از مهم ترین گزارش های نوشته شده در حوزه اینترنت این گونه پاسخ داده است، زیرا خود وزیر نیز نسبت به درخواست های بالاترین مقام اجرایی کشور بی تفاوت است و بسیار کمتر از مردم و انجمن ها!
آخرین بار در 10 دی ماه 1402 بود که ابراهیم رئیسی به عیسی زارع پور گفت: من چندین بار به آقای وزیر گفتم مشکل کندی ارتباط یا کندی اینترنت که عده ای از آن گلایه دارند باید حل شود.
سیدابراهیم رئیسی اوایل تیرماه امسال کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات را برای رسیدگی به شکایات مردم از کندی اینترنت و حداکثر تا یک ماه آینده تعیین کرد. نتایج تحقیقات و راه حل ها نگرانی های مردم را ارائه می دهد. تقریباً هفت ماه از این درخواست می گذرد، تنها کارگروه رسیدگی به کندی اینترنت در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده و فعالیت خود را آغاز کرده و هنوز پاسخی از سوی آن صادر نشده است.
در پایان سال گذشته رئیس دفتر ریاست جمهوری در پی نامه مجتبی توانگر از وزیر ارتباطات خواست در کارگروه اقتصاد دیجیتال، دسترسی رایگان به اینترنت و بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی را بررسی کند. لازم به ذکر است، در پی درخواست رئیس جمهور از وزیر ارتباطات، مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، متن نامه خود به ریاست جمهوری را خطاب به عیسی زارع پور منتشر کرد که خواستار بازگشت اینترنت به حالت عادی شده بود. بیان کرد و عیسی زارع پور چنین واکنش نشان داد: وی گفت: من چنین نامه ای ندیده ام.
حتی به گفته رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس، بیش از 40 روز و نظارت های مکرر برای ارائه آمار پیام رسانی داخلی و ترافیک اینترنتی توسط وزارت ارتباطات از جمله برای این معاونت بی نتیجه بوده و هیچ آماری وجود ندارد. از این وزارتخانه دریافت شده است.
در حالی که درخواست های عیسی زارع پور یکی پس از دیگری بی پاسخ مانده است، دیروز خود عیسی زارع پور در تحریریه دستور رهبر انقلاب مبنی بر حل مشکلات شرکت ها در حوزه ارتباطات را اعلام کرد و نوشت: رهبر انقلاب داده اند. دستور رفع مشکلات شرکت های تجهیزات ارتباطی و… صادر شد».
وزیر ارتباطات نمی داند و مسئول نیست
اما وزیر ارتباطات نه تنها درخواست ها را بی پاسخ می گذارد، بلکه در برابر اتفاقاتی که در حوزه ارتباطات در کشور رخ می دهد، همواره مسئولیتی نمی پذیرد و ابراز بی اطلاعی می کند.
اگرچه بر اساس گزارش انجمن تجارت الکترونیک، اشباع شدن پردازنده های تجهیزات فیلترینگ در ساعات اوج مصرف یکی از دلایل اصلی عملکرد نامناسب اینترنت در ساعات اوج مصرف است، اما وزیر ارتباطات پس از اعمال محدودیت برای اینترنت ، بارها اعلام کرده است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صلاحیت لازم را برای رفع فیلتر پلتفرم های مسدود شده ندارد و موضوع مربوط به شورای عالی فضای مجازی و مراجع امنیتی است. با توجه به وظایف اصل 4 که در اساسنامه وزارت ارتباطات مقرر شده است، وزیر ارتباطات باید مسائل را پیگیری کند، اما نه تنها وزارت ارتباطات این موضوع را پیگیری نمی کند، بلکه مجموعه های خود را نیز پیگیری می کند. مانند سازمان فناوری اطلاعات کشور در امور دخالت نکنند.
حتی زمانی که گزارش های دقیقی از آسیب هایی که این نشت به اقتصاد کشور وارد می کند درخواست می شود، وزیر ارتباطات می گوید در این مورد ارزیابی صورت نگرفته تا بتوانیم آمار دقیقی از موضوع اعلام کنیم.
حتی در واکنش به گردش مالی بالای بازار سیاه فیلتر، عیسی زارع پور تنها از دستگاه قضایی و «کمیته نظارت بر رفتار نمایندگان» خواست تا به ادعای فروش فیلترشکن ها رسیدگی کند تا کشف شود چه کسانی پشت مافیای فروش فیلترشکن پنهان شده اند. ; در حال حاضر نزدیک به 3 ماه از این درخواست می گذرد و شهرک و انجمن هیچ پاسخی در این زمینه دریافت نکرده اند.
وزیر ارتباطات با وجود اینکه حتی از وضعیت موجود در کشور در زمینه ارتباطات اطلاعی ندارد، اما می گوید در وزارت ارتباطات حضور دارند تا اختلالی ایجاد نشود؛ در حالی که در وزارت ارتباطات حضور دارند. آن هم در شرایطی که از بدو ورود او به این وزارتخانه نگرانی مردم را از دست نداده است!
227227