به گزارش رکنا: نادر یاراحمدی امروز نهم آبان ماه در دیدار با استاندار کرمان، اظهار داشت: کرمان در حل مشکلات و بحران هایی که در وزارت کشور به عنوان ماموریت های تعریف شده در وزارت کشور پیشتاز است و با توجه به حسن انجام کار، پیشتاز است و به خوبی عمل می کند. مقاماتی که داشته است.
به میدان اشاره کرد دنبال کردن وی بیان کرد: دلیل مهاجرت، بحران های منطقه ای است و بحران های منطقه ای می تواند بحران های سیاسی، اجتماعی و حتی طبیعی باشد و این تغییرات منجر به تحولات اجتماعی می شود.
همانطور که رئیس مرکز امور کشور اعلام کرد مهاجران بر اساس آمار وزارت کشور، نزدیک به 6 میلیون مهاجر مجاز و غیرمجاز در این کشور وجود دارد. برخی به دلیل عدم اطلاع رسانی و مشاهده حضور ملی پوشان در نقاط پرتردد، آمار را برتر از این می دانند.
وی با اشاره به اخراج اتباع غیرقانونی گفت: هویت شهروندانی که اخراج می شوند هویتی است که آنها ادعا می کنند نه هویت واقعی. یکی از مشکلات ما در افغانستان این است که مردم مدارک هویتی ندارند و باید در زمینه ثبت ولادت در افغانستان کمک کنیم.
به گفته یار احمدی، اکثر اتباع خارجی مجاز نیستند، کسانی که مجاز هستند باید ساماندهی شوند، اما اولویت ندارد، اما خدمات برای آنها قطع نشده است.
وی با بیان اینکه تشخیص افراد مجاز و غیرمجاز برای افراد امکان پذیر نیست، اظهار داشت: افراد غیرمجاز چاره ای جز بازگشت به کشور خود ندارند و باید در کشور خود هویت اصیل داشته باشند تا بتوانیم به عنوان یک عنصر عادی عمل کنیم. و یک خارجی که به کشور می آید از ما می خواهد که در مورد وضعیت حقوقی او تصمیم گیری کنیم، بنابراین همه را با مدارک شبه قانونی می کنیم.
رئیس مرکز امور اتباع خارجی و مهاجرین وزارت کشور ادامه داد: «نیمه قانونی» تعریفی است که سازمان ملل و کمیساریای عالی پناهندگان سعی می کنند به هر فردی که از مرز عبور می کند هویت قانونی بدهد، اما کشورها معمولاً این کار را انجام می دهند. اجازه ندهید در چنین موضوعی غرق شوید و کشورهایی که دارای وضعیت قانونی پناهندگی هستند و در ایران کسانی که به دلایل مختلف در کشور ما مجوز اقامت و ترانزیت پیدا می کنند را بپذیرند. اسناد ، از این وضعیتی که برایشان ایجاد شده استفاده کنند و به کشور برگردند.
خوشبختانه اقدامات انجام شده در کرمان و در کشور موثر بوده است؛ به گونه ای که روزانه بیش از 4000 تبعه افغانستان با گذرنامه و ویزا معتبر وارد کشور می شوند، زیرا ظرفیت سفرهای هوایی در افغانستان بسیار کم و تقریباً کم است. یک درصد از کسانی که وارد کشور می شوند از طریق هوایی وارد کشور می شوند.» این مطلب بخشی دیگر از صحبت های یار احمدی در این نشست بود.
وی با بیان اینکه سالانه 500 هزار ویزا به افغانستان صادر می شود، افزود: پاسپورت در افغانستان بسیار گران است و شاید حدود 20 درصد بودجه کشور از طریق صدور پاسپورت تامین می شود.
یار احمدی با اشاره به اینکه در افغانستان پاسپورت جایگزین شناسنامه می شود و این برای ما خوب است، در مورد اشتغال نیز گفت: اداره کل اشتغال اتباع خارجی را داریم که نمایندگان آن در استان ها آماده هستند تا کارفرمایانی که می خواهند از آن استفاده کنند. . نیروی کار خارجی ، با استفاده از اطلس استخدامی که هم اکنون در حال تهیه است، درخواست نیروی کار کنید.
رئیس مرکز امور اتباع خارجی و مهاجرین وزارت کشور ادامه داد: متأسفانه بسیاری از بازرگانان تصور می کنند که می توانند کل نیروی کار خود را با اتباع خارجی تامین کنند، اما اینطور نیست.
وی با بیان اینکه اتباع خارجی از هر کشوری باید 100 هزار دلار برای اخذ اقامت یک ساله واریز کنند، گفت: تلاش ما این است که پرونده های افغان هایی که به صورت گروهی وارد کشور شده اند به صورت انفرادی پیگیری شود نه گروهی تا همه آنها می توانند موقعیت قانونی ایجاد کنند، اما شهروندان افغان علاقه مند هستند، پرونده آنها گروهی است و این دقت را کاهش می دهد.
یاراحمدی افزود: پس از بررسی این موارد می توانیم به بحث شفافیت مالی، افتتاح حساب بانکی و… بپردازیم. خوشبختانه اقدامات خوبی در حوزه مبارزه با قاچاقچیان انسان در کرمان انجام شده است.
وی بیان کرد: با مشکل قاچاق در کشور بسیار سهل انگارانه برخورد شده و اکنون طرحی برای رسیدگی و تشدید مجازات این پدیده به مجلس ارائه شده است.
به گفته یار احمدی، در طرح کفالت کرمان به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده است و برای اجرای این طرح باید از قوانین اداره کل اشتغال اتباع خارجی استفاده شود.
به گفته رئیس مرکز امور اتباع خارجی و مهاجران وزارت کشور، کمک های بین المللی برای هر پناهنده بین 5 تا 6 دلار در سال است.
وی ادامه داد که تقریباً 10 درصد از جمعیت اتباع افغانستان در مدارس ابتدایی تحصیل می کنند که بسیار گران است و هزینه تحصیل هر فرد معادل 42 میلیون تومبی است که ما می دهیم.
یاراحمدی افزود: پیشنهاد دادیم بخشی از نیاز روزافزون تحصیلی اتباع در حوزه آموزش مجازی تعریف شود و حتی اگر فردی غیرمجاز باشد و مردود شود، وقفه ای در تحصیلش ایجاد نشود و این فرصت خوبی است. که سخاوتمندانه در اختیار آنها قرار می دهیم.
این مسئول از موفقیت آمیز بودن این اقدام می گوید هرچند مدت ویزای این 4000 تبعه در روز را اعلام نکرده است/ انتظار می رود مدت زمان این ویزاها مشخص شود.