الهه جعفرزاده: با افزایش سن، حفظ سلامت مغز اهمیت بیشتری پیدا می کند. اگرچه پیری در ایجاد زوال عقل و پیری مغز نقش دارد، عوامل سبک زندگی نیز می توانند سطح خطر را کاهش یا افزایش دهند. به عنوان مثال، خوردن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم نقش مهمی در حفظ سلامت مغز دارد.
8 غذای کلیدی وجود دارد که با عملکرد بهتر مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است. هر یک از این مواد سرشار از ترکیبات مفید برای مغز است:
1. غلات کامل
غلات کامل پایه و اساس یک الگوی تغذیه سالم هستند. این گروه غذایی به کاهش خطر بیماری قلبی، کنترل دیابت، کاهش وزن و محافظت از مغز کمک می کند. علاوه بر این، برنج قهوه ای، جو دوسر و سایر غلات کامل حاوی منیزیم هستند که به سلول های مغز در استفاده از انرژی کمک می کند.
2. سبزیجات برگ دار
سبزیجات برگدار مانند کلم پیچ و اسفناج حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن، فولات و ویتامین K هستند. یک مطالعه در سال 2022 نشان می دهد که مصرف کافی ویتامین K عملکرد شناختی را بهبود می بخشد.
3. انواع توت ها
طبق تحقیقات، مصرف منظم توت ها می تواند التهاب را کاهش دهد و ارتباط بین سلول های مغز را تقویت و تسهیل کند.
4. آجیل
آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، بادام سرشار از ویتامین E است که رادیکال های آزاد مضر اطراف سلول های مغز را غیرفعال می کند. گردو همچنین حاوی چربی های ضد التهاب امگا 3 است. مصرف پسته همچنین پروتئین کاملی مشابه پروتئین موجود در غذاهای با منشاء حیوانی برای بدن فراهم می کند.
5. لوبیا
بسیاری از حبوبات، از جمله لوبیا، منیزیم، اسید فولیک و پروتئین های گیاهی را تامین می کنند. سطح بالای گلوکز خون به سلول های مغز آسیب می رساند. بنابراین، توصیه می شود حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا حاوی فیبر است و به کنترل قند خون کمک می کند.
6. ماهی
ماهی منبع عالی پروتئین است که بدن از آن برای تولید انتقال دهنده های عصبی استفاده می کند که به سلول های مغز اجازه می دهد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ماهی های چرب مانند سالمون همچنین حاوی چربی های امگا 3 هستند که التهاب را کاهش می دهد، به رشد سلول های مغزی کمک می کند و روند پیری مغز را کند می کند.
7. مرغ
مرغ با داشتن کولین (یکی از ویتامین های گروه B) برای رشد مغز جنین در دوران بارداری و شیردهی و عملکرد مغز در آینده بسیار مهم است. یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که مصرف کم کولین خطر ابتلا به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل را افزایش می دهد.
8. روغن زیتون
یک مطالعه در سال 2022 نشان می دهد که افراد مسنی که به طور منظم روغن زیتون مصرف می کنند، کمتر به بیماری آلزایمر و سایر اختلالات روانی مبتلا می شوند.
ادامه مطلب:
چگونه تغذیه بر سلامت روان تأثیر می گذارد / غذاهای شیرین شما را افسرده می کند؟
چگونه حافظه قوی تری داشته باشیم؟ ۷ راه حلی برای تقویت حافظه
تمرکز کافی نیست؟ این روش ها را امتحان کنید
چه گروه های شغلی در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند؟
۴۷۲۳۲