مدیرعامل بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه در دهه 60 کارهایی انجام شد که برخلاف اهداف اولیه انقلاب بود و باید بابت برخی اقدامات از مردم عذرخواهی کنیم و صادقانه بگوییم که اشتباه کردیم. وی به واژه «پاکسازی» در ادبیات سیاسی کنونی کشور اشاره کرد و گفت: «تصفیه» که امروز به یک راهبرد تبدیل شده است، ریشه در عملکرد گذشته برخی افراد دارد که اکنون در دام تطهیر افتاده اند.
گفتن فردا | محمدرضا عارف در جلسه کمیسیون توسعه کسب و کار بنیاد امید ایرانیان با تشکر از رئیس و اعضای این کمیسیون به دلیل برگزاری منظم جلسات و تهیه اسناد قابل اعتماد و قابل اتکا برای نظام حاکمیتی کشور، شرایط جامعه را در اوایل دوره مورد تاکید قرار داد. سال های انقلاب و بیان کرد: در اوایل انقلاب به بهانه شرایط زمانه از تمام ضعف ها و مشکلات اداره کشور غافل شدیم و تمام تلاش ها بر این بود که همه امور کشور انجام شود. دولت. حتی می خواستند جنبش دانشجویی را با دولت وصل کنند در حالی که اگر این جنبش دولتی شود خیانت به جنبش دانشجویی است که در این صورت کارایی خود را از دست می دهد.
راهبرد حذف نخبگان از اول انقلاب در دستور کار بود.
وی با بیان اینکه نتیجه آن بینش در اوایل انقلاب شرایط بغرنج کنونی ماست و چالش های امروز ما مشکلات انباشته 4 دهه اخیر است، خاطرنشان کرد: در این جلسه بحث حذف نخبگان مطرح شد اما این مشکل به اوایل انقلاب بازمیگردد، یعنی راهبرد حذف نخبگان از اول انقلاب در دستور کار برخی جریانهای حاکمیتی بود.
در اوایل انقلاب چهره های سرشناس با برچسب لیبرال کنار گذاشته شدند.
عارف ادامه داد: با شعارهای رایج نخبگان را از میدان بیرون راندند و به آنها برچسب وابسته زدند و این روند تا کنون ادامه دارد و متاسفانه در اوایل انقلاب شخصیت های برجسته با برچسب لیبرال کنار گذاشته شدند.
در دهه 60 کارهایی انجام شد که برخلاف اهداف اولیه انقلاب بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص اظهار داشت: در بین مسئولان حاکم از اول انقلاب یک حالت استکبار و برتری وجود داشت که خود را صاحب کشور و ولی امر مردم می دانستند. در دهه 60 کارهایی انجام شد که برخلاف اهداف اولیه انقلاب بود.
بعد از پیروزی انقلاب به جای تقویت مزیت ها به حذف روی آوردیم.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران متکی به مردم بود و مردم قبل از انقلاب مشارکت خود را در مسائل سیاسی و اجتماعی به خوبی نشان دادند، گفت: پس از پیروزی انقلاب به جای تقویت مزیت ها به حذف مثلاً متوسل شدیم. . در تعلیم و تربیت همه یک مدرسه عالی را به بهانه حذف مدارس خصوصی مانند دبیرستان هاتف، خوارزمی و البرز به یک سطح منحل کردیم. چون نخواستیم یا نتوانستیم به اوج برسیم، به همین ترتیب در بخش دانشگاهی، به جای استفاده کامل از امکانات، تعدادی از مراکز آموزش عالی را منحل کردیم.
«تطهیر» ریشه در عملکرد گذشته عده ای دارد که اکنون گرفتار تطهیر شده اند.
عارف با اشاره به استفاده از واژه تطهیر در ادبیات سیاسی کنونی کشور، تصریح کرد: تطهیر که امروز به یک راهبرد تبدیل شده، ریشه در عملکرد گذشته عده ای دارد که اکنون در دام تطهیر گرفتار شده اند. حاضرند بپذیرند که چه نقشی در تطهیر داشتند؟
ما باید از مردم برای برخی اقدامات عذرخواهی کنیم.
وی در این زمینه تاکید کرد: باید بابت برخی اقدامات از مردم عذرخواهی کنیم و صادقانه به مردم بگوییم که اشتباه کردیم.
ویژگی اکثریت مدیران کشور در مقطع فعلی، حرفه ای بودن است.
