به گزارش مانیبان، زمان تا 23 اسفند و تایید صلاحیت نامزدهای واجد شرایط برای انتخابات مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان کوتاه است اما فضای انتخاباتی برخلاف دوره های گذشته سرد و کم رنگ است. به حدی که تحلیلگران و حامیان نظام نگران میزان مشارکت در انتخابات پیش رو هستند. نگرانی ها بی اساس نیست و تجربه دو انتخابات اخیر، حضور حداقلی مردم در پای صندوق های رای و در نتیجه مشارکت حداقلی در تشکیل مجلس یازدهم و دولت سیزدهم، زمینه ساز این نگرانی ها شده است.
این در حالی است که رهبر انقلاب در یک سال گذشته بارها بر لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات و رقابتی شدن انتخابات پیش رو تاکید کرده اند. کمیته های اجرایی دولت رئیس جمهور این تاکید را جدی نگرفتند و اکنون همه چشم به هیأت های نظارت و شورای نگهبان دارند تا ببینند تاکید رهبری چگونه عملیاتی می شود.
اما از یک سو، نگرانیها و فرآیند پاکسازی صورت گرفته در سالهای اخیر نه تنها مردم را دلسرد کرده است، بلکه بسیاری از چهرههای سرشناس معتدل و اصلاحطلب را از ایفای نقش در عرصه انتخابات ناامید کرده است. در چنین فضایی و در غیاب محسوس چهرههای سرشناس دنیای سیاست، حسن روحانی، رئیسجمهور سابق پا به عرصه رقابت گذاشته و تلاش خود را بر مشارکت بیشتر در انتخابات متمرکز کرده است. از یک سو کاندیداتوری ایشان برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دعوت به کاندیداتوری از چهره های اعتدالی و اصلاح طلب برای شرکت در انتخابات مجلس و خبرگان رهبری و تاکید مکرر ایشان بر لزوم حضور و شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری. انتخابات . باید در این راستا تفسیر شود.
این فعالیت روحانی در فضای انتخاباتی بود که بار دیگر تندروها را هدف قرار داد. از یک سو سیگنال هایی برای رد صلاحیت وی به شورای نگهبان ارسال می شود و از سوی دیگر با هجمه های گاه و بیگاه سعی در تضعیف تلاش های وی برای تأثیرگذاری بر انتخابات مجلس می کنند.
حسن روحانی این روزها بدون شک زمانی که در اولین بیانیه خود پس از کاندیداتوری برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت، آن را پیش بینی کرد. “من شروع کردم به سفر در مسیری سخت و پر دست انداز و نمی توانم گوشه آرامش و تنهایی را ترجیح دهم”
اما بخشی از تلاش های انتخاباتی روحانی را باید در قالب دعوت از مردم برای حضور و نقش آفرینی در انتخابات تحلیل کرد. وی قاطعانه تاکید می کند که وضعیت فعلی اقلیت حاکم تنها با حضور اکثریت در پای صندوق های رای متزلزل خواهد شد. وی بر همین اساس اخیرا گفت: گاهی عدم شرکت و رای ندادن در انتخابات به معنای نوعی رای دادن است.
هواپیماهایی که در آب منعکس می شوند!
تندروها که سخنان روحانی در مورد انتخابات را از نزدیک دنبال می کنند، در روزهای اخیر با استفاده از همین اظهارات روحانی که از قضا واضح است و بر ضرورت حضور در انتخابات تاکید می کند و اگر سوء تفاهم داشته باشند، تلاش کردند خط حمله جدیدی را علیه وی تدارک ببینند. روحانی رویکرد تحریم انتخابات را دنبال می کند، آنها سعی دارند بین نظر رهبر انقلاب در مقوله انتخابات به ویژه انتخابات آتی و نظر روحانی مرزبندی کنند.
این تلاش در حالی انجام می شود که روحانی مسیری را که رهبران تعیین کرده اند طی کرده است. تنها مروری بر اظهارات روحانی در یک سال گذشته حکایت از این موضوع دارد و این رویکرد خشم تندروها را نیز برانگیخته است.
همانطور که روحانی در روزهای اخیر در دیدار با استانداران دولت یازدهم و دوازدهم با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب مبنی بر حضور در انتخابات گفت: همه نظاره گر بیانات اخیر مقام معظم رهبری هستند. در انتخابات، هیچکس نمی تواند بگوید من دریافت کننده دستور مقام معظم رهبری نیستم.» . رهبر انقلاب خطاب به همه گفتند باید انتخابات پرشور و رقابتی برگزار شود. به عنوان یک قاعده کلی، اولین مخاطب شما افرادی هستند که می توانند بیشترین تأثیر را روی این موضوع داشته باشند. در حال حاضر مخاطبان آن هیئت های نظارت و شورای نگهبان، رسانه ها به ویژه صدا و سیما و غیره هستند. اگرچه همه ما به عنوان یک جامعه وظیفه داریم. صداوسیما تا امروز وارد فضای انتخاباتی نشده است. مقام معظم رهبری قبلا فرمودند که انتخابات باید رقابتی باشد، اما به دستور ایشان عمل نکردند، امیدواریم این بار هم انجام دهند.»
روحانی نه تنها در زمینه انتخابات پیشروی کرده است، بلکه طی یک سال گذشته به وضوح در مسیر رویکردهای رهبری برای تحول کشور و جنگ غزه حرکت کرده است. وی در دیدار نوروزی خود با وزرا و استانداران دولت یازدهم و دوازدهم، فعالان سیاسی و اجتماعی، مدیران اقتصادی و خبرنگاران در 24 فروردین ماه با اشاره به بیانات رهبری درباره تحول گفت: سال گذشته اولین سال الشمسی قرن پانزدهم برای ملت ما خوشایند نبود، آن اتفاقات تلخ نتیجه قطعی داشت و آن این است که تقریبا اکثریت مردم و حتی طیف پروتستان یا معترض به دنبال زندگی بهتر هستند، این میل مشترک نشان می دهد که همه ما باید با تحول جدیدی مواجه شود کشور نیازمند اصلاحات و تغییرات است رهبر معظم انقلاب با نامگذاری امسال به عنوان سال مهار تورم و رشد تولید، بر ضرورت تحول تاکید کردند.
منبع: خبرآنلاین