به گزارش خبرنگار مهر، اربعین امسال مانند سالهای قبل دانش آموزان عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان عازم سفر کربلا و عتبات عالیات شدند و مهمتر اینکه برای اولین بار دانش آموزان دختر هم مانند دانش آموزان پسر این توفیق را داشتند که برای پیاده روی اربعین به زیارت کربلا و عتبات عالیات بروند.
از دوشنبه هفته گذشته ۲۵ نفر از دختران دانش آموز عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان به همراه تعدادی از مربیان و مبلغان پس از زیارت حضرت معصومه از شهر قم عازم سفر اربعین شدند. از مرز خسروی عبور کرده و در ابتدا به کاظمین رفتند و یک شب را هم در سامرا گذراندند. دو روز و یک شب را در نجف بودند و پس از آن پیادهروی به سمت کربلا را آغاز کردند. دو روز را هم در مسیر پیادهروی بودند. دو شب را در موکبهای بین راه استراحت کرده و تا عمود ۵۵۰ را که تقریباً نیمی از مسیر نجف تا کربلا است پیادهروی میکردند.
دانش آموزان دختر هم تقریباً از سراسر کشور بودند. از استان البرز، خراسان جنوبی، اصفهان، همدان و مازندران در این سفر شرکت کرده بودند.
زیارت اربعین با دوستان هم سن و سال شیرینتر است
زهرا رضایت پناه که امسال کنکور داد و پایه دوازدهمی بود در خصوص این سفر اربعین به خبرنگار مهر گفت: من برای بار دوم بود که به سفر کربلا میرفتم و هر دو بار هم در اربعین به کربلا رفته بودم. با اینکه متوجه شده بودم در زمان اربعین به دلیل شلوغی حرمها امکان زیارت راحت عتبات عالیات وجود ندارد با این حال از این سفر بسیار راضی بودم. با اینکه امکان گم شدن در سفر اربعین بسیار بالاست اما سفر دوستانه زیارت اربعین با کسانی که هم سن و سال خودت هستند و کاملاً درکت میکنند شیرینیهای زیادی دارد. در این سفر هم آنقدر مسئولان و همراهان ما در اتحادیه هوای ما را داشتند که اصلاً کمتر از حمایتهای اعضای خانواده ام نبود و حتی شیرینتر بود.
وقتی از او پرسیدیم که چه خاطرهای از این سفر در ذهنت مانده است؛ گفت: خاطرهای که داشتم این بود که در مسیر راهپیمایی پیاده روی به سوی کربلا، همراهان و مسئولان ما در اتحادیه انجمنهای اسلامی ما را از ازدحام جمعیت حفظ کردند و مراقب ما بودند که فشار جمعیت ما را اذیت نکند و همین موضوع ما را به یاد مظلومیت اسرای کربلا انداخت که در راه کربلا تا کوفه و شام چقدر آزار دیدند. روایتگری پیش از سفر در حین سفر و پس از آن هم از مواردی بود که ما در این سفر اربعین تجربه کردیم. همچنین جلسات معرفتی در کربلا داشتیم که روی حس و حال ما و معرفتی که باید در حرم اهل بیت داشته باشیم تأثیر گذاشت.
دیانا کرادی که زیارت اولی بود گفت: من خودم را برای سختیهای مسیر پیادهروی آماده کرده بودم. با هر کسی که صحبت کردم از سختیهای این سفر برایم گفته بود. اما سختیهایی که دیدم بسیار کمتر از آن شرایطی بود که خودم را برایش آماده کرده بودم. حس و تجربه بسیار متفاوتی را داشتم. زائران را دیدم که با هر سختی خود را به کربلا میرساندند و میزبانان عراقی که با تمام وجودشان و با تمام دارایی خود تلاش میکردند تا بهترین میزبانی را از زوار امام حسین داشته باشند.
تصور نمیکردم امسال دانش آموزان دختر هم به زیارت اربعین بروند
کرادی نماینده قرارگاه ملی اتحادیه است. او سالهای قبل از اینکه اتحادیه فقط پسران دانش آموز را به سفر اربعین میبرد گلایه داشت تا اینکه امسال برای اولین بار سفر اربعین توانست به همراه اتحادیه عازم کربلا شود.
