افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 23 November , 2024
4

روزه برای کدام بیماران خطرناک نیست/ مهمترین سوال پزشکی – خبرگزاری ایران و جهان نیوز

  • کد خبر : 227205
روزه برای کدام بیماران خطرناک نیست/ مهمترین سوال پزشکی – خبرگزاری ایران و جهان نیوز

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان یکی از سوالات متعددی که مردم می پرسند روزه گرفتن بیماران است. کدام یک از آنها می توانند روزه بگیرند و کدام یک از بیماران به توصیه پزشک. روزه گرفتن مناسب نیست. از این رو توصیه های پزشکان، افرادی که درگیر بیماری های خاص […]

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان یکی از سوالات متعددی که مردم می پرسند روزه گرفتن بیماران است. کدام یک از آنها می توانند روزه بگیرند و کدام یک از بیماران به توصیه پزشک. روزه گرفتن مناسب نیست.

از این رو توصیه های پزشکان، افرادی که درگیر بیماری های خاص هستند. مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی و … همیشه باید برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنید. زیرا با توجه به مضمون گرسنگی و تشنگی در ساعات روزه داری; ممکن است بیمار مشکلاتی داشته باشد و سلامت او در خطر باشد.

روزه داری و سم زدایی بدن

زهرا غلامپور کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه مصرف متعادل غذا و مایعات در روزه داری بسیار مهم است، گفت: کلیه ها در حفظ وضعیت آب و املاح در بدن بسیار کارآمد هستند. به عنوان سدیم و پتاسیم. برای جلوگیری از آتروفی عضلانی، وعده های غذایی باید حاوی غذاهای پرکالری مانند کربوهیدرات ها و چربی ها باشد.

وی افزود: الگوی تغذیه در ماه رمضان باید مشابه روزهای دیگر باشد و شامل یک رژیم غذایی متعادل با همه گروه های غذایی باشد.

غلامپور با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان تغییرات فیزیولوژیکی زیادی در بدن ایجاد می شود، ادامه داد: افزایش گلبول های قرمز و سفید، افزایش پلاکت، افزایش کلسترول خوب خون (HDL)، کاهش تری گلیسیرید، کاهش کلسترول تام و کاهش کلسترول. LDL همچنین وزن، دور کمر، شاخص توده بدنی (BMI)، قند خون، چربی خون، فشار خون و سطح اضطراب را کاهش می دهد.

وی با عنوان این مطلب با بیان اینکه در افراد سالم هیچ گونه عوارض ناشی از روزه داری بر روی مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه ها و عملکرد غدد داخلی بدن مشاهده نشده است، گفت: افراد دارای مشکلات جدی مانند دیابت، بیماری های قلبی و بیماری های کلیوی و چشمی باید قبل از روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

مشاوره متخصص گوارش و کبد.

سیدموید علویان متخصص گوارش و کبد نکاتی را در خصوص روزه داری افراد مبتلا به کبد چرب بیان کرد.

وی در ابتدا با بیان اینکه 40 درصد افراد جامعه کبد چرب دارند، گفت: روزه گرفتن برای افراد چاق و دارای اضافه وزن مفید است و می تواند به بهبود وضعیت آنها کمک کند.

علویان بر کاهش مصرف مواد قندی تاکید کرد و افزود: توجه به پیاده روی بعد از افطار و قبل از طلوع آفتاب بسیار مهم است.

در مورد بیماران سیروز کبادی همچنین گفت: این افراد ممکن است دچار افت قند خون شوند بنابراین روزه داری برای آنها خطرناک است.

علویان افزود: روزه می تواند بهترین فرصت برای پاکسازی بدن از انواع عوارض باشد.

روزه و تاثیر آن بر بیماری های گوارشی

کاترین بهزاد فوق تخصص گوارش و کبد گفت: بیماران مبتلا به کبد چرب که دیابت نیز دارند باید در مورد روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

وی افزود: روزه داری در بیمارانی که علائم سوء هاضمه مانند احساس سیری، نفخ و گشاد شدن شکم پس از مصرف غذا و سیری زودرس دارند مفید است و علائم سوء هاضمه را کاهش می دهد.

بهزاد ادامه داد: مبتلایان به زخم معده یا اثنی عشر با نوع شدید و فعال این بیماری از روزه گرفتن خودداری کنند.

وی افزود: افرادی که به اشکال خفیف و درمان شده زخم های گوارشی مبتلا شده اند تنها در صورت تایید پزشک معالج می توانند روزه بگیرند.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: در بیماری های التهابی روده (کولیت کرون و سروزی) اگر بیماری در فاز فعال و با علائم گوارشی مانند اسهال، درد شکم و خونریزی باشد، روزه گرفتن توصیه نمی شود.

فشار خون

در فشار خون بالا، بیمار با اقدامات غیردارویی مانند کنترل وزن، ورزش، عدم مصرف الکل و تنباکو، کاهش مصرف نمک و گوشت در رژیم غذایی و کاهش استرس زندگی درمان می شود. کاملاً واضح است که روزه تأثیرات مثبتی دارد. اما آن دسته از بیمارانی که فشار خون کنترل نشده دارند نباید روزه بگیرند. شرایط شدید فشار خون بالا با داروهای مختلف کنترل می شود. فواصل دارویی مکرر است. علاوه بر این، استرس فیزیکی طولانی مدت، مانند گرسنگی و تشنگی، باعث تغییرات و افزایش فشار خون می شود. این افراد برای روزه گرفتن باید با پزشک خود مشورت کنند.

در مورد بیماران قلبی چطور؟

محمدحسین نجفی، متخصص قلب و عروق و آنژیوپلاستی گفت: کسانی که آنژیوپلاستی انجام داده اند و یک سال از عمل آنها گذشته است، روزه نگیرند. زیرا احتمال لخته شدن در رگهایشان وجود دارد.

وی افزود: کسانی که استنت گذاری یا جراحی قلب انجام داده اند و بیش از یک سال از عمل آنها می گذرد می توانند با رعایت نکات لازم روزه بگیرند. اما تشنگی طولانی مدت برای مبتلایان به نارسایی قلبی به دلیل اختلالات الکترولیتی در بدن بسیار خطرناک است و روزه گرفتن در این دسته از افراد ممنوع است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=227205

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.