به گزارش بازار، بهرام عین اللهی به ارائه گزارشی از دستاوردهای کشور در دولت سیزدهم پرداخت و افزود: در چهار سال قبل از این دولت یک هزار و 600 طرح سلامت به بهره برداری رسیده بود.
وی بیان کرد: در حوزه سلامت در مجموع 200 هزار میلیارد ریال در مدت 6 سال تخصیص داده شد اما 460 هزار میلیارد ریال در این دولت هزینه شده است.
وزیر بهداشت همچنین جذب 4300 بهورز را مورد تاکید قرار داد و گفت: 6500 بهورز نیز برای ارتقای سلامت استخدام شده اند.
این مسئول با بیان اینکه 12 میلیون نفر در پنج دهک اول جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: با بیمه 10 یا 12 میلیون نفری که بیمه نشده اند، پس از گذشت 44 سال از پیروزی انقلاب، سلامت بیمه در کشور اجرا شد.
عین اللهی تصریح کرد: با توجه به مشکل ارز ترجیحی، قاچاق مواد مخدر و رانت ها و مفاسد موجود، طرح دروار نیز ایجاد شد.
وی ادامه داد: در این طرح مابه التفاوت ارز ترجیحی با نصف ارز در داروخانه ها به خود بیماران پرداخت می شود.
وزیر بهداشت با اشاره به موضوع نسخه الکترونیکی آن را یکی از نتایج طرح درور عنوان کرد و گفت: در ابتدای دولت سیزدهم نسخه الکترونیکی آن تنها 10 درصد بود اما اکنون به بیش از 10 درصد ارتقا یافته است. 90 درصد و حتی تا 98 درصد.
وی ادامه داد: در 6 سال قبل از دولت سیزدهم خودرویی به مراکز بهداشتی درمانی تحویل داده نشده است اما 500 دستگاه وانت و 5400 دستگاه موتور سیکلت کمکی در مراکز بهداشتی و درمانی عمدتاً در مناطق محروم توزیع کرده ایم.
عین اللهی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده برای بهبود تغذیه مادران باردار و کودکان و تزریق مکمل ها خاطرنشان کرد: نزدیک به پنج میلیارد ریال از مکمل های مورد نیاز مادران باردار و کودکان در مناطق محروم و در مراکز بهداشتی درمانی توزیع شد.
وزیر بهداشت از پرچم دولت سیزدهم به عنوان سامانه مرجع و سلامت خانواده نام برد و گفت: در این طرح برای هر فرد پرونده سلامت با کد ملی ایجاد می کنیم و اگر فردی مریض شد ابتدا به پزشک پیمانکار مراجعه کند. پزشک خانواده است و بعد پزشک متخصص در صورت بستری شدن تا 95 درصد هزینه را پرداخت می کنیم.
وی از اجرای آزمایشی طرح مذکور در 93 شهرستان خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان دولت این طرح در سراسر کشور اجرایی شود.
عین اللهی همچنین تصریح کرد: طرح سنجش سلامت کشور به صورت موقت انجام می شود و آزمایش های غربالگری در رابطه با فشار خون و دیابت که بیشترین آمار مرگ و میر را در کشور دارند، انجام می شود.
وزیر بهداشت در بخشی دیگر از سخنان خود به تنظیم خانواده اشاره کرد و گفت: تنظیم خانواده یکی از سیاست هایی است که توسط عوامل بیرونی برنامه ریزی شده و توسط عوامل داخلی اجرا می شود.
عین اللهی در ادامه تاکید کرد: در دفاع مقدس و تحریم ها آسیبی ندیدیم اما قوی شدیم اما در تنظیم خانواده آسیب دیدیم.
وی افزود: رشد جمعیت کشور اگرچه بیش از 4 درصد بوده اما به 1.6 درصد کاهش یافته است. اگر نتوانیم برای افزایش جمعیت تلاش کنیم، آینده خیلی خوبی نخواهیم داشت. بنابراین فرهنگ سازی در این زمینه وظیفه مهمی است که باید انجام شود
وزیر بهداشت گفت: چهار میلیون و 500 هزار نفر در کشور نابارور هستند، تلاش کرده ایم این افراد را تحت پوشش بیمه قرار دهیم، اردویی به نام جوانان جمعیت و حمایت خانواده راه اندازی کردیم و فرمانده آن وزیر بهداشت است. “.
وی افزود: 20 جلسه این اردو برگزار شد و از همه عوامل موثر در وزارت بهداشت استفاده کردیم.
وزیر بهداشت گفت: متأسفانه وزارت بهداشت در تنظیم خانواده مقام اول را به خود اختصاص داد اما سال گذشته موفق شدیم در بین جوانان رتبه اول جمعیت را به خود اختصاص دهیم.
این عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: از جمله مشوق ها می توان به توسعه اقامتگاه برای دانشجویان متاهل، افزایش ودیعه خوابگاه دانشجویان، مرخصی زایمان، کسر 6 ماه تعهدات قانونی برای هر فرزند، تشویق کارمندان متاهل دارای فرزند و … اشاره کرد. ساخت مهدکودک ها برنامه ها در راستای اجرای سیاست های جوانان جمعیت است.
وی همچنین به ارائه آموزش رایگان ازدواج و زایمان طبیعی رایگان پرداخت و گفت: سامانه 199 نیز برای گزارش و کشف سقط جنین هایی که به صورت مخفیانه انجام می شود ایجاد شده است.
وی یادآور شد: پرونده های سقط جنین پس از کشف و شناسایی توسط کارشناسان به مراجع قضایی معرفی می شود. طبق قانون، در افراد باردار، جنین باید زایمان کند.
عین اللهی در ادامه راه اندازی شبکه درمان ناباروری، سبد غذایی مادران باردار، فعالیت های فرهنگی و سلبی برای پیشگیری از سقط عمدی را از دیگر اقدامات مهم عنوان کرد و گفت: در صورت افزایش تعداد زایمان در مراکز بهداشتی، مشوق هایی به خانه های سالمندان تعلق می گیرد.
وزیر بهداشت در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم روزانه 70 هزار دوز واکسن کرونا تزریق می شد، افزود: تا آن زمان حدود 16 میلیون دوز واکسن تزریق شده بود. پس از تماس با رئیس جمهور چین، تقریبا 160 میلیون دوز واکسن وارد کشور شد.
وزیر بهداشت همچنین به تزریق یک میلیون و 600 هزار دوز واکسن برای مقابله با کرونا در ابتدای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: با کمک نیروهای مردمی هر هفته 8 میلیون و 600 هزار دوز تزریق می شود که با احتساب جمعیت یک رکورد محسوب می شود. کشور همانطور که در نظر گرفته شد، هیچ کشوری با این جمعیت قادر به تزریق این مقدار واکسن نیست.
عین اللهی خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا آذر 1400 که میزان واکسیناسیون به حد قابل قبولی رسید، تقریباً 123 هزار مورد فوت ناشی از کرونا داشتیم، اما از زمانی که منحنی واکسیناسیون بالا رفت تا به امروز، مرگ و میرها به 22 هزار نفر کاهش یافته است. اکثر آنها نیز متعلق به اواخر قرن پانزدهم بودند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: ایران یکی از کشورهای موفق در واکسیناسیون علیه کرونا بوده است.
وی افزود: تا آن زمان تولید واکسن برکات تکمیل شده بود، پنج واحد دیگر اضافه شد، اکنون 6 مرکز تولید واکسن داریم، اگر ویروس یا میکروبی وارد کشور شود این واحدها ظرفیت تولید واکسن را دارند.
وی گفت: امروز تنها کشوری در منطقه خاورمیانه هستیم که زیرساخت ها، امکانات و دستگاه های مربوطه را برای مقابله با این بیماری فراهم کرده ایم، از این رو سال گذشته در قاهره ایران به عنوان کشوری موفق در منطقه معرفی شد، در حالی که پیش از آن، مخالفان سعی کردند نظام اسلامی را ناکارآمد جلوه دهند.
وی یادآور شد: سال گذشته ایران جزو مناطق کاملا سبز ویروس کرونا بود.
وزیر بهداشت با ابراز امیدواری از اینکه دیگر شاهد حوادثی مانند شیوع کرونا نباشیم، گفت: در صورت شیوع، آمادگی مقابله با آن را داریم، دانشمندان کشور توانسته اند برکات، اسپایکوژن، واکسن های رازی، پاستوکواک پلاس، نورا و فخرا با روش های مختلف.
“در آمیکرون ما نگران احتمال مرگ کودکان بودیم. تخت های مراقبت خوب نبودند، اما ما به سرعت آنها را دو برابر کردیم و از 556 تخت به 1050 تخت رساندیم. خوشبختانه هیچ کودکی فوت نکرد.”
وزیر بهداشت تصریح کرد: برای ایمنی کامل در برابر کرونا، تمامی اتباع و مهاجران خارجی در کشور نیز واکسینه شدند.