به گزارش بازار، احمد لطفی با بیان اینکه یکی از چالش های افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده در سازمان بورس و اوراق بهادار وجود رویه های غیرضروری در این فرآیند است، افزود: این رویه ها عمدتا بر اساس الزامات ذکر شده در اصلاحیه قانون بورس است. قانون. لایحه مصوب سال 1347 به معنای طولانی شدن روند افزایش سرمایه برای ناشران بوده است.
رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: به ویژه در صورتی که افزایش سرمایه از محل اعتبارات و آورده نقدی سهامداران باشد، بر اساس ماده 166 قانون تجارت، مدت زمان مقرر برای استفاده از حق تقدم 60 روز تعیین شده و 30 روز قابل استفاده است. یک پسوند است.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده 173 این قانون، شرکت های سهامی عام باید قبل از عرضه سهام جدید برای پذیره نویسی عمومی یا عرضه عمومی حق تقدم استفاده نشده، مجوز انتشار آگهی های پذیره نویسی را از مرجع ثبت شرکت ها اخذ کنند.
لطفی افزود: با عنایت به مفاد قانون تجارت مصوب 1347 و قدمت آن و تغییرات اعمال شده در سایر قوانین و مقررات از جمله «تعیین سازمان و بورس اوراق بهادار به عنوان مرجع اعطای مجوز عرضه عمومی» با با هدف تسهیل فرآیند تامین مالی شرکت های ثبت شده در سازمان بورس اوراق بهادار، اصلاح این قوانین در دستور کار سازمان کنترل قرار گرفت. بر این اساس، کاهش مدت زمان استفاده از حق تقدم و عدم نیاز به اخذ مجوز عرضه عمومی از مرجع ثبت شرکت ها قبل از پذیره نویسی عمومی به عنوان راهکاری برای تسریع در روند افزایش سرمایه ناشران در تولید و زیرساخت پیشنهاد شد. مجلس طرح تامین مالی را تصویب کرد.
وی افزود: بر اساس ماده 18 این قانون، مدت استفاده از حق تقدم در شرکت های سهامی عام ثبت شده در سازمان اوراق بهادار 30 روز و تا 15 روز دیگر قابل تمدید و همچنین مدت پذیره نویسی استفاده نشده است. حق ترجیح از 30 روز به 15 روز کاهش ساعات کار قابل تمدید برای یک هفته دیگر.
لطفی گفت: بر اساس ماده 17 این قانون، در افزایش سرمایه شرکت های سهامی عام ثبت شده در سازمان بورس و اوراق بهادار، آگهی پذیره نویسی پس از اخذ تاییدیه مربوطه از سازمان بورس و بدون نیاز به اخذ مجوز قابل انتشار است. مرجع ثبت مشاغل
رئیس اداره انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به سایر مواد مصوب این قانون در خصوص افزایش سرمایه، تصریح کرد: تداوم نرخ صفر مالیات در صورت انتقال سود تقسیم نشده به سرمایه. از جمله سایر مواد این قانون، شرکتهای پذیرفتهشده که با استفاده از سهام منع حق تقدم و عرضه عمومی افزایش سرمایه میدهند، به میزان افزایش سرمایه مشمول مالیات صفر میشوند.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با تغییرات اعمال شده در پی اجرای این قانون، روند تامین مالی شرکت های ثبت شده در سازمان بورس و اوراق بهادار تسهیل و مدت آن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
وی یکی از مهمترین وظایف اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار را پاسخگویی به درخواست ناشران برای افزایش سرمایه و نظارت بر روند آنها عنوان کرد و اظهار داشت: در سال 1402 این سازمان 332 افزایش سرمایه صادر کرد. . حدود 500 مجوز همات در بازار اوراق بهادار و اوراق بهادار صادر شد که نسبت به 1401 مجوز رشد 70 درصدی و تعداد مجوزها 27 درصد رشد داشت.
لطفی ادامه داد: با توجه به معافیت مالیاتی مقرر در قانون بودجه سال 1402 مربوط به اعمال نرخ صفر مالیاتی در صورت واریز سود تقسیم نشده به حساب سرمایه، اکثر مجوزهای افزایش سرمایه صادر شده از محل انباشت و ذخیره سازی سود 270 همات بود.
رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در زمینه افزایش سرمایه ناشران در سال 1402 گفت: هنگام تدوین دستورالعمل های لازم در سال 1401، از ابتدا در سال 1402 کلیه ناشران در سازمان بورس و اوراق بهادار به ثبت رسیده که دارای افزایش سرمایه از طریق مطالبات و دریافت های نقدی بوده اند به استثنای ناشران تحت نظارت بانک مرکزی گواهی تقدم سرمایه ارائه می کنند. افزایش به جای پست سفارشی از طریق درگاه یکپارچه فعالان بازار سرمایه برای سهامداران ثبت نام شده و این امکان برای سهامداران فراهم شد تا از طریق این سامانه در افزایش سرمایه شرکت کنند.
وی افزود: انجام این امر در موسسات تحت نظارت بانک مرکزی مستلزم تصویب تغییرات اساسنامه آنها در شورای پول و اعتبار است و پیگیری های لازم در این زمینه در حال انجام است.
وی تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال 1402 تمامی ناشران وجوه حاصل از فروش حق تقدم استفاده نشده را از طریق سامانه سجام به حساب مشمولان واریز کرده اند و این روند در سال 1403 ادامه خواهد داشت.