افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
4

«روز قانون و آغاز هفته مجلس»: مرکز همه قوا و قوانین مجلس است

  • کد خبر : 276174
«روز قانون و آغاز هفته مجلس»: مرکز همه قوا و قوانین مجلس است

به گفته یک روزنامه نگار سیاسی زندگی17 خرداد روز قانون و آغاز هفته مجلس است. روزی که اولین مأموریت شورای اسلامی برآمده از انقلاب و حاصل انتخاب نسل انقلاب بود، در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی و «خانه ملت» رسماً تشکیل شد. در 7 ژوئن افتتاح شد. ، 1359. از آن پس، مجالس ادواری جمهوری […]

به گفته یک روزنامه نگار سیاسی زندگی17 خرداد روز قانون و آغاز هفته مجلس است. روزی که اولین مأموریت شورای اسلامی برآمده از انقلاب و حاصل انتخاب نسل انقلاب بود، در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی و «خانه ملت» رسماً تشکیل شد. در 7 ژوئن افتتاح شد. ، 1359.

از آن پس، مجالس ادواری جمهوری اسلامی در این روز افتتاح می شود. روزی که پس از چند دهه خلاء ناشی از تعطیلی و رکود یکی از آرزوهای تاریخی این قوم، با هدایت و تأکید رهبر کبیر انقلاب در ساماندهی همه امور بر اساس قانون و اراده جمعی محقق شود. پارلمان مستقل با مشروعیت انتخاباتی و برخاسته از آرای واقعی و خواست مردم به واقعیت تبدیل شد و گامی تاریخی در مردمی شدن حاکمیت و ساختار سیاسی نظام برداشته شد.

انتخابات مجلس اول و معیارهای امام برای نمایندگی مردم

انتخابات اولین دوره شورای اسلامی در 3 اسفند 1358 برگزار شد که این انتخابات پنجمین انتخابات سراسری پس از همه پرسی تعیین نظام جمهوری اسلامی، انتخابات خبرگان قانون اساسی، همه پرسی قانون اساسی و انتخابات ریاست جمهوری بود. . رجوع به رای گیری مردمی و انتخاب مسئولان دستگاه ها و رسمیت دادن به آنها از ویژگی های انقلاب اسلامی بوده است، زیرا برگزاری پنج انتخابات سراسری در یک سال و همچنین در سال اول پیروزی انقلاب بسیار حائز اهمیت بوده است. چیزی کاملا استثنایی به نظر می رسید.

امام امت (ره) در اولین دوره انتخابات شورای اسلامی که تنها یک ماه پس از انتخابات برای تعیین اولین رئیس جمهوری اسلامی برگزار شد، معیارهای انتخاب نماینده مردم را اعلام کرد که نموداری از ماهیت انتخابات و حقیقت مجلس در گفتمان انقلابی و در مکتب مدیریتی آن و تفسیر آن از انتخابات و مشروعیت قانونی.

هنگام مرور بخش‌هایی از پیام رهبر انقلاب، این محورها را مرور می‌کنیم:

کسانی را انتخاب کنید که صد در صد مسلمان و معتقد به احکام اسلام و متعهد به اجرای احکام اسلام و مخالف مکاتب انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند.

نباید به افرادی که احتمال انحراف دارند، چه به دلیل احتمال انحراف عقیدتی، چه عملی و چه اخلاقی، رأی داد. نمی توان به آن افراد اعتماد کرد و رای دادن به آنها باعث ایجاد مسئولیت می شود.

تحت تاثیر تبلیغات قرار نگیرید و خودتان افراد مناسب با موازین اسلامی را انتخاب کنید.

آزادترین و پربارترین مجلس بعد از انقلاب

اولین دوره شورای اسلامی با حضور حزب جمهوری اسلامی، حامیان نهضت آزادی، جنبش مبارز مسلمان و جریان های مختلف، ۲۷۹ لایحه و ۹۱ طرح را تصویب کرد و پایه گذار بسیاری از ابتکارات سیاسی و فرهنگی شد. ، مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور.

