به گزارش رکنبه به نقل از روابط عمومی معاونت امور رسانه و تبلیغات عباس محمدیان مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی در نشست بررسی نقش صنعت تبلیغات در توسعه اقتصادی ایران که با حضور جمعی از نخبگان و فعالان حوزه تبلیغات کشور برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد به عنوان اساس هر جامعه ای در تقویت نظام اسلامی و افزایش رضایتمندی مردم نقش اساسی دارد. توسعه و شکوفایی اقتصادی بدون شک زمینه ساز پیشرفت و تعالی در سایر زمینه ها و انسجام و همبستگی ملی خواهد بود، زیرا شکوفایی اقتصادی از یک سو موجب افزایش رفاه و آسایش عمومی و در نتیجه افزایش رفاه و آسایش عمومی شده است. اعتماد مردم به نظام افزایش می یابد و از سوی دیگر زمینه برای حضور فعالتر مردم در عرصه های مختلف که از نظام اسلامی انتظار می رود فراهم می شود، به همین دلیل رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور محترم دولت سیزدهم. ما همواره بر لزوم توجه به سیاست رونق اقتصادی تاکید داشته ایم.
محمدیان افزود: با تأمل در سخنان ولایت می توان به این نقطه راهبردی رسید که تامین و حفظ رضایت مردم مهمترین پشتوانه نظام اسلامی است، لذا تلاش در جهت رونق اقتصادی کشور همراه است. با کاهش بیکاری، افزایش سطح درآمد و رفاه عمومی و رضایتمندی و شادمانی مردم را به دنبال دارد. به عبارت دیگر وقتی مردم در مضیقه مالی نباشند، مسائل و مشکلات را با دید مثبت تری می بینند و حمایت خود را از نظام به صورت عملی نشان می دهند. البته ذکر این نکته ضروری است که توسعه و رونق اقتصادی یک وظیفه مشترک است. همه آحاد جامعه از مسئولان گرفته تا مردم باید در این امر مهم مشارکت و همدلی داشته باشند. از این رو اداره کل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در طول دولت سیزدهم با هدف کمک به رونق اقتصادی کشور در عرصه های مختلف به دنبال ارتقای صنعت تبلیغات بوده است. زیرا تبلیغات به عنوان یک ابزار قدرتمند اطلاعاتی در ارائه محصولات و خدمات به مردم و جذب مشتری نقش اساسی دارد.
مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تجربیات جهانی نشان می دهد که رونق اقتصادی و توسعه پایدار در گرو حمایت از تولید داخلی و تسهیل مسیر فعالیت های تجاری به ویژه در حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی است. در این میان کاهش نرخ تبلیغات و ارائه مشوق های لازم مستقیم و غیرمستقیم به فعالان این حوزه را می توان گامی موثر در راستای تحقق این هدف دانست.
عباس محمدیان افزود: متاسفانه در هفته های اخیر و به ویژه در روزهای پایانی سال شاهد افزایش بی رویه نرخ تبلیغات در حوزه های اصلی تبلیغات کشور به ویژه در رسانه ملی و شهرداری تهران بوده ایم. که می تواند ظرفیت و بودجه فعالیت های تبلیغاتی صنایع تولیدی و ارائه دهنده خدمات ملی را به طور جدی کاهش دهد، تبدیل به ارائه دهنده خدمات ملی می شود که در نتیجه پویایی اقتصادی جامعه تحت تاثیر جدی قرار می گیرد و افزایش مشارکت بازار کشور به آن اختصاص می یابد. کالاها و محصولات خارجی که به دلیل نداشتن دید کلان برخی تصمیم گیران از حمایت تبلیغاتی در خارج از کشور برخوردار هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر بخواهیم برخی از مزایای اصلاح و کاهش نرخ تبلیغات را برشماریم، برخی از مهم ترین مزیت های آن را برشمردیم، گفت: با کاهش هزینه های تبلیغات، بنگاه های اقتصادی داخلی می توانند روان تر فعالیت کنند. و زمینه اشتغال و رفاه را فراهم کند. به عنوان مثال، شرکت های تولیدی می توانند با استفاده از بسترهای تبلیغاتی برجسته مانند رسانه ملی، محصولات خود را به بازارهای جدید معرفی کرده و سهم خود را در بازار افزایش دهند. این به نوبه خود منجر به افزایش تولید، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی خواهد شد.
محمدیان ادامه داد: کاهش نرخ تبلیغات فرصت های رقابتی برابر را برای کسب و کارهای کوچک و متوسط به ویژه بنگاه های اقتصادی دانش بنیان فراهم می کند و به آنها امکان می دهد در کنار کسب و کارهای بزرگ، محصولات و خدمات خود را به مخاطبان ارائه کنند. به عنوان مثال، یک کسب و کار کوچک دانش بنیان در زمینه تولید صنایع دستی می تواند محصولات خود را از طریق تبلیغات شبکه های اجتماعی به مخاطبان ملی ارائه و بفروشد.
مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با کاهش هزینه های تولید و پخش تبلیغات شاهد افزایش تولید و در نتیجه افزایش تنوع و خلاقیت در محتوای تبلیغاتی و تبلیغاتی خواهیم بود. طبیعتاً در فضای رقابتی که شکل گرفته است، عموم مردم نیز از مزایای این تنوع بهره مند خواهند شد.
این استاد دانشگاه افزود: صنعت تبلیغات به عنوان یکی از زیرشاخه های مهم اقتصاد ظرفیت زیادی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید دارد. کاهش نرخ تبلیغات به رونق این صنعت و در نتیجه افزایش اشتغال در این زمینه کمک می کند. به عنوان مثال، با افزایش تقاضا برای تولید تبلیغات، شاهد افزایش استخدام در زمینه های مختلف مانند نویسندگی، کارگردانی، فیلمبرداری و تدوین خواهیم بود.
عباس محمدیان مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان افزود: افراد و نهادهای تصمیم گیرنده در زمینه نرخ تبلیغات باید در تعیین نرخ تبلیغات با احتیاط و هوشیاری بیشتری عمل کنند و خدا نکنه. آن را نمی خواهم افرادی که دارای نگاه یکجانبه و سود محور هستند نباید نرخ تبلیغات را بی دلیل افزایش دهند زیرا معتقدند پیامدهای این نوع سیاست ها تهدیدات ملی مختلفی را متوجه اقتصاد و امنیت کشور خواهد کرد.