به گزارش بازار، بهمن عبداللهی با اشاره به تاثیرات مثبت و مهم توافق تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: برای گسترش تجارت بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا و ایران ابتدا باید تجارت کافی، هدفمند و بلندمدت داشته باشیم. برنامه ریزی مدت باید از توانمندی های این منطقه و این توافق تا حد امکان استفاده کنیم تا در رشد و شکوفایی فعالیت های اقتصادی کشورمان موثر باشیم.
رئیس اتاق تعاون ایران ادامه داد: امضای این قرارداد تجارت آزاد استانداردهای مناسب و یکسانی را برای تعامل اقتصادی کشورها با یکدیگر از جمله ایران ایجاد می کند و ایران می تواند کالاهای مورد نیاز خود را در مدت زمان مشخص تامین کند. . ظرفیت های تولیدی، اقتصادی و صادراتی آنها و نیاز به اقدامات کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا.
وی با تاکید بر اهمیت بهبود زیرساخت های کسب و کار گفت: توجه کشور به زیرساخت های لازم برای رشد کسب و کار بسیار حیاتی است. یکی از این زیرساخت ها ابزارهای حمل و نقل و لجستیکی لازم بین ایران و اوراسیا است که تأثیر مستقیمی بر توسعه صادرات دارد و علاوه بر کاهش قیمت تمام شده صادرکنندگان کالا و در نتیجه رقابت بهتر محصولات ایرانی در مقایسه به کالاهای کشورهای دیگر
عبداللهی بیان کرد: موضوع دیگری که در این راستا از اهمیت بالایی برخوردار است ارتقای همکاری های بلندمدت اقتصادی بین فعالان تجاری است. تعاونی ها و شرکت های خصوصی باید در این راستا گام های بلندی بردارند و بتوانند با حضور جدی، متعهد و قانونی در این بازارها به اجرای این قرارداد کمک کنند. با مشارکت، چشمانداز استراتژیک و مصمم شرکتهای ایرانی و اوراسیا میتوان به چشمانداز دستیابی به اهداف این توافق امیدوارتر بود.
وی تصریح کرد: یکی از جدی ترین موانع تجاری ایران و سایر کشورها محدودیت های مربوط به کانال بانکی و پولی است که با توافقات برنامه ریزی شده بین بانک میر بیزنس و چند بانک روسی می تواند کمک شایانی به حل مشکل کند. مشکل انتقال ارز بین بازرگانان و تولیدکنندگان
رئیس اتاق تعاون ایران ابراز امیدواری کرد: تعاونیها و شرکتهای خصوصی بتوانند با بهرهگیری از توانایی این توافقنامه، مواد اولیه و کالاهای لازم برای تولید را وارد کشور کنند و در نتیجه محصولات باکیفیت و رقابتی را صادر کنند. کلاس جهانی به این ترتیب به رونق تولید در کشور و رشد شاخص های اقتصادی کمک می کند.
عبداللهی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، 2 میلیون و 344 هزار و 100 هزار دلار بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا مبادله شد که نشان دهنده افزایش 14 درصدی نسبت به سال گذشته است. ایران در مدت مشابه سال گذشته 1.74 میلیون دلار به اوراسیا صادر کرده است که 20 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
وی گفت: از این حجم تجارت یک میلیارد و 270 میلیون و 400 هزار دلار مربوط به واردات ایران از اوراسیا است که نسبت به هشت ماهه سال گذشته 10 درصد رشد داشته است. بر اساس چشم انداز این توافق، حجم مبادلات تجاری دو طرف در مرحله اول و در بازه زمانی پنج تا هفت ساله بین 18 تا 20 میلیارد دلار در سال خواهد بود.