حجت الاسلام والمسلمین حججی (نماینده مردم میانی در دوره اول شورای اسلامی) می گوید: در دوره اول شورای اسلامی با وجود اینکه نمایندگان احزاب، گروه ها و گرایش های مختلف حضور داشتند؛ از جمله ملی گرایان، نهضت آزادی، خوانین و غیره، اما از سوی دیگر، اکثریت مطلق با نمایندگان انقلابی و پیروان حکومت مطلقه بود، به ویژه روحانیون فاضل و انقلابی و دارای اجتهاد فراوان حضور چشمگیر و تعیین کننده ای در حوزه علمیه داشت که همگی از فرهیختگان، سیاستمداران و جامعه بودند به ترتیب حروف الفبا در این شعبه ها ارائه شد و مدارک و سوابق شما مورد بررسی قرار گرفت.

«مرتضی الویری» معاون دوره اول رئیس جمهور نیز در این خصوص اظهار داشت: نام مجلس اول با محتوای آن همخوانی داشت. مجلس اول در موضوعاتی مانند نحوه برگزاری انتخابات، حضور نیروهای برآمده از انقلاب اول و نحوه برخورد با حوادث کلیدی انقلاب اولین مجلس بود. مجلس اول مجلسی بود که در آن اثری از نظارت بر انتخابات و انتخاب نامزدها نبود. مجلس اول آزادترین مجلسی است که بعد از انقلاب تشکیل شد. زمانی عزت الله سحابی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود و آقای بیت اوشانا نماینده اقلیت های دینی نیز رئیس کمیسیون بهداشت و درمان بود.

دوره اول شورای اسلامی یکی از پربارترین دوره های مجلس ایران بود. این مجلس در طول چهار سال 625 جلسه علنی و 15 جلسه محرمانه برگزار کرد که در مجموع به 2400 ساعت زمان نیاز داشت. بر اساس 24 کمیته اصلی و چند کمیته فرعی، نمایندگان در 6536 جلسه شرکت کردند.

ترکیب نمایندگان و شهدا که نماینده مردم در مجلس اول هستند

توزیع نمایندگان دوره اول شورای اسلامی بر اساس میزان تحصیلات حوزه شامل 12 درس خارج، 41 دوره اجتهادی، 48 دوره سطح و 23 دوره مقدماتی دینی بود. در امور تحصیلات کلاسیک و دانشگاهی نمایندگان این مجلس شامل 32 مدرک دکتری، 32 مدرک کارشناسی ارشد، 46 مدرک کارشناسی، 61 مدرک فوق دیپلم و دیپلم و 56 مدرک کارشناسی بودند.

در مجلس اول 32 نماینده به شهادت رسیدند که 27 نفر از آنها در فاجعه 16 تیر 1360 با انفجار مقر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند. این نمایندگان با حمله گروهک تروریستی منافقین به مقر حزب به شهادت رسیدند.

27 نماینده که به شهادت رسیدند: محمدتقی بشارت، سیدرضا پاک نژاد، علیرضا چراغ زاده، دزفولی، سید محمدتقی حسینی طباطبایی، سید محمدباقر حسینی لواسانی، شمس الدین حسینی نائینی، غلامحسین حقانی، محمدعلی حیدر دانی، محمدعلی حیدر دانی، محمدعلی حیدریش ، غلامرضا دانش آشتیانی، علی اکبر دهقان، سید عبدالمجید دیالمه، سید فخرالدین رحیمی، سید محمد جواد شرافت، میر بهزاد شهریاری، قاسم صادقی، محمدحسین صادقی، سید نورالدین طباطبایی نژاد، سید نورالدین طباطبایی، عبدالحسیف، عبدالحسیف، محمدحصیف‌الحسنی، کریمی. وهاب قاسمی، عمادالدین کریمی، بیژنی نژاد، محمدعلی منتظری، عباسعلی ناطق، مهدی نصیری لاری و علی هاشمی سنجابی.

علاوه بر نمایندگان شهید، سه نماینده دیگر از جمله حسن آیت، رحمان ستاکی و مجتبی ستکی با شلیک مستقیم اعضای گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند.

همچنین مصطفی چمران و مهدی شاه آبادی نمایندگان این مجلس به دست نیروهای بعث عراق در جبهه های جنگ به شهادت رسیدند.

مجلس انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در سخنرانی بنیانگذار راحل (ره)

1- مجلس: محل بحث و گفتگو در مورد مسائل مورد نظر اسلام و مردم

2- مجلس: کانون اخلاق اسلامی در مدیریت کلان سیاسی کشور

3- مجلس: محل حل و فصل همه اختلافات و محل بحث، وحدت و تعامل در مورد خدمت، نه دسته بندی و جناح بندی.

4- مجلس: مرکز همه قوا و قوانین

5- مجلس: عصاره فضایل امت

6- مجلس: مرکز تفکر خدمتگزاری و تعهد وکیل ملت به اسلام و مردم و کشور.

7- مجلس: الگوی تکلیف و آیین خدمت، به جای خودخواهی و اهداف شخصی

8- مجلس: پیشاهنگ استقلال فکری، مردمی بودن نظام و اجرای موازین اسلامی.

9- مجلس: خانه امید و مایه انگیزه و امید مردم

بسم الله الرحمن الرحیم

به خواست خداوند متعال و با برکت و برکت در روز بزرگی مجمع شورای اسلامی افتتاح می شود. در روز سیزدهم رجب که روز ولادت با سعادت بزرگ مرد تاریخ و معجزه عصر امیرالمومنین علی بن ابی طالب – رضی الله عنه – است. مجلس مقدس شورای اسلامی که اولین مجلس جمهوری اسلامی است و اولین مجلس با انتخابات آزاد افتتاح می شود.

1- شما دوستان عزیز نماینده ملتی هستید که فقط به فکر اسلام بزرگ و عدل الهی-اسلامی است. و انتخاب آنها برای اجرای عدالت اسلامی که در دوران حکومت ظالمانه و غاصب رژیم شاهنشاهی از آن محروم بودند. ببینیم شما و دولت منتخبتان با ملت مظلومی که با انقلاب شما همه ما را از انزوا خارج کرد، چه خواهید کرد.

2- انتظار می رود رسیدگی به وضعیت مستضعفان و مستضعفان کشور که اکثریت ملت مظلوم را در بر می گیرد در رأس برنامه ها قرار گیرد و در اولین شورای اسلامی از آنها محروم شوند. برنامه های جدی برای رفاه این قشر.

3- شما نمایندگان منتخب مجلس که از حمایت جدی ملت عزیز برخوردارید باید با تمام قوا با قدرت های شیطانی مقابله کنید و از هیچ قدرتی جز قدرت خدا نترسید و جز به نفع کشور فکر نکنید. انجام ندهید.

4- به فضل الهی دانشمندان و علمای آشنا به موازین شرع مقدس در مجلس حضور دارند و فقهای ولی امر حضور دارند. اما لازم است طرح های مصوب مجلس با احکام مقدس اسلام مغایرت نداشته باشد.

5- این مجلس که اولین مأموریت جمهوری اسلامی است، الگویی برای مجلس آینده است. و هر سنت خوب یا بدی می تواند در سایر جماعت ها تأثیر بگذارد. باید در مذاکرات و مدیریت نظرات با آرامش و احترام متقابل عمل کرد و از دسته بندی ها و جهت گیری های غیراصولی برای متمایز ساختن طرف مقابل که تنها راه حل مشکلات در فضای آرام است، پرهیز کرد.

6- ماهیت این مجلس و محیط زیست کشور در این دوره ایجاب می کند که مجلس و دولت برای عبور از مشکلات کشور هماهنگ باشند. و هیچ یک از نهادهای جمهوری اسلامی به ویژه مجلس، رئیس جمهور و دولت نباید مانع یکدیگر و همدیگر شوند.

7- سیاست «نه شرقی نه غربی» را در تمامی عرصه های روابط داخلی و خارجی حفظ کنید.

8- تصویب طرح ها و پیشنهادهای انقلابی و سریع که در راستای پیشرفت و رفاه ملت به ویژه محروم ترین افراد باشد.

9- در ادارات دولتی، قوانین مداخله ای که در مجامع غیرقانونی رژیم قدیم تصویب می شد و باعث تعویق یا تعطیلی امور می شد و جامعه را بدبخت می کرد. انقلاب را ملغی کنید و قوانین مترقی را جایگزین آن کنید که رفاه را ارتقا می دهد. ملت به بهترین نحو مورد توجه قرار گیرد….

چهارشنبه 7 خرداد 1359 – رجب 13 ساعت 14.

روح الله الموسوی الخمینی

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=276174

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.