کرادی گفت: وقتی به من خبر دادند که میتوانیم امسال به کربلا برویم در ابتدا اصلاً باور نمیکردم این اتفاق زیبا را تجربه کنم. سفری با دانش آموزان و همراهانی که طرز فکر و دغدغههای مشترکی با هم داریم بسیار ارزندهتر از این است که این سفر را به تنهایی انسان تجربه کند.
کرادی گفت که همه ما در طول مسیر آرزوی زیارت و فرج امام زمان را داشتیم؛ زیرا اجابت همه دعاهای ما فرج امام زمان است.
من آدمی نبودم که گرما را تحمل کنم / عطش زیارت امام حسین هر عطشی را رفع میکند
فائزه رضازاده هم که امسال کنکور داده بود گفت: پیش از سفر هیچ برنامهای برای زیارت اربعین نداشتم دانستم که هوا به شدت گرم است و گرما میتواند خیلی آزاردهنده باشد و من هم آدمی نبودم که گرما را تحمل کنم اما خواست امام حسین این بود که به این سفر بروم. هوا هم گرم بود اما عطشی که انسان برای زیارت امام حسین دارد هر عطشی را رفع میکند.
رضازاده گفت: اگرچه این زیارت به سختی و با اشک بر سیدالشهدا هست اما حال ما به لطف امام حسین و این زیارت معنوی همیشه خوب بود و سفر ما پر از طراوت بود. وقتی به حرم میرسیدیم یک نشاطی را تجربه میکردیم؛ اینکه بعد از طی سختیهای زیاد به آنچه که میخواستیم میرسیدیم لذت بخش بود.
برای فائزه رضا زاده ارتباط با شیعیان دیگر کشورها هم از شیرینیهای دیگر سفر اربعین بود؛ وقتی از او علتش را پرسیدیم گفت: هم صحبتی و معاشرت با شیعیان دیگر کشورها واقعاً شیرین است. اینکه جوانان عراقی به سختی فارسی صحبت میکردند تا بهتر در خدمت زائران ایرانی اباعبدالله باشند بسیار شیرین بود. آنها شاید به خوبی فارسی حرف نمیزدند اما دلها آنقدر به هم نزدیک بود که به راحتی متوجه صحبتهای همدیگر میشدیم.
برنامههای اتحادیه با نظم اجرا میشد
علیوند هم از استان آذربایجان شرقی برای اولین بار به سفر کربلا رفته بود؛ او به خبرنگار مهر گفت: حتی فکرش را هم نمیکردم که سفر اربعین تا این اندازه برایم زیبا و دلنشین باشد. حتی گرمی هوا هم برای ما لذت دیگری داشت که هیچگاه این گرما را تا این اندازه لذت بخش ندیده بودم.
او به ما گفت که گرمای هوا به شور و شوقی در قلبمان تبدیل شده بود تا با اشتیاق بیشتری به زیارت اباعبدالله برویم. در بین الحرمین یک حس دیگری داشتم که هیچ یک از حرمهای اهل بیت آن را تجربه نکرده بودم.
علیوند هم از برنامههای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان راضی بود و گفت: برنامههای اتحادیه خوشبختانه با نظم اجرا میشد و ما از این بابت خیلی راضی بودیم. با وجود اینکه برنامهها زیاد و هماهنگی بین دانش آموزان کار سختی به نظر میرسید معمولاً عصرها از ساعت ۵ وقتی از گرمای هوا کمی کاسته میشد حرکت میکردیم و تا جایی که میتوانستیم به پیاده روی ادامه میدادیم تا در موکب مناسبی استراحت کنیم.
این سفر به همت اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان و همکاری سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد. یکی از اهداف این سفر تقویت روایتگری دانش آموزان فعال در اتحادیه بوده است.
بر همین اساس قرار است به زودی مستندی از زیارت اربعین دانش آموزان و روایتگری آنان از این سفر نورانی توسط سازمان هنری رسانهای اوج تولید شود.