مدیرعامل بنیاد امید ایرانیان نتیجه برخی اقدامات در دهه های اخیر را دوری نخبگان از دولت و دولت عنوان کرد و گفت: اگر قرار است در کشور توسعه حاصل شود، نخبگان باید مشارکت کنند اما چقدر آیا دولت فعلی و حتی دو دولت قبلی با نخبگان تعامل داشته اند؟ و آیا آن را انجام داده اند؟ اکنون فضا به گونه ای مهیا شده است که عده ای فرصت طلب رشد کرده و با تغییر رنگ می خواهند چند روزی در قدرت باشند. در حالی که ویژگی اکثریت مدیران کشور در مقطع فعلی بی کفایتی است.
ساد و سیما راهبرد انکار کامل گذشته را در دستور کار قرار داده اند
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه اکثریت دولتمردان کشورمان به جای اینکه بگویند چه می خواهند بکنند، می گویند در گذشته چه ضعف هایی داشته است، خاطرنشان کرد: صدا و سیما و همه رسانه هایی که خدمت می کنند. دولت استراتژی انکار تام دارد، گذشته را در دستور کار قرار داده است، یعنی حق کامل فکری به جریان حاکم و بطلان گذشته که مطمئنا با این شکل کشور را به بن بست می کشاند. . برای مدیریت جامعه
روند فعلی در تایید صلاحیت ها نشان داد که آنها به دنبال افرادی هستند که موم یکسانی روی دستان خود دارند.
وی پس از تاکید بر اینکه در دو انتخابات اخیر نظام جمهوری اسلامی آسیب جدی دید، تصریح کرد: نگاه تنگ نظرانه ای که در روند تصویب عناوین اتخاذ کرده اند نشان می دهد که جریان حاکم به دنبال افرادی است که همان موم در دستانشان باشد. و اگر این افراد وارد شوند اگر نماینده مجلس شوند دو هدف را دنبال میکنند، یکی دنبال منافع شخصی و باندی خودشان و دیگری کار نکردن برای رد صلاحیت شدن توسط شورای نگهبان. در دور بعد: آیا این رسالت نمایندگان مجلس است؟
با گذشت زمان، هزینه اصلاح بیشتر از گذشته خواهد بود
وی با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر ناامیدی از اصلاحات در کشور، ناامیدی را سم مهلکی برای کشور دانست و گفت: برای اصلاحات دیر نشده است اما هر چه زمان می گذرد هزینه اصلاحات بیشتر از این خواهد بود. قبل از.”
ایران ستیزی به اوج خود رسیده است
مدیرعامل بنیاد امید ایرانیان با یادآوری آسیب شناسی دهه 80 در خصوص مشکلات اساسی کشور، گفت: در سال 84 مشکلات کشور را در 52 محور آسیب شناسی کردیم و اگر به این 52 محور رسیدگی جدی می شد، انجام نمی شد. برخی از مشکلات و مسائل فعلی را دارند. به خصوص اینکه در آن زمان شرایط برای حل چالش های کشور مساعدتر بود. چون کشور در مسیر درستی قرار داشت، هم به دلیل اجماع در داخل کشور و تعامل خوبی که با کشورهای دنیا داشتیم و هم به دلیل ایران ستیزی که در نیمه اول دهه هفتاد حاکم شد و به آن رسید. در آن زمان اوج گرفت، اما متاسفانه از آن کار پژوهشی و آسیب شناسی استفاده نشد.
وی درباره آسیب شناسی جریان اصلاحات نیز گفت: در اواخر دهه 90 با رویکرد گروه امید، جریان اصلاحات را تحلیل کردیم و در 10 محور این آسیب ها احصاء شد اما عملاً هیچ اتفاقی نیفتاد و جریان اصلاحات در مرحله کنونی نیز با همین چالش ها درگیر است.
هدف بنیاد امید ایرانیان کارآمدتر کردن نظام حکمرانی است
عارف در پایان به رسالت بنیاد امید ایرانیان اشاره کرد و با بیان اینکه هدف ما در بنیاد امید کارآمدی نظام دولتی است، گفت: متاسفانه فعالیت های این حزب در کشور ما به خوبی انجام نمی شود. و مردم از فعالیت های جشن استقبال نمی کنند و چنین فعالیت هایی خریداری نمی شود. به همین دلیل فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در قالب سازمان های مردم نهاد برای جامعه امروز ما کارآمدتر است.
لازم به ذکر است که در ابتدای این جلسه محمد صادق مشایخ رئیس کمیسیون توسعه تجارت گزارشی از فعالیت های این کمیسیون ارائه کرد و اعضای این کمیسیون نیز در خصوص مشکلات کشور به ویژه در حوزه مسائل اقتصادی