افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
4

روایت سعد محمدی از زنجیره تولید فولاد

  • کد خبر : 31142
روایت سعد محمدی از زنجیره تولید فولاد

اردشیر سعدمحمدی با اشاره به دو اتفاق مهم در شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در سال 1401 خاطرنشان کرد: دو اقدام برجسته «ومعادن» در سال گذشته شامل امضای قرارداد 86 میلیون یورویی نیروگاه 340 مگاواتی سمنان و سپس تبدیل آن به قرارداد ریالی است. با اجرای 70000 متر عملیات اکتشافی شامل 60000 متر […]

اردشیر سعدمحمدی با اشاره به دو اتفاق مهم در شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در سال 1401 خاطرنشان کرد: دو اقدام برجسته «ومعادن» در سال گذشته شامل امضای قرارداد 86 میلیون یورویی نیروگاه 340 مگاواتی سمنان و سپس تبدیل آن به قرارداد ریالی است. با اجرای 70000 متر عملیات اکتشافی شامل 60000 متر برای صبانور و 10000 متر در جنجا. با این اقدامات 80 میلیون تن ذخایر جدید سنگ آهن به ذخایر سنگ آهن کشور افزوده شد و مجموع ذخایر سنگ آهن صبانور به 131.9 میلیون تن رسید. ارزش این 80 میلیون تن ذخایر جدید حداقل 250 میلیون دلار است.

بر اساس این گزارش، برنامه سعد محمدی در شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات با چشم انداز بلندمدت تقویت زیرساخت ها و پایه های تولید از طریق اکتشاف و استخراج مواد معدنی به جای رشد موقت تولید محصولات در کوتاه مدت بود.

لزوم افزایش سهم اکتشاف و استخراج مواد معدنی در تولید ناخالص داخلی کشور و حل چالش های اساسی در زنجیره تولید فولاد و تامین مواد اولیه صنایع معدنی کشور، شرکت “وامادان” و مدیر قدیمی آن اردشیر سعد را برانگیخت. محمدی به جای تولید محصولات در نهایت تمرکز اصلی خود را بر اکتشاف و استخراج ذخایر معدنی کشور بگذارید تا نیازهای آتی صنایع کشور با نگرانی کمتری مواجه شود. نتیجه این برنامه ها افزایش 80 میلیون تنی ذخایر سنگ آهن غرب کشور و سهم 12 تا 51 درصدی «وامادان» در تولید انواع مواد معدنی بوده است. این مشکل «وامادان» را پیشرو در طرح‌های توسعه اقتصادی قرار داده و با سودآوری خوب در سال‌های 1401 و 1402، در چشم انداز سال 1406 به سمت بنگاهی میلیاردی پیش خواهد رفت. اما مهمتر از این سود کوتاه مدت است. منافع بزرگی که در آینده نصیب اقتصاد و صنایع معدنی کشور خواهد شد که نتایج اکتشاف و استخراج مواد معدنی و دستاورد «وامادان» را خواهد دید.

به همین دلیل کارشناسان اقتصاد معدن و مدیران صنایع معدنی کشور با اشاره به آمار اعلام شده شرکت های جدید و ظرفیت تولید آنها در سال های آینده همواره تاکید کرده اند که زنجیره تامین و تامین مواد معدنی قبل از رشد تولید باید مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت ها زیرا امکان تولید محصولات و تامین نیازهای داخلی و رشد صادرات و ارز کشور و جایگزینی معدن به جای نفت و گاز و کاهش فروش نفت خام و رشد ارزش کل صنعتی کشور فراهم خواهد شد. با تکمیل زنجیره تامین و تامین مواد اولیه مورد نیاز از مواد معدنی و گرانول تا آب و برق و انرژی و بودجه و منابع ریالی و ارزی مورد نیاز پروژه های صنعتی.

به همین دلیل برخی از نخبگان و کارآفرینان معدنی به جای پیگیری ثمرات توسعه صنایع معدنی و معرفی دستاورد کار خود با رشد توان تولیدی فولاد و سایر محصولات، به دنبال تقویت ریشه ها با آینده نگری هستند. از برنامه های معدنی کشور صنایع معدنی و ایجاد زیرساخت برای توسعه صنایع معدنی، یعنی اکتشافات جدید و استخراج معادن و تقویت پایه های اصلی تولید مواد معدنی در بخش اکتشاف و استخراج، ضمن توسعه فناوری، آزادسازی و توسعه مناطق معدنی در نقاط مختلف کشور از غرب ایران در کردستان و آذربایجان از شرق در خراسان و سیستان و بلوچستان، ایران مناطق مختلف کشور را با برنامه های اکتشافی و معدنی توسعه داده است.

اردشیر سعد محمدی را می‌توان از جمله افرادی نام برد که با توجه به سابقه مدیریتی و تجربیات ارزشمند خود در بخش‌های مختلف معدنی و صنایع معدنی کشور، به دنبال پایه‌های تولید و تقویت ریشه‌ها و زیرساخت‌های بخش معدن کشور بوده است. که در 16 ماه گذشته در شرکت توسعه معادن و فلزات دستاوردهای چشمگیری داشته و به منظور تامین نیازهای آتی صنعت معدن کشور، تمرکز اصلی خود را بر روی بخش اکتشاف و مبانی تولید معدنی و معدنی متمرکز کرده است. زیرساخت های لازم برای صنعت معدن کشور در سه دهه آینده.

سعد محمدی به عنوان یکی از مدیران خبره این صنعت به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، ذوب آهن اصفهان، تامین و تولید مواد معدنی ایران، صدر تامین، هلدینگ توسعه معادن روی ایران و سرمایه گذاری صبا تامین مسئولیت ارشد را بر عهده داشت. مدیریت این شرکت ها و همچنین به عنوان مشاور مدیرعامل «شستا» و مشاور ارشد اجرایی رئیس هیئت مدیره ایمیدرو، تجربیات ارزنده ای در کارنامه کاری خود دارد که طی یک سال و چهار ماه گذشته، در دو سال اخیر توجه داشته است. اقدامات کلیدی در «وامادان» در سال‌های 1401 و 1402 و موضوع مهم اکتشاف و تامین مواد اولیه صنعت معدن و همچنین استخراج محصولات با ارزش افزوده بالا در دستور کار آن قرار دارد. .

به این اهمیت اعتقاد دارد و معتقد است رشد فناوری های نوین اکتشاف و استخراج به عنوان برنامه ای توسعه ای برای زیرساخت های معدنی کشور، تقویت بنیه های تولیدی و تامین مواد مورد نیاز صنایع کشور را پیش خواهد برد. زیرا گسترش ظرفیت های تولیدی در معدن، فولاد و … بدون تامین مواد اولیه معدنی مورد نیاز در سال های آینده نمی توان به آن دست یافت.

این گزارش حاکی از آن است که زنجیره تولید فولاد با 3 چالش عمده روبرو است. اولین چالش در مورد تامین مواد اولیه است. زیرا نبود برنامه مدون برای افزایش استخراج و تولید سنگ آهن به عنوان خوراک اصلی محصولات فولادی تهدیدی برای زنجیره تامین این صنعت در سال های آینده خواهد بود. چالش دوم تامین سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری در بخش های زیربنایی مرتبط با این صنعت به ویژه حمل و نقل زمینی است. عدم تمایل شرکت های خارجی به مشارکت سرمایه به دلیل وجود تحریم های اقتصادی در سال های اخیر نیز دلیلی شده است. چالش سوم ضعف در تامین مالی پروژه های فولادی است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=31142

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.