به گزارش بازار، یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک ایران و عراق متوسط نرخ رشد اقتصادی کشورمان در چهار سال گذشته را ۴.۵ درصد عنوان کرد و گفت: مرکز پژوهش های شورای اسلامی نرخ رشد اقتصادی را برآورد کرد. در سال 1403 2.5 درصد و برای سال 1404 رشد 2.9 درصدی پیش بینی شده است.
وی با اشاره به دو رویکرد در خصوص هدفگذاری نرخ رشد 8 درصدی اقتصاد، گفت: رویکرد اول این است که این تعداد با شناخت محدودیتهایی که مسئولان باید به بهترین شکل ممکن انجام دهند، هدفگذاری میشود و رویکرد دوم این است که 5.2 درصد از این نرخ را شناسایی کنند. رشد مربوط به تولید و سرمایه گذاری و 2.8 درصد مربوط به بهره وری است.
اسحاق خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی با تضرع و تنبیه و زور حل نمی شود و ادبیات و مقتضیات خاص خود را دارد.
وزیر سابق بازرگانی معتقد است رشد 5.2 درصدی سرمایه گذاری و تولید زمانی محقق می شود که فضا برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی باشد، قوانین و مقررات موجود برای سرمایه گذاران قابل اعتماد باشد و تامین مالی شرکت ها نیز محقق شود.
وی تعامل لازم بین دولت و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برای حداقل یک دوره چهار ساله و اجرای تعهدات دولت را از دیگر الزامات تحقق رشد 5.2 درصدی سرمایه گذاری و تولید عنوان کرد.
اسحاق با بیان اینکه دستیابی به رشد 2.8 درصدی بهره وری نیز نیازمند تربیت نیروی متخصص از نظر علمی و فنی است، گفت: علاوه بر نیروی متخصص، باید فناوری ها و دانش لازم را کسب کنیم و قوانین و مقررات را وضع کنیم. باید آسانتر شود و سیاستهای ارزی، مالیاتها و بیمهها باید روشن باشد و راه را برای تولیدکنندگان باز کند.
رئیس اتاق مختلط ایران و عراق تاکید کرد: دولت باید زیرساخت ها، دیپلماسی اقتصادی و الزامات کلی رشد 8 درصدی اقتصاد را فراهم کند وگرنه با زور، مجازات، تضرع و توسل کاری انجام نمی شود.
وی رشد اقتصادی 8 درصدی را قطعا امکان پذیر دانست و با اشاره به شرایط خود گفت: در حال حاضر از نظر مبانی اقتصادی و شاخص های جهانی در وضعیت خوبی هستیم و موقعیت جغرافیایی بسیار مناسب و پایگاه تخصصی داریم. کار ما همچنین منابع اقتصادی و فضای اقتصادی مناسب داریم. اما مشکل اصلی بحث در مورد استراتژی، راهبردها و رویکرد ما به اقتصاد است.
اسحاق افزود: اگر با ابزارها، راهکارها و الزامات خاص خود با اقتصاد برخورد نشود و رویکرد دولت به اقتصاد حاکم باشد، قطعا اقتصاد شکل طبیعی خود را از دست داده و نامتعادل می